2011/09/25

R&A: Submarine


15-vuotiaalla Oliver Tatella on kaksi, mielellään mahdollisimman nopeasti, ratkaistavaa ongelmaa: poikuuden menettäminen ja rakoilevan perheen kasassa pitäminen. Siinä Submarinen tarinan punainen lanka, joka toisaalta ei kerro leffasta yhtään mitään. Juonen ja trailerin perusteella elokuvasta voisi nimittäin luulla yhtä sun toistakin, eivätkä mitkään luulot todennäköisesti osuisi kohdalleen. Edes Submarinesta kirjoittaminen ei osu millään, sillä olen aloittanut tämänkin tekstin vähintään viisi kertaa ja joka kerta se tökkää.

Sanon siis vain: se on ihana. Viihdyttävä, hykerryttävä, jotenkin vinoutunut, nauruhermoja koetteleva, suruisa ja traaginenkin, mutta silti niin lämmin. Rakkautta ovat harmaa meri Walesin rannikolla, hillittömän Oliverin (Craig Roberts) ilmeet ja eleet, hänen rakkautensa kohteen Jordanan (Yasmin Paige) arvoituksellisuus ja punainen duffelitakki. Koulupuvut ja menneitä vuosikymmeniä huokuvat hailakat sävyt eivät nekään häviä mainituille, kuten ei muukaan visuaalisuus. Elokuvaa on todella vaikea kuvailla, mutta sen tiedän, että haluan nähdä sen uudelleen. Pian.
Submarine is about Oliver Tate, a 15-year-old Welsh boy, who wants to solve two problems: firstly, lose his virnigity and secondly, prevent his family from falling apart. This actually tells almost nothing about the movie, which in all ways is hard to describe. I guess it's a comedy, but a bit twisted, dark and warm. I loved the young actors, Welsh seaside and all visual aspects of the film. To make a long story short: loved it & wanna see it again. Soon.

9 comments:

 1. Mä taisin jo rakastua tähän leffaan :D

  ReplyDelete
 2. Vaikuttaa tosi mielenkiintoselta!

  ReplyDelete
 3. Reiska, sietääkin!

  defying gravity, leffa on kyllä tosi suloinen ja pitää otteessaan :)

  ReplyDelete
 4. Tää on tarinaltaan ja idealtaan aika vahvasti osa sellaista, nykyisin melko yleistä, indie-henkinen-poika-ja-tyttö-rakastuvat-takapajuisessa-ympäristössä -skeneä, mutta yksityiskohdiltaan kyseisessä skenessä varmasti paras ja hauskin. Niin monta hyvää yksittäistä kohtaa, joista tykätä - esim. alun fiilistelyt, joissa Oliver haaveilee oman kuolemansa aiheuttamista reaktioista. :-D

  ReplyDelete
 5. Pete, hmm, totta varmasti, mä oon vaan onnistunut sivuttamaan kyseiset elokuvat ilmeisesti aika huolella :D Mutta nimenomaan ne tsiljoonat yksityiskohdat!! Aijai. Eikä Wales todellakaan ole paikka pahimmasta päästä, elokuvaa ajatellen (no eikä muutenkaan) <3

  ReplyDelete
 6. Ok, haluun nähdä! Tuo poika ja sen takki näyttää söpöltä, eikö se jo riitä? :D

  ReplyDelete
 7. J, riittää! :D

  Ja siis äh, miten vasta nyt tajusin että tietysti ainoa oikea vertauskohta tälle leffalle olisi (500) Days of Summer, joskin pidän Submarinesta enemmän. Ehkä lähinnä sen takia, että siitä puuttuu jenkkimäisyys.

  ReplyDelete
 8. 'I heard the Piledriver Waltz, it woke me up this morning...'
  Saiskohan tätä DVD:nä mistään kohtuulliseen hintaan?? :)

  ReplyDelete
 9. bluelipsie ^___^ Saa sitä ainakin amazonista, play.comista ja vastaavista!

  ReplyDelete