2011/09/18

The movie that changed me

Myönnän, saattoi olla hivenen liian vaikea tuo tämän viikon Movie Monday -haaste. ;) Itseltänikään ei taida löytyä yksittäistä elokuvaa, joka olisi vaikuttanut omiin tapoihin ajatella tai tehdä asioita, jos ei mukaan lasketa yksinkertaisesti niitä filkkoja, joiden avulla on kiinnostunut jostain uudesta asiasta kuten musiikista. Tai jotka ovat vaikuttaneet vaikkapa pukeutumiseen.

Dokumentitkin ovat oikeastaan vain vahvistaneet ennestään mielessä olleita käsityksiä maailman pahuudesta ja epäreiluudesta. En muista, että yksikään olisi suoraan saanut minua luopumaan jostain tai omaksumaan jotain uutta tapaa - toki alitajuntaisesti ja viiveellä moista on varmasti sattunut. Toisaalta esimerkiksi Titanic on vamasti vaikuttanut laivan uppoamispelkooni, Kaunan jälkeen en ole voinut kuunnella mitään kurkkuääniä ihon menemättä kananlihalle.

Kaikesta poiketen aion lykätä tähän yhden maailman ihastuttavimmista elokuvista - ihan vain sen takia, että ainakin se muutti käsitykseni puutarhatonttujen elämästä. ;)
p.s. Movie Monday hakee uusia tekijöitä! Jos kiinnostaa, ilmoittaudu jollekin tämänhetkisistä vetäjistä.


This week's task in Movie Monday was a bit too difficult, I know. The question was about movie which have changed your ways of thinking or acting in some way. Although many films an documents have touched me, they're mostly about things I've known about before and have therefore not made any major changes in me. Even though I fear ships a bit after Titanic and cannot listen to any throat sounds after watching The Grudge.

But still I'm going for one of the loveliest movies on Earth - at least it changed my perception about garden gnomes.

2 comments:

  1. Hei mul on sama! Puutarhatontut on Amelien jälkeen vaikuttaneet muhun ihan uudella tavalla:D

    ReplyDelete