2011/09/07

A Night at the Huvila

Kun kaksi peruspopista eroavaa, kunnianhimoista kotimaista bändiä päättää lyöttäytyä yhteen juhlistaakseen 40-vuotiasta brittisuuruutta Queenia, ei lopputuloksen upeudesta pitäisi olla epäilystäkään. Helsingin Juhlaviikkojen päätöskonsertti sai silmät vetisiksi ja tärykalvot myhäilemään onnesta, kiitos Rubikin ja Von Hertzen Brothersin! Olipahan melkoisen räjähtävä once in a lifetime –kokemus, huijui ♥


Von Hertzen Brothers & Rubik: "A Night at the Huvila" 4.9.2011

Kuva: Simo Karisalo / Helsingin Juhlaviikot

Rubik aloitti illan vahvasti omalla setillään, joka sai jalat liikkumaan rytmin tahtiin – olkoonkin, että suurin osa yleisöstä tyytyi nököttämään istumapaikoilla. Tylsät. No, jäipähän enemmän tilaa meille eturiviläisille. Soitto raikasi ja bändi säteili! Hertzenin veljesten vierailu mm. Not A Heron enkelikuorona toi oman, jotenkin hellyttävän säväyksensä kokonaisuuteen. Vaikka yhdeksänhenkinen (?) orkesteri ei sinänsä tarvitsekaan lisäpontta, onhan heillä  eläväistä soundia ja meininkiä lavalla muutenkin vaikka muille jakaa. Lopussa Storm in a Glass of Water sulautui täydellisesti Von Hertzen Brothersin Bring Out The Suniin (jota Rubikin torvisektio säesti), ja niin esiintyjä vaihtui saumattomasti lennossa. Tässä vaiheessa  yleisökin vähän heräili koomastaan. 21st Century Schizoid Man oli hauska cover-yllätys (kunnon progeilua, video täällä!) ja päättäjä I Believe jälleen kerran kyyneleet silmiin saava upeus. Molempien yhtyeiden kolmevarttisten settien aikana kävi täysin selväksi se, miten paljon enemmän intensiteettiä ja rakkautta he saavat muutenkin loistavaan musiikkiinsa liveolosuhteissa. Eikä Huvilateltta todellakaan ollut venue pahimmasta päästä.

Pienen hengähdystauon jälkeen koko konkkaronkka saapui uudestaan lavalle Queenia ja Freddy Mercuryn muistoa kunnioittaen, yleisön rummuttaessa jalkojaan lattiaan ja käsiään yhteen We Will Rock You’n tahdissa… Aikas komiaa :) Mikko ja Artturi vuorottelivat lauluosuuksia kokovalkoisissa, mustiin sonnustautunut muu joukko vaihteli soittimia tarpeen mukaan. Esimerkiksi Kien rumpuina toimivat välillä puujakkara ja siihen teipattu poljinroskis. Avausraidaksi oli valikoitunut Innuendo, mikä hieman yllätti, mutta biisi toimi toisaalta introna oivallisesti. Queenin laajasta tuotannosta soitettavien kappaleiden valitseminen on ylipäätään mahtanut olla hankala prosessi. Setti sisälsi kuitenkin hyvin variaatiota: hienoimmat sovitukset oli mielestäni saatu tehtyä A Kind Of Magiciin, Under Pressureen, Mustaphaan ja tietenkin ikisuosikki Bohemian Rhapsodyyn, ah ♥ Koska Huvilateltta piti saada hiljaiseksi viimeistään kello 22, uhkasi lopussa tulla vähän kiire ja viimeiset pari biisiä vedettiin sekuntiaikataululla. Se ei kuitenkaan haitannut menoa, vaikka toki jokainen teltassa jammaillut olisi varmasti toivonut loisteliaan illan jatkuvan aamuun asti.


Von Hertzen Brothers & Rubik: "A Night at the Huvila" 4.9.2011

Kuva: Simo Karisalo / Helsingin Juhlaviikot


Omaa tunnelmaani varjosti hieman lopulta seitsemän tuntia jatkunut infernaalinen vatsakipu, joka onneksi unohtui ajoittain täysin – kiitos musiikkiin uppoutumisen (syödyistä lääkkeistä ei ollut mitään apua). Lisäksi oli hivenen kurjaa, että yleisö ei ollut alusta asti ihan samoissa tunnelmissa kuin vaikkapa Tavastialla. Mutta se ei estänyt minua nauttimasta täysillä! Eipä sitä edes tule taakseen vilkuiltua, kun edessäkin on nähtävää ;) Jos kaikenlaista tallentamista ei olisi tilaisuudessa kielletty, olisi tässä otoksia luultavasti niin läheltä kuin kuvia vain voi heiluvista rokkareista saada. Mutta kyllähän nuo Helsingin Juhlaviikkojen viralliset kuvatkin enemmän kuin kelpaavat. Myös täällä hienoja räpsyjä, check them out.

Tarkoitukseni ei ollut kirjoittaa romaania, sillä tokihan illan voisi tiivistää myös yhteen sanaan: taianomainen. Uskomaton, kenties uskaliaskin, ja niin hieno. Maaginen tunnelma leijaili yleisön yllä vielä pitkään soiton loputtuakin, ja koko illan non-stoppina kasvoilla ollut hymy palaa huulille sillä sekunnilla, kun vain mietinkin tapahtunutta. Kiitos Rubik, kiitos Von Hertzen Brothers, kiitos Queen, kiitos Helsingin Juhlaviikot!!!! ♥


Von Hertzen Brothers & Rubik: "A Night at the Huvila" 4.9.2011

Kuva: Simo Karisalo / Helsingin Juhlaviikot


Two Finnish bands with extremely gifted musicians decided to bring a very special live experience to the people - A Night at the Huvila. Helsingin Juhlaviikot aka Helsinki Festival ended with an amazing concert where Rubik and Von Hertzen Brothers played their favourite Queen songs.

First both bands played their own sets, then had a small break and came back together to play an hour's worth of songs from their British idols. I wrote too much about the gig in Finnish already and now I don't seem to have any words left. It was just amazing, a once-in-a-lifetime experience! I really like both bands and Queen also, so the magic of the evening was almost too overwhelming. I just kept smiling all the time, with an odd tear here and there forming in the corners of my eyes. I actually had excruciating stomach pain for several hours, but luckily I could almost forget it while listening and feeling the music.

This was something never to forget, thank you all!!!! ♥

9 comments:

 1. Ahhhhhhhhh! <3 -Ansku

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa mahtavalta, olisinpa ollut kuulemassa tuon Queen-pläjäyksen!

  ReplyDelete
 3. Hienoa lukea, että joku muukin on ihan fiiliksissä :D Ja hei settilista, siistiä, nyt voin koota soittolistan tämän hienon illan muistolle. (Niin ja kiitos kommentistasi, ihan hämmennyin, kun sellaisiakin joskus saa :D)

  ReplyDelete
 4. Millaista mahakipua? Jos on toistuvaa, niin voin antaa vinkkejä lääkkeisiin. Olen niitä joutunut itse testaamaan niin monia :(

  Sellainen lääke kuin Litalgin pitäisi ainakin toimia hyvin monenlaiseen kipuun. Naisille sitä määrätään kai kuukautiskipuihinkin.

  ReplyDelete
 5. Ansku, aivan!! Ja kiitos seurasta myös! <3

  Riehu, se oli ihan mahtavaa :)

  vainjenni, hih, jee! :)

  Mahaongelmainen, yleensä vatsakrampit ovat tasaisesti koko vatsassa, ja silloin auttaa Librax-niminen lihasrelaksantti. Tuona päivinä taas oli niin kamalaa, aallottaista ja vihlovaa kipua, ettei siihen auttanut mikään. Taisi lopulta olla närästystä tai jotain, joka ei vaan päässyt sieltä keski- ja ylävatsan seutuvilta mitenkään päin pois tai lievittymään.

  ReplyDelete
 6. Mullakin on ollut tuota libraxia joskus, mutta se ei mulla kauheasti auttanut.

  Tuo vihlova närästys kuulostaa ikävästi siltä, että se saattaa olla sama vaiva kuin mulla, refluksitauti. Jos sellaiset kohtaukset jatkuvat, niin kannattaa puhua lääkärin kanssa ja lähteä yrittämään sekä lääkityksen että dieetin kautta. Lääkityksenä käytetään esimerkiksi sellaista lääkettä kuin Nexium. Estää mahan "mahahappopumppua" pumppaamasta liikaa mahahappoa ruoansulatuksen yhteydessä. Sitten dieetti voi auttaa myös, vältettäviä saattaa olla esimerkiksi sipuli, paprika, suklaa tupakka, kahvi jne.

  Jos niitä kohtauksia tulee, niin kannattaa oikeasti olla ajoissa liikkeellä lääkärin kanssa, siltä varalta, että se olisi tuo refluksitauti (tai mikä tahansa muu ikävä juttu). Itselläni kävi niin, että vaiva pääsi liian pahaksi, ja sitä jouduttiin leikkaamaan, mikä sitten on tuonut ihan uusia ongelmia vielä lisää (ja uudelleen leikkauksenkin). En ihan helpolla suosittelisi leikkausta jollekin toiselle, vaan juuri sitä lääkityksen ja dieetin avulla yrittämistä. Lääkityksen ja dieettiohjeiden lisäksi lääkäriltä kannattaa pyytää gastroskopiaa; gastroskopia on toimenpide, jossa tähystetään mahalaukkua. Epämiellyttävän tuntuista, mutta sillä saadaan nopeasti paljon varmempaa tietoa kuin sillä, että lääkäri vain analysoi potilaan kertomia oireita.

  En halua pelotella, eli on siis paljon mahdollista, että vaivasi ei ole mitään vakavaa. Halusin vain kertoa varmuuden vuoksi nämä, että jos vaivasi sattuisi olemaan pysyvämpää laatua, niin saisit hoitoa ajoissa. :) En toivo kellekään samanlaista rumbaa kuin itselläni on ollut.

  ReplyDelete
 7. Niin ja sitä Litalginia kannattaa myös kokeilla niihin vatsakramppauksiin, se on sen verran mietoa lääkettä vielä, että lääkäri varmaan määrää ihan pyytämällä.

  Sitten on tietenkin kovempia kipulääkkeitä, itse olen saanut niitä pahimpina aikoina, lähinnä leikkausten ympärillä. Ne ovat sen verran kovaa kamaa (käytännössä huumaavia), että lääkärit eivät määrää niitä helpolla, eikä niitä kannata kauheasti käyttääkään, koska niillä on sitten ihan poissa pelistä, vaikka vatsaan ei satukaan. Kipu lähtee, mutta toimintakyky menee.

  ReplyDelete
 8. Keikka oli upea, Queen on mulle mun yks elämäni rakkauksista ja se fiilis ja tunne, minkä noi kaksi bändiä sai aikaiseksi oli ihmeellistä. Oi oisinpa ollut näkemässä alkuperäistä bändiä..Onneksi sentään toiset mahtavat muusikot tekevät tribuutteja vanhoille legendoille :)

  ReplyDelete
 9. Mahaongelmainen, kiitoksia vinkeistä! Kurjaa, että sulla on ollut niin suuri rumba vatsasi kanssa :/ Librax auttaa kyllä niihin pienempiin kipuihin, mutta suuriin näemmä ei. Eivätkä myöskään särkylääkkeet, tietty. Täytyykin vinkata asiasta lääkärille kun seuraavan kerran menen. Alkaa nykyiset reseptit olla joka tapauksessa uusimista vailla..

  Gastrokopiaa oon harkinnut, mutta kukaan ei ole ainakaan vielä tähän mennessä siihen määrännyt. enkä tiedä selviäisinkö siitä henkissä x) Tällä hetkellä ruokavalio auttaa onneksi vaivoihin hyvin pitkälle. Mutta täytyy tarkkailla tilannetta ja hakeutua hoitoon sitten ajoissa! :)

  Anonyymi, todellakin, onneksi on tribuutit! Sentäs jotain, vaikka alkuperäinen Queen onkin näkemättä :)

  ReplyDelete