2011/09/15

Crazy, Stupid, Love.


Calin täydellinen elämä tulee kertarytinällä alas, kun vaimo ravintolaillan päätteeksi ilmoittaa haluavansa avioeron. Maansa myynyt mies hakee lohtua baarista, mutta näyttää niin surkealta, että samassa paikassa ilta toisensa jälkeen seuraa saava naistenmies Jacob päättää ottaa pieneksi projektikseen koulia Calista kunnollista deittiseuraa. Parivaljakko menee eikä meinaa ja opitkin tuntuvat menevän perille. Samaan aikaan Calin ja Emilyn lapset pyörivät omissa rakkausongelmissaan, eikä perheen lapsenvahtikaan täysin viaton ole. Elokuva on arjen rytmiikkaa leveällä hymyllä höystettynä.


Eksyn tänä syksynä näemmä tahtomattanikin katsomaan runsaasti komediaa, ja vieläpä romanttista sellaista, mutta en valita. Crazy, Stupid, Love. on raikas ja oikeasti hauska, huumori ei ole päälle liimattua tai hei-nyt-tehdään-komediaa-tyyppistä. Roolivalinnat ovat menneet täysin nappiin: Steve Carell on reppanana Calina täydellinen ja hänessä on jotain samaa kuin parissa suomalaisessa koomikossa - lopulta pelkkien kasvojen näkeminen alkaa hihityttää. Julianne Moorelta ei huonoa suoritusta voi nähdäkään, ja Emma Stone sekä Ryan Gosling ovat tuttua, loistavaa huttua. Robbieta näyttelevä Jonah Bobo on ylisuloinen ja tulkitsee teinirakkauden riipivän tuskan hyvin.


Elokuvasta jää pienestä traagisuudesta huolimatta hyvä mieli. Se ei ole raskas ja kyynelkanavia liikaa rasittava, mutta ei liian höttöäkään. Lähtökohtien perusteella voisi luulla lopputuloksen olevan Hollywoodin tusinatekele, mutta elokuva eroaa piristävästi romkomin yleisestä kaavasta ja saa katsojan kaipaamaan uusintakierrosta. Me likes! Ja ehdoton plussa on toki RyGo ilman paitaa ;)


Crazy, Stupid, Love. is a refreshing film that embraces romance, drama and comedy all in the same package. The actors and actresses are brilliant for their roles and the movie is actually funny. Not in an obvious, Hollywood-type of way, but it actually makes people laugh! I recommend. And if you're not into romantic comedies (I'm not, but I did really like this one), remember there's a shirtless Ryan Gosling involved ;)

7 comments:

 1. Kuulostaa hyvältä. Trailerinkin perusteella jo harkitsin, että voisi mennä pätkän vilkaisemaan. :)

  ReplyDelete
 2. Oon menossa kattoon viikonloppuna :) Alunperin ihan täysin sen takia, että tässä on RyGo <3, mutta positiiviset arviot nostaa odotuksia.

  ReplyDelete
 3. Varpunen, musta se traileri ei anna ihan oikeaa kuvaa leffasta, mutt hyvä se on :)

  Reiska, jee! Toivottavasti odotukset ei nyt oo sitten liian korkealla :)

  ReplyDelete
 4. En voinu lukea sun arvostelua ennen omani kirjoittamista. Mut kävin kuolaamassa RyGon kuville. ;)

  ReplyDelete
 5. T, kuolaaminen on aina hyvästä ;)

  ReplyDelete
 6. Mä aattelin kans tän katsella jossain välissä:)

  ReplyDelete
 7. aini, suosittelen! :) Oli kiva.

  ReplyDelete