2011/09/14

Habitare '11

Tuoreita tunnelmia tämän vuoden Habitaresta!


DSC_0515DSC_0526pOpBottles upDSC_0536DSC_0539DSC_0540DSC_0542DSC_0548DSC_0553DSC_0558DSC_0557DSC_0533\re/news\Tick


Perushuonekaluhutun joukosta kannattaa ehdottomasti tsekata Ahead!- ja Trash-osastot sekä Eco Design. Kierrätystä, uusia innovaatioita, huussikilpailun satoa, ympäristöä säästäviä materiaaleja ja runsaasti inspiraatiota. Suosikeikseni nousivat viimeisissä kuvissa esiintyneet kapistukset: vanhoista laatikoista tehty lipasto (miksi oi miksi en saanut tuoda sitä kotiin?), Annika Heikkisen origameista innoituksensa saanut kevyt ja elegantti \re/news\-valaisin sekä eritoten Jakob Schenkin Tick - pöydänjalat, jotka toimivat klemmarin tavoin ja jotka voidaan käytännössä liittää lähes mihin tahansa valmiina olevaan pöytälevyyn. Suunnittelijat olivat itse paikalla, joten tuotteisiin pääsi tutustumaan hieman pintaa syvemmältäkin. Toivotaan, että uudet, toimivat esineet saadaan myös tuotantoon asti!

Habitare on auki yleisölle Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin asti.


Here are some pictures from this year's furniture, interior decorating and design fair Habitare. I enjoyed the Ahead! and Trash sections the most. Especially new innovations like Annika Heikkinen's \re/news\ lamp which reminds an origami and Jakob Schenk's Tick, which basically works as legs to any table board, were something worth remembering. Genius!

22 comments:

 1. TILAssa tai siinä Minnan sisustusmatkoissa tai jossain oli joskus juttua ulkomaalaisesta (ehkä Hollannissa??) kaupasta, jossa myydään vanhoja laatikoita, joista voi kasata itelleen lipaston!

  ReplyDelete
 2. AnneVee, OOOOHHHH!! Voi ei, mun on pakko selvittää toi paikka jostain! Ois niiin hienoa <3

  ReplyDelete
 3. Onpas taas ihania kuvia. :) Tästä aasinsiltana onkin pakko kysyä, että millä kameralla kuvaatkaan ja mitä objektiiveja käytät? Elän juuri kameranvaihtohuumaa ja pitäisi yrittää järkeillä, mihin runkoon vaihtaisin. Nikon tuo vaihtoehto ainakin tulee olemaan, kun nykyinenkin on, mutta ottaako sitten D5100, 7000..vai jotain muuta. Rahanmenoa ei ainakaan voi estää! ;)

  ReplyDelete
 4. Ekan kuvan kajarit. Haluun. Vaikka kaikki.

  ReplyDelete
 5. Ihania kaiuttimia ja oij tuo pullolamppukuva <3

  ReplyDelete
 6. fairy tale, kiitos! :) Runko on Nikon D3000, objektiivina yleisimmin Nikkor 35mm f/1.8, ja kuvaan lähes poikkeuksetta nimenomaan tuolla suurimmalla aukolla. Bokeh <3 Varmaan jossain vaiheessa pitää omakin runko päivittää, mutta toi on nyt vajaa pari vuotta vanha vasta eli menee vielä hyvin.

  Anna, määki!

  Chatrin, vai periskooppi? :D Se on trash-osastolta, joku vanha vesiputki :)

  Reiska, noi on kyllä ihania! Kaikki värit kelpais. Ja pulloista tehdyt jutut on lähes aina toimivia kans.

  ReplyDelete
 7. Olin niin menossa tuonne, mutta unohdin tilata lehden, jonka kaupanpäällisenä olisi saanut lipun (=erinomainen syy olla menemättä) :D

  ReplyDelete
 8. vainjenni, kurja! Mulla olis vielä ollut yksi ylimääräinen lippukin :/

  ReplyDelete
 9. Niin niin, käännetään nyt vielä veistä haavassa :D

  ReplyDelete
 10. Täytyy ens kerralla muistaa huutaa ajoissa siitä ylimääräisestä, että se menisi käyttöönkin.. Jos ensi vuonna niitä siis on ylimääräisiä.

  ReplyDelete
 11. Yhdessä kuvassasi oli sellainen propelliton tuuletin, eikö vain? Oliko hieno? Haluaisin nähdä sellaisen jossain, mutta itse en ole nähnyt kuin youtube-videon niistä.

  ReplyDelete
 12. sulla on vähän parempilaatuisia kuvia näistä kinkereistä kun mulla :D

  ReplyDelete
 13. Kiitos kameravastauksesta. :) Mulla on tuo sama 35mm /1.8 ja oon ihan rakastunut siihen myös. Runkona on ollut reilu 4v palvellut D40, joka tosiaan tarttisi päivitystä (vaikka kuvia on tullut otettua enemmän vasta tän vuoden puolella). Saatan nyt kallistua tuon D7000:n suuntaan, vaikka se paljon maksaakin, mutta toisaalta se ainakin helpommin mahdollistaa "advanced"-jutut eikä tule tarvetta vaihtaa tuota runkoa uuteen varmaan ainakaan seuraavien viiden vuoden aikana. Jostain halvemmasta kamerasta voi ehkä kasvaa ulos helpommin ja sitten tulee taas himo saada uusi runko käyttöön, niin se voi loppupeleissä tulla kalliimmaksi..Vaikka objektiivithan ne on, jotka ne kuvat "tekee", ettei rungolla olisi niin väliä.. Hankalaa. ;)

  ReplyDelete
 14. hmmm, kyllä! Olihan se melkoisen vinkeä ja hiljainen :) Ehkä vähän turhan moderni makuuni, mutta toisaalta toimistossa ja muissa siisteissä ja minimalistisissa tiloissa menisi varmasti hyvin. Itsekään en tajunnut ottaa edes nimeä ylös googlea varten :/

  blandad., hitsi! ;)

  fairy tale, D7000 kuulostaa hyvältä :) D3000'han taitaa olla päivitetty D40 jos oikein muistan.. Ja vaikka paljon maksaakin, niin varmasti kerralla ostettu hyvä runko palkitsee!

  ReplyDelete
 15. Vitsi mä olisin kans halunnut mennä Habitareen mut en kyl millään ehtinyt. Viime vuonna kävin kun samalla oli nykytaidemessut samassa, tais olla tänäkin vuonna:) Viime vuoden habitare tosin oli musta vähän pettymys, tän vuotinen vaikutti paljon paremmalta! Varsinkin tuo trash-juttu!

  ReplyDelete
 16. Oliko tuuletusteho ihan vastaava kuin propellituulettimissakin?

  Se on Dysonin keksintö, en tiedä onko sitten jo kopioitu muillekin merkeille. Niistä on pari videota youtubessa, esimerkiksi tällainen
  http://www.youtube.com/watch?v=4WNcjkZ6d0w

  ReplyDelete
 17. aini, no mäkin kiersin työpäivän päätteeksi ihan zombina saleja läpi, tosin keskityin sitten vaan siihen seiskahalliin, jossa oli kaikista mielenkiintoisimmat jutut. Muuten siellä onkin sitten samat ständit joka vuosi..

  hmmm, Dysonhan se tosiaan oli! Mulla ei ole koskaan ollut propellituuletinta, joten en osaa verrata. Toki ilmavirta oli erilainen kun siitä ihan keskeltä ei tule mitään, mutta lopputulos oli tasainen eikä sellainen tavallisen tuulettimen megapuhuri ainoastaan keskellä tuuletinta. Toki tota pitäisi päästä testaamaan oikeassa ympäristössä eikä messuilla :) Täällä on näemmä myös tietoa: http://www.cisionwire.fi/promode/r/dysonin-innovatiivisten-air-multiplier--tuulettimien-valttina-tasainen-ilmavirta,c550348

  Kazza, hee :D Kyllähän tuolta voisi vaikka koko messut tuoda kotiinsa.. Ihania uusia, punaisia leivinuunejakin oli!

  ReplyDelete
 18. Niin, onhan se aika minimalistisen näköinen laite tosiaan. Mutta musta on vaan jotenkin tosi hauska ajatus, että syntyy ilmavirta, vaikka mitään propellia tai muuta liikkuvaa viuhkaa ei näy missään. :) Täytyy tosiaan yrittää löytää vaikka jostain liikkeestä tuollainen, että pääsisi näkemään livenä.

  ReplyDelete
 19. hmmm, totta! Toivottavasti löydät kapistuksen livenä, jotta pääset testaamaan :)

  ReplyDelete