2010/01/23

Back in London

Sellaisina päivinä kuin tänään, ei haittaa tippaakaan ettei kesä ole vielä täällä. Kävin kävelemässä pitkin Töölönlahden jäätä, nauttien samalla harvinaisesta auringonpaisteesta. Eikä talvessa olekaan mitään vikaa periaatteessa - kylmyys, lumi, jopa loskakin ovat kaikki taltutettavissa. Mutta se pimeys. Olo on viime aikoina ollut kuin Stellan mainitsemassa mustassa aukossa. Ja kun valo tekee hyvää myös sielulle, tekee se sitä myös ulkoiselle olemukselle. Ainakin omasta mielestäni kasvoni näyttävät hehkeämmiltä pisamilla tai pienellä päivetyksellä kuorrutettuna, myös ilman minkäänlaista ehostusta. Kävelyllä ollessani mieleeni tulikin eräs pisamansieppauskeino, jota käytin muutamaan otteeseen viime keväänä: vuorasin itseni toppavaatteisiin ja viltteihin, iskin tuolin lapsuudenkodin takapihan lumihankeen ja istuin siinä imien itseeni auringonsäteitä.Valoa voi löytää myös sisätiloista. Muutaman viikon takaista Lontoo-reissua muisteltiin eilen Munkkivuoressa. Valokuvien katselun lomassa syötiin loistava illallinen, joka koostui mistäpä muusta kuin fish 'n' chipseistä ja pavuista tomaattikastikkeessa. Kyytipoikana aito englantilainen siideri (ei mitenkään päin verrattavissa suomalaisiin litkuihin) tai vaihtoehtoisesti Guinness, sekä jotain vihreitä asioita jotka kai salaatiksi lasketaan. Ettei menisi aivan liian epäterveelliseksi. Aterian nimittäin kruunasi jälkiruoka, joka oli allekirjoittaneen tekemää mudcakea. 


Seurasin balttiarallaa Henskiksen ohjetta muutamin muokkauksin: voin vaihdoin suosiolla margariiniin kuten yleensä, ja leivontasuklaan sijasta käytin tavallista Pandan tummaa suklaata. Lisäksi tein annoksen tuplana, koska käytössäni oli 26 cm'n irtopohjavuoka. Kakkua paistoin tasan 22 minuuttia. Pelkäsin, että sisus paistuisi liikaa eikä jäisi löysäksi kuten mutakakussa on tarkoitus, mutta siitä tulikin about täydellistä :) Nam!

Kolmas asia, josta valoa ehdottomasti löytää roppakaupalla, on musiikki. Manboy keikkailee ensi viikon keskiviikkona NRJ'llä. Tämä on ainoa keikka vähään aikaan, ja sinne voi voittaa liput itselle ja kaverille! Suosittelen siis käymään esimerkiksi täällä, mikäli yhtään kiinnostaa. Keikka on toki onneksi kuunneltavissa myös radiotaajuudelta, mikäli onnetar ei suosi.p.s. Blogger kettuilee - tänään siis vähän pienempiä kuvia. Mur.

3 comments:

 1. Jei hyvältä näyttää mutasisus! :D

  ReplyDelete
 2. Kaikenlaiset muistelupäivät/-illat ovat loistavia! Ajateltiin mieheni kanssa järjestää kaasoille ja bestmaneille näin jälkikäteen ns. muisteluilta, jossa illanvieton yhteydessä muisteltaisiin kaikkea häihimme liittyviä hauskoja juttuja (joita tapahtui ennen häitä, häissä ja niiden jälkeen! :) ) Kaasoni ja mieheni bestmanit asuvat eri paikkakunnalla eivätkä ole toisiaan nähneet muistaakseni kertaakaan häiden jälkeen, joten he ovat itsekin toivoneet jotain yhteistä illanviettoa. :)

  ReplyDelete
 3. Henskis, hyvä homma ;)

  L, niin kyllä ovat! Ja kuulostaa mukavalta toi häiden muistelu :)

  ReplyDelete