2010/01/22

Lykke Li - Tonight

Minulla on ristiriitainen suhde naislaulajiin. Suorastaan syrjivä. En vain innostu naislaulajista kovin usein, en tiedä onko sillä enemmän tekemistä lauluäänen vai itse musiikin kanssa. Tai ehkä olen vain kateellinen.

Ongelmallisuudesta huolimatta olen viime aikoina innostunut harvinaisen paljon nimenomaan naispuolisista musiikintekijöistä tai -esittäjistä. The xx, Florence + the Machine ja mainittakoon myös Chisu, vaikka lähinnä tykkäilyni on keskittynyt ihanaan Sama Nainen -biisiin (joka jää soimaan päähän päiväkausiksi). Yksi ihana tuttavuus on myös ruotsalainen Lykke Li. Pientä vihreyttä kasvoille nostaa suloisen äänen lisäksi se fakta, että nainen on minua kolme vuotta nuorempi... Krhm. Sitä alkaa kai tulla vanhaksi, kun puolet maailmalla pyörivistä artisteista on itseä nuorempia. Oh well. Lykkeä on kenties moni kuullut New Moonin soundtrackilla, mutta Possibilityn sijasta viikonlopun soundtrackiksi pääsee eräs toinen suloinen kappale.
Ehkä intoni kummallisen kepeään musiikkiin johtuu viimeaikaisesta pimeydestä - kevättä odotetaan kieli pitkällä! Vaikka älkää käsittäkö väärin, rakastan talveakin. Mutta kyllä sitä aurinkoa pikkuhiljaa kaipaisi ;) Valonpilkahdukseksi voi kyllä sanoa tämänpäiväistä Lontoo-iltamaa, kun napaansa saa ahtaa fish'n'chipsejä ja suklaakakkua :P Omnomnom.

7 comments:

 1. Minulla taas on melkein päinvastoin. Mielenkiintoni bändiä kohtaan herää heti jos sen keulakuvana on nainen tai - vielä parempaa - jos koko bändi koostuu naisista, etenkin jos ne naiset soittavat jotain rankempaa musiikkia.

  Tämä johtuu puhtaasti siitä, että rockin maailmassa naisilla on vielä vähän vaikeampaa kuin miehillä lyödä läpi. Joten ne naiset jotka lyövät itsensä läpi ovat tosi ammattilaisia ja hyviä, ja sellaista on aina ilo kuunnella.

  Välillä pehmeämpi musiikki on ihanaa, itse olen tykästynyt Anna Puuhun oikein kovasti. Mutta tällä hetkellä mulla on taas menossa mimmirokkariputki. Vixeniä ja The Runawaysia mulle kiitos.

  ReplyDelete
 2. mä havahduin huomaamaan tossa joku aika sitten, että kuuntelen nykyään ihmeen paljon naislaulajia. ja muutenkin mun musiikkimaku on muuttunut tosi paljon kepeämpään suuntaan. tegan & sara, soko, the ditty bops, peaches ja visions of trees (kaverin bändi) on tän hetken suosikkeja.

  ReplyDelete
 3. Anzi, hauskaa kuulla, miten ihmiset musiikin kokevat :) On totta että naisrokkareita on harvemmassa. Mutta jotenkin vaadin kai heiltä paljon, jotta iskisivät tajuntaani kunnolla.. Miehet pärjäävät maailmassani vähemmällä :D Vaikka huippuja muusikkotsiksejä onkin maailmassa paljon!

  jenkku, Peaches<3! Mullakin on loppujen lopuksi paljon naisartisteja playlistilla, mutta miehiä on kuitenkin selkeästi enemmän :)

  ReplyDelete
 4. Muhun ei jostain syystä iske tuo Lykke Li. Ei se huono ole, mutta en ostaisi levyä. Sen sijaan toi Chisun "Sama nainen" on kyllä aika hyvä.. :D

  ReplyDelete
 5. Heh, mua aina välillä hävettää kun suhtaudun tosi nirsosti naislaulajiin metallin puolella. Kuuntelen vielä aika paljon sieltä raskaimmasta päästä musiikkilajia ja sinne kun ei oikein uskottavasti naisäänet sovi (paria hienoa poikkeusta lukuunottamatta) - mut hei kiva kuulla että muillakin on tällaisia ongelmia :D

  ReplyDelete
 6. No hei, mulla on soinu se sama nainen päässä jo pari viikkoa, että voit jo varautua siihen ettei se kulu päätä IHAN heti pois.. Ei sillä, hyvä ja tosi ihana biisi kylläkin :)

  Mutta myönnän että mulla on ihan sama ongelma, naisvokalistit ei vaan iske samalla lailla ku miehet.. Paitsi tässä viimesen vuoden-puolentoista aikana on tullut jotenki paljon enemmän kuunneltua myös naisääniä, mm. juurikin Chisu, Anna Puu ja myös ihan viime viikkoina Yona.

  ..Huomasin muuten just että nää kaikki laulaa myös suomeksi, joka on ollu toinen nou-nou, mitä en oo oikeen kuunnellu. Täytyykö tää nyt ymmärtää niin että suomimusiikki alkaa löytää mut??!

  ReplyDelete
 7. ravenwaves, Chisu on kyllä äärettömän taitava artisti ja musiikintekijä, vaikka kaikki biisit eivät uppoisikaan :)

  W, haha :D Hyvä tosiaan ettei olla yksin tämän ongelman kanssa!

  amma, ei kulu ei, etenkin kun sitä haluaa kuunnella joka päivä.. ;) Hauskaa, että suomen kielellä laulavat naiset ovat valloittaneet soittimestasi tilaa! Ehkä kotimainen musiikkiskene on vaan kehittynyt roimasti viime aikoina :)

  ReplyDelete