2011/09/04

...And action!

Räjähdyksiä, pyrotekniikkaa, lihaksia, testosteronia ja tärykalvot puhkaisevia äänitehosteita - Movie Mondayn aiheena tällä kertaa action-rainat.

Kovasti olen väittänyt, etten moisen genren elokuvia katso. Enkä nykyään niistä kiinnostukaan, mutta entisessä elämässäni niitä tuli tuijoteltua kohtalaisen tiheästi. Ja tykättyäkin. Eri asia on tietysti se, miten genren rajat määritellään. Omasta mielestäni aihetta edes hipaisten voisi mainita seuraavia legendoja: Matrix, Con Air, Point Break, The Rock. Ehkä Batmanit ja Star Wars menisivät juuri ja juuri myös tähän kategoriaan, vaikka sisältävätkin paljon kaikenlaista muutakin toiminnan ohella.

On kuitenkin yksi ylitse muiden. Yksi, jonka vuorosanat osataan ulkoa. Yksi, jonka vhs-tallenteen perään itkettiin, kun joku meni nauhoittamaan siihen päälle. Yksi, jossa loistaneen lapsitähden toivoisi nousevan vielä jonain päivänä takaisin huippunäyttelijöiden kastiin. Meet Terminator 2: Judgment Day.Movie Monday's this week's task is about action movies. I'm not really into that genre, although I've watched some good ones in the years - Matrix, The Rock, Con Air, Point Break. It's kinda hard to put movies into genre boxes anyway. But there's always going to be that one action flick above the others, Terminator 2: Judgment Day.

Picture

7 comments:

 1. Tosiaan, mihin on Edward Furlong kadonnut? Imdb:n mukaan tyypiltä on kuitenkin tulossa liuta elokuvia, mutta ei taida olla sellaisia blockbuster leffoja että pääsisi takaisin tähtitaivaalle...

  ReplyDelete
 2. Itse näin Terminator-leffat ensimmäistä kertaa niin vähän aikaa sitten, että en uskaltanut mainita niitä (tai no juurikin tätä kakkosta) tässä haasteessa, vaikka ne nousikin ihan kertaheitolla genren suosikkeihini. Ja pakko liittyä Furlongin kaipailijoihin, tyyppi oli oikeasti nuorempana niin lupaava tapaus monessa leffassa ja nykyään tätä ei näy oikein missään :/

  ReplyDelete
 3. Itsehän pidin tätä pitkään ensimmäistä osaa parempana Terminaattorina (ihmekös tuo, kun näin tämän ensin), mutta sittemmin osien taso on lähentynyt toisiaan, joten en osaa enää sanoa, kumpi kahdesta ekasta Termarista on se ykkönen. Aivan omiin suosikkeihin nämä leffat eivät enää kuitenkaan kuulu.

  Furlong tuntuu olevan monessa mukana, mutta eipä vaan tunnu saavan mitään isompaa aikaan, mikä lienee sitten syynä.

  ReplyDelete
 4. Hahah, ei ihan heti uskois, että Arska on lähellä sydäntäsi :D

  I AM... A MACHINE!

  ReplyDelete
 5. Jenni, niinpä! Käsittääkseni Edward, kuten niin monet muutkin, on kärsinyt jonkinmoisista päihdeongelmista ja hankkinut mm. lähestymiskiellon ex-vaimokettaan kohtaan tai jotain semmoista.. Höh. Pitää silti yrittää tsekata noita tulevia leffoja.

  horrendous, mä oon nähnyt vaan 2 ekaa Terminaattoria, ja ekasta en edes välitä. T2 on paras :) Toivottavasti Eddie nousisi suosta vielä!!

  Sivustakatsoja, hmm, mun mielestä tää kakkonen on ehdottomasti parempi :) Ehkä se on se 14-vuotiaan ihastus tuota Furlongia kohtaan, who knows, mutta tälle on aina oma paikkansa sydämessäni.. Tuossa aiemmin selitinkin sen, mitä tiedän tai luulen tietäväni Furlongin tilanteesta. Mut jospa tulis niitä isojakin rooleja vielä.

  Peps, olen täynnä yllätyksiä! Onhan se Arska tässä ihan symppis :D

  ReplyDelete
 6. Eiii, kuinka multa on mennyt ihan täysin tämä postaus ohi, vaikka siinä on ARSKA! Fanitan herran leffoja ihan täpöllä (omassa DVD-hyllyssä on varmaan lähemmäs kymmenen Arska-leffaa), ekat Terminaattorit on kyllä parhautta. Ja Commando! No, ääripäitäkin on: Isäni on turbomies puolestaan on millä tahansa mittarilla mitattuna ehkä huonoin elokuva ikinä (köh, ellei lasketa mukaan kaikkia niitä ö-luokan Steven Seagal -toimintarainoja, jotka olen nähnyt).

  Movie Monday -postauksesi ovat ihan parhaita! Kun pistän taas oikean julkisen blogin pystyyn, harkitsen vakavasti MM-joukkoon liittymistä :)

  ReplyDelete
 7. Aquila, hehee :D Enpäs tiedä! Mä en ole mikään Arska-fani, mutta Terminaattori, se on jees ;) Ja kiitos paljon kauniista sanoista! Tervetuloa ehdottomasti MM-joukkoon sitten, kun siltä tuntuu :)

  ReplyDelete