2011/02/25

Lovedrug - Our War

Viikon sisällä omassa pienessä musiikkimaailmassani on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista.

Ensinnäkin Radiohead julkaisi kahdeksannen studiolevynsä King of the Limbs (hulvattomine Lotus Flower -videoineen), joka on jäänyt vähän vähälle kuuntelulle, kun PJ on vienyt lähes kaiken huomion. Sinänsä platta ei kyllä kamalasti uutta tarjoakaan, vaan luottaa enemmänkin radiopään muutaman aiemman levyn elektroniseen linjaan. Foo Fighters julkisti myös Rope-nimisen uutuusbiisin sivuillaan. Vielä en ole varma mitä olen kappaleesta mieltä, se vaikuttaa olevan jotain vanhan ja uuden FF'n välimaastosta, ilman kunnollista tarttuvaa kertsiä. Niin ikään IAMX'n tulevalta Volatile Times -levyltä julkaistu ensisingle Ghosts of Utopia on saanut upean videon. Toisaalta, Chris Cornerin visuaalisen ilmeen tuntien, mihinkään vähempään ei olisi tyytyminen.

Liverintamallakin tapahtuu, kun Turun Ruisrock ilmoitti ensimmäisen setin tulevan kesän esiintyjiä. The Nationalia osasin jo epäilläkin, mutta sen lisäksi Carpark North, Isobel Campbell & Mark Lanegan, The Prodigy, Fleet Foxes ja Von Hertzen Brothers innostavat. Jostain syystä parista kiintoisasta artistista huolimatta niin Provinssi kuin Ilosaarikaan eivät jaksa sen kummemmin tänä vuonna vetää puoleensa. Flow'ta odotellessa... Ensi viikollakin on kunnon keikkaputki, kun perättäisinä päivinä näkee Junipin toisen kerran, The Nationalin kolmannen kerran ja The Arkin ties monennenko, mutta valitettavan todennäköisesti viimeisen kerran.

Mutta jotta viikonlopulle saataisiin jotain soundtrackiakin, täytyy kääntää pää kohti Amerikan manteretta. Ohion Cantonista kotoisin olevaan Lovedrugiin olisi pitänyt todennäköisesti paneutua ajat sitten, onhan bändi perustettukin kymmenisen vuotta sitten. Jonnekin Radioheadin ja JJ72'n väliin uppoava viisikko tekee musiikkia, joka tyydyttää niin melankolista kuin sitä vähän iloisempaakin puoltani, ja olen ollut täydellisen rakastunut viimeiset kaksi viikkoa. Sopivan kappaleen valitseminen oli hankalaa, tällä kertaa päädyin Our Wariin. Haikeampaa puolta voi tsekata esim. Just Usissa (jossa on muuten täsmälleen samanlainen alkuvinkuminen kuin siinä yhdessä rokkibiisissä, jonka nimeä en muista, mutta jonka videossa on mustaa, valkoista ja pinkkiä) ja jotain vähän dramaattisempaa ihanassa Salt of the Earthissa.
p.s. On tääkin "aika" mieletön. Kyllä mulle ainakin kelpais tollasella äänellä varustettu mies laulelemaan serenadeja ikkunan alle. Harmi vaan että Adam taitaa tykätä enempi pojista - mut go, Sauli, go!

3 comments:

 1. Ruisrockin kattaus tosiaankin houkuttaisi, Provinssin tämänhetkinen artistilistaus ei oikein nappaa, paitsi Pendulumin osalta. Odottelen vielä lisäyksiä kaikkien festareiden ohjelmaan...KarmaRockin esiintyjiä ei ole vielä edes julkistettu, mutta sinne olen kyllä menossa, ylläripylläri :D

  ReplyDelete
 2. Aivan mahtavia uusia tuttavuuksia ! Tai siis tämä Lovedrug jonka musiikkia liitit - Radiohead ja FF ja Carpark North ovat jo tuttujajuttuja miulle:) pitää vielä selailla muiden mainitsemiesi artistien tuotantoa, mutta tuskin voi olla ihan yäk makua kun nämäkin jo iskee!
  Välillä menen massan mukana ja kuuntelen sitä mitä bileklubeilla soitetaankin, mutta itselle tulee paljon parempi olo kuulla edes kotona jotain "uniikimpaa" ♥
  indie by heart! :D kiitos tästä Bubble!

  ReplyDelete
 3. Jenni, Pendulum olis kyllä jees, samoin Ilosaaressa Blackfield ja Aphex Twin, mutta muuten näyttää aika heikolta. En usko Karmassakaan olevan mitään mua kiinnostavaa, mut never know :)

  Story, ei vaan kiitos SULLE ihanasta kommentista! Tulin niin hyvälle tuulelle ^___^ Ihanaa vaan jos voin olla avuksi. Ja niin, joskus tekee mieli kuunnella jotain päätöntä huttua vaikka ihan vaan sen vuoksi, että sitten taas arvostaa eri tavalla niitä indiebändejä :D

  ReplyDelete