2011/02/21

Palak paneer

= perinteisen pinaattikastikkeen intialaistettu versio.


2 pussia pakastepinaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
juustoa - virallisesti tähän kuuluu kotijuusto, mutta myös leipä- ja fetajuusto käyvät
1dl maustamatonta jogurttia
tilkka sitruunamehua
mustapippuria
chiliä
garam masalaa

Kuullota pilkotut sipulit öljyssä. Lisää pinaatti, sitruunamehu ja mausteet. Kun seos alkaa olla tasaista mössöä (pinaatti sulanut), lisää jogurtti ja vähennä lämpöä. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Tarjoile basmatiriisin kera.

Itse unohdin reseptistä sitruunan, ja tokikaan määriä en seurannut tarkasti paperista, vaan menin enemmän fiiliksen mukaan. Garam masalaakin nakkasin joukkoon reilusti, mutta ruoka olisi saanut olla vieläkin mausteisempaa. Maku tosin saattoi johtua myös siitä sitruunan, tai vaihtoehtoisesti kuminan, puutteesta. Hyvää nevertheless!

5 comments:

  1. Palak paneer on yksi meidän talouden lempiruoista ja nytkin ainekset löytyy siihen kokattavaksi lähipäivinä, nam! Oon pari kertaa kokeillut varioida hiukan ja paistoin juuston sekä ripottelin loppuvaiheessa granaattiomenan siemeniä, eivät ainakaan pahentaneet keitosta. ;)

    ReplyDelete
  2. Kröhöm, koska allekirjoittaneen mielestä kumina kuuluu samaan ulkoavaruuteen lähetettävien ruoka-aineiden ryhmään kuin selleri, niin toivon, että tarkoitit JUUSTOkuminaa eli jeeraa. Myös kikherneet muuten käy Palak Paneeriin. Voisinkin tehdä tuota joku päivä. Nams.

    ReplyDelete
  3. Suvi, oi, granaattiomena tuo varmasti kivaa vaihtelua :)

    Hannie, todennäköisesti tarkotan juustokuminaa, en itsekään enää muista mitä reseptissä sanottiin :P Näitä kun on niin eri variaatioita ympäri nettiä.. Mutta luulen että noin, koska muistelen itekin kuminan olevan ihan kamalaa tavaraa :D Ja tänks kikhernevinkistä, mulla on niitä purkillinen enkä oo vielä keksinyt mitä tekisin!

    ReplyDelete
  4. Miltä nuo kikherneet muuten maistuu? Vai maistuuko ne ihan herneiltä? :D niitä tunnutaan nykyään laittavan kaikkeen enkä oo ennen viime vuotta varmaan ikinä kuullutkaan koko herneistä... :p

    ReplyDelete
  5. Henkis, ne maistuu ..kikherneiltä :D On se erilainen ku tavis herne, ei ihan niin makea. Kikherne on tärkeä ainesosa esim. falafeleissa!

    ReplyDelete