2010/01/11

This Picture


Tatuointini. Se yksi ja ainoa. ensimmäinen. Siivet selässä voi kuulostaa äärimmäisen kliseiseltä kuvalta ihoon hakattavaksi, mutta jokin niiden symboliikassa on aina viehättänyt  minua. Yläasteelta asti olen haaveillut paitsi korvan yläosan ruston lävistämisestä (mitä en ikinä saa aikaiseksi, koska pelkään lävistyksiä ja yhtäkkistä kipua), myös tatuoinnista. Alaselän tribaalihaihattelujen jälkeen koin siivet mukavaksi aiheeksi. Ovathan keiju- ja enkeliteemat kulkeneet mukanani vuosia muutenkin esim. nettimaailmassa. Lisäksi jokainen tarvitsee keinon lentää hetkeksi toiseen maailmaan.


Arvoin siis untuvaisten enkelinsiipien, koristeellisten keijun- tai perhosensiipien ja rajumpien lepakonsiipien välillä. Mikä niistä olisi minua? Aikaahan miettimiseen toki oli, koska minulla ei ollut mitään kiirettä ottaa tatuointia - sen aika olisi silloin, kun olisin 100% varma kuvasta. Muutama vuosi sitten elämäni rankimman ajanjakson aikaan tein päätöksen vihdoin oikeasti hankkiutua tatuointineulan pisteltäväksi. Kenties todistaakseni itselleni ja muille, että pystyisin siihen mahdollisesta kivusta huolimatta. Näyttääkseni, että selviydyn siitä, koska olen selviytynyt pahemmastakin. Samoihin aikoihin sain käsiini lempibändini singlen This Picture. Sinkun kannessa komeilee suuri siipikuvio selkään tatuoituna. Heureka! Aina vahvasti elämääni kuulunut musiikki yhdistyisi näin täydellisesti siipiteeman kanssa.


Jostain syystä vei kuitenkin vielä jokusen vuoden, ennen kuin toteutusvaiheeseen päästiin. Välissä käväisin muilla vesillä kuvanvalinnan kanssa, mutta joka ikinen kerta päädyin uudestaan Placebo-siipiin. Kun sain ystävän houkuteltua mukaani ja marraskuussa varattua ajan Paradise Tattoohon, ei paluuta enää ollut. Sinänsä aika oli kenties juuri oikea juuri nyt, sillä tatuointi kuvaa myös tietyn ajanjakson loppumista, kun opiskeluni päättyivät ennen joulua. Nuoruusvuoteni ovat sisältäneet kaikenlaista, paljon pahaa ja paljon hyvääkin, ja nyt on aika suunnata taas eteenpäin. Tiedostan kyllä, että tämä kuva ei ole se kaikista originaalisin. Näitä Placebo-aiheisia tatuointeja löytyy ympäri maailmaa lukemattomia. Kuvalla on minulle kuitenkin henkilökohtainen merkitys, ja se on mielestäni tärkeää tatuointikuviota valittaessa. Sitä jaksaa katsella kauemmin, kun se on jotain muutakin kuin vain kiva kuva (paitsi etten tietenkään näe omaa tatskaani kuin peilistä, eh). Lisäksi siivet toimivat kuvana hyvin ilmankin tietoa sen takana olevasta bändistä.


Koukkuun jääminen hieman pelottaa kieltämättä - heti ajan varattuani aloin jo miettimään seuraavaa tatuointia :D Mutta siitä tulisi pienempi ja lähes huomaamaton ja tietenkin sellainen, jolla on merkitys.

25 comments:

 1. Ihanat kuvat! Mä en jaksanu ite noin perusteellisesti selostella :D

  ReplyDelete
 2. Kaunis tatuointi, ja kauniit kuvat! heh, mä tunnistin sen melkein heti :) Ihan näköisesi valinta, ja varsinkin jos olet siipiteemaa pyöritellyt päässäsi pidemmän aikaa. Tatuoinnit muuten on addiktoivia! (vaikkei mullakaan ole kuin kaksi tatskaa, mulla on silti henkinen addiktio :p)

  ReplyDelete
 3. Oi, se on hieno! Ja juurikin sinua itseäsi :)

  ReplyDelete
 4. Kuvan yksinkertaisuus on jotain kovin kaunista, että ah. 8) Tykkään kovasti! Ihana tunnelma näissä kuvissa muutenkin.

  ReplyDelete
 5. Ihana! ^^ Hyvin kaunis, ja kauniissa paikassa! Onnittelut!

  ReplyDelete
 6. Todella kaunis ja merkityksellinen tatuointi. Tällaisia tatskatarinoita on kiva lukea. :)

  ReplyDelete
 7. No nyt on hyvä hetki avautua myös blogin puolella eikä vain lätistä sähköpostissa:) Kaunis kuva, onnittelut, prikulleen oikeassa paikassa allekirjoittaneen silmään. Erityisesti miellyttää se, että otit itsellesi merkityksellisen kuvan, vaikkei se ehkä se maailman originellein periaatteessa olekaan. Ei sitä pyörääkään aina tarvitse keksiä uudestaan, eikä väen vängällä "erikoistumisesta" itsestään koidu hyvää..
  Ja kiitos vielä avusta.
  /Hannele

  ReplyDelete
 8. Placebon siivet on imo yks maailman kauneimmista tatuointikuvista ja ainakin kuvista päätellen sopii sinulle aivan tajuttoman hyvin *3* (Ehkä itsekin joskus lopulta uskaltaudun nuo siivet käteeni ikuistamaan, kun on jo sen verran kauan siitä haaveillut :-D)

  ReplyDelete
 9. Todella kaunis ja siro tatuointi, onneksi olkoon! Itsekin koko ajan olen siinä henkisessä koukussa, että lisää pitäisi ottaa - kaksi on ja niidenkin oton välissä noin 10 vuotta ;-) Mitenkähän pitkää menee lopulta kolmanteen?

  ReplyDelete
 10. ravenwaves, kiits! Ei aina tarviikaan selostaa :D

  sarakissa, kiitos :) Olispa muuten kiva nähdä sunkin tatskoista kuvia! Ainakin muistelisin niin, etten oo niitä nähnyt. Voin toki olla väärässäkin, muisti ei aina ole se parhain mahdollinen :P

  Leenu, kiitos :)

  Joa, paljon kiitoksia!

  Ja Marialle kans isot kiitokset! Ja Sarille! Ja kaikille! :D

  Hannele, no problem, hyvä jos saatoin olla avuksi :) Ja kiva että kommentoit!

  Homonyymi, kiits! Kun otat siivet itsellesi, tahdon nähdä kuvat ;)

  Paivi, kiitos! Mielestäni on mielenkiintoista, että tatuointien välillä pystyy pitämään pitkän ajan. Se kertoo, ettei kuvien hakkauttaminen ihoon ole vain hetken hurmaa :)

  ReplyDelete
 11. on kyllä kaunis kuva, tykkään :)

  ReplyDelete
 12. Todella kaunis tatuointi, sopii sulle niin hyvin! Hih, yksi aihemietintä on itsellänikin ollut siivet, niissä on jotain kaunista ja vapauttavaa. Niiden avulla voi kenties karata hetkeksi toiseen maailmaan, kuten mainitsitkin :)

  ReplyDelete
 13. Hyvältä näyttää ja sopii sulle. Ja hieno kuvasarja muutenkin.

  ReplyDelete
 14. On se hieno ;O) Minusta tatskan harkitseminen, vaikka kuinka pitkään, on aina tärkeää sillä se on sitten ns. siinä. En usko tosin että jää ainoaksesi, niin minäkin pelkäsin silloin 15 vuotta sitten ja tiedät miten siinä kävi..
  Selkätatskat ovat siitä hauskoja että sitä tosiaan ei näe aina, itse välillä oikein yllätyn kun näen vilaukselta selkäni peilistä, se on ikäänkuin pieni ylläripylläri aina vaan ;O)

  ReplyDelete
 15. Ihana tatuointi, hani! Kaunis ja yksinkertainen <3

  ReplyDelete
 16. Kaunis tatuointi! This Picture on yllättäen yksi lempibiisejäni ;-)...

  ReplyDelete
 17. hyppysellinen, kivaa ^___^ thx!

  Salka, kiitos :) Ja niinpä! Se aihe on ajaton, se ei ole liian yksityiskohtainen tai tilanteeseen sidonnainen, ellei siitä sellaista halua tehdä.

  Marika, Hannie ja Laura, kiitos! :)

  Mikaela, tänkjuu! Juu en usko että ainoaksi lopulta jää.. :D Ja selkä on kyllä huippu paikka, aina välillä vilkaisen selkääni peilista ja mietin että ainiin, mulla on tollanen kiva kuva siellä! x)

  Kiitos Darsi-muru<3

  Nooruska, kiits! Hihi, loistava biisi todella ;)

  ReplyDelete
 18. Kaunis ja herkkä tatuointi, oikein hieno!

  ReplyDelete
 19. Minusta tuo näyttää kahdelta kolibrilta nokat vastakkain :D Kaunis kuva!

  ReplyDelete
 20. Anonyymi, hah, enpä ole moista tullut ajatelleeksi! :D

  ReplyDelete
 21. Kaunis kuva ja ajatukset sen taustalla!

  ReplyDelete