2010/01/13

Kyselytunti - vastaukset

Blogin yksivuotisen taipaleen kunniaksi järjestin kyselytunnin, jossa minulta sai kysellä mitä mieleen juolahti ja esittää muitakin toiveita. Vastailen kysymyksiin nyt parhaani mukaan :) Yksittäisenä teemana ammattini kirvoitti eniten kysymyksiä, joten ne olen niputtanut kätevästi litanian viimeiseksi.


And Away


Mitä kirjoja luit viime vuonna? Ja mitkä jäivät erityisesti mieleen? Vuoden 2009 aikana taisin lukea harvinaisen huonosti kirjoja. Suurin buumi osui vasten yleistä tapaani talveen, ja kesä jäikin sitten turhan köyhäksi lukukokemusten suhteen. Mieleen parhaiten jäivät varmasti Finlandia-voittaja Sofi Oksasen Puhdistus sekä Stephenie Meyerin Twilight-saaga, molemmista olen kirjoittanut myös blogissa. Mikä oli vuoden 2009 paras pukeutumiseen liittyvä hankinta? Pinkki villakangastakki, lukuisat käyttökelpoiset legginsit, Filippa K'n villainen neulemekko, CTRL'n valkoinen David Bowie -jättipaita. Näköjään tossa atm listassa lukee koirakuume, millainen koira? Joku pieni ja söpö! Isot koirat olivat ennen suosikkejani, ja ovat tietyllä tapaa edelleen, mutta lepsun luonteeni (=olemattoman koulutustaitoni) vuoksi suosisin kuitenkin pienikokoista rotua, jonka edustajaa onnistuisi pitää paremmin kurissa. Jos hankkisin chihuahuan, tulisi sen nimeksi Frank. Myös mäyräkoira ja lukuisat pienet lyhytkarvaiset rodut kiinnostavat. Paitsi ei terrierit. Juotko kahvia, miten? Kyllä, mutta en päivittäin. Normaalisti tylsästi maidolla, töissä on sen verta pahaa kahvia että joukkoon täytyy heittää hermesetasia. Espressokin kyllä menee alas. Lemppari on silti ihanan vaahtoinen café latte, vaniljasiirapilla höystettynä.


Machinery


Nimeä musiikkia, jota et voi sietää. Kaikkea artisteista tyylilajeihin. Puuh. Siedän lähes kaikkea sen hetken, kun sitä on pakko. Playlistilleni ei silti eksy countrya, oopperaa, blackmetalia, HC-punkia, trancea tai europoppiakaan. Tai mikä nyt lasketaan europopiksi - poikkeuksia voin tehdä esim. Justin Timberlaken tai erään sateenvarjobiisin suhteen... Myös iskelmät kuuluvat ei-kategoriaan, joskin kerran vuodessa eli juhannuksena niitä on jo niin tottunut kuulemaan, ettei yökkäysreaktiota enää tule. Artisteista Jorma Kääriäinen ja Cheek taitavat olla niitä pahimpia inhokkeja. Paras/huonoin kokemasi keikka? Parasta on lähes mahdotonta sanoa, mutta mainittakoon kaksi: Placebo Lontoon Wembley Arenalla vuonna 2006, ihan vain siksi että tunnelma oli mieletön ja se oli ensimmäinen lumelääkekeikkani. Toinen on ehdottomasti Manboy Oulussa Kuusisaaren Paviljongissa syksyllä 2008. Yleisöä oli vain kourallinen, mutta meininki oli loistava ja syöpynyt mieleen ikuisiksi ajoiksi. Ei välttämättä huono keikka, mutta pettymys oli Sara viime kesän Provinssirockissa. Aikainen ajankohta varmasti vaikutti asiaan, ja onneksi bändi on nähty monesti ennenkin. No teepä sellainen "lempiasiat" juttu, jossa kerrot lempileffat, kirjat, ruuat, vaatteet, paikat, tv-ohjelmat, lehdet, kauneustuotteet.. Mitä kaikkea nyt mieleen tuleekaan! Tätä kysymystä jo kirosin, eihän listaaminen ole mitenkään mahdollista! :D Huhhuh. Musiikkia olen jo listannut kyllä täällä, tosin postauksen jälkeen lemppareihin on tullut toki uusia tulokkaita. Leffat hyppään yli listan pituuden kasvaessa järjettömyyksiin, mutta kokeillaan muita. Ruuat: lohipasta, lohisalaatti, vuohenjuustosalaatti, mikä tahansa tomaatti-pesto-mozzarella, kaikki muutkin hyvät salaatit joissa on juustoa tai siemeniä/pähkinöitä, itsetehty kasvispizza... Kirjat, tai pikemminkin kirjailijat: JK Rowling, JRR Tolkien, Milan Kundera, Erlend Loe, Sofi Oksanen, Riikka Pulkkinen, Astrid Lindgren, Tove Jansson, Edgar Allan Poe, AA Milne... Tv-ohjelmat: OZ, Teho-osasto, Tudors, My So-called Life, OC, Simpsonit, Frendit, lukuisat tosi-tv-hömpötykset lukuunottamatta Big Brotheria... Kauneustuotteet: Lancômen eräs päivävoide joka on täydellinen iholleni, Joe Blascon peitevoide joka on ainoa, jolla saan mustat silmänaluset piiloon, ripsarit jotka lähtevät tarpeeksi lämpimällä vedellä pois (Kancebo Sensai & Clinique), Givenchyn Hot Couture -tuoksu...


Helsingin satama


Mitä arvostat toisessa ihmisessä eniten? Voiko tähän vastata muuta kuin luottamuksellisuutta? Se sana sisältää itsessään jo niin paljon, että kattaa myös monia muita luonteenpiirteitä. Myös sitä paljon puhuttua aitoutta. Sitä, ettei mennä muiden mukana, mutta ei kuitenkaan kapinoida kapinan vuoksi. Sitä, että tietää mitä haluaa. Hienoimpia hetkiä elämässäsi tähän mennessä? Opiskelemaan pääsy, yhden parhaan ystävän häät, jotkut keikat, matkat ystävien kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Pieniä hetkiä on todella paljon, mutta toivon, että se kaikista hienoin olisi vielä edessäpäin. Mitkä on sun elämäsi merkittävimmät käännekohdat ja/tai virstanpylväät ja mihin ne liittyy? Varmasti merkittävimpiä virstanpylväitä ovat olleet ne tavallisimmat ihmisen elämässä. Sellaiset, jotka ovat olleet sysäys tietynlaiseen kasvamiseen ja elämänmuutokseen. Opiskelemaan pääsy on ollut yksi suuri sellainen. Vielä en koe valmistumista suureksi muutoksen aiheuttajaksi, olenhan ollut töissä jo vuosia, mutta ehkä se siksi vielä muuttuu. Vaikeahan jonkun tapahtuman merkitystä on nähdä ennen kuin pitkän ajan päästä. Miten koet kehittyneesi bloggaajana (ja suureleisesti IHMISENÄ!) sen myötä, että olet pitänyt Twilight Colaa? Tai siis, mitä olet oppinut blogitaipaleesi myötä? Tekeekö koskaan mieli lopettaa? Olen oppinut ilmaisemaan itseäni paremmin ja tajunnut yhä enenevässä määrin, että se mikä sopii jollekin toiselle, ei välttämättä sovi minulle. Oppinut olemaan hamstraamatta liikoja vaatekaappiin ja arvostamaan niitä rytkyjä, jotka siellä jo täytteenä ovat. Kenties myös kohottamaan itsetuntoa. Ehkä tulee päivä jolloin lopetan, mutta luulen, että suuremmalla todennäköisyydellä blogin luonne saattaa vain muuttua ajan myötä. Se nyt kai on aika luonnollista, kun elämäntilanteet muuttuvat, eikä twilight colalla ole koskaan ollut tarkkaan rajattua aihepiiriä :) Mutta vielä ei tee mieli lopettaa!! Jos saisit juuri nyt rajattomalla budjetilla lähteä ihan mihin vain millaisella poppoolla tahansa, mihin lähtisit? Saako ottaa kaikki ihanat ihmiset mukaan? Hyvä, otan sitten ne kaikki. Lähimmät ystävät, perhettäkin, ehkä muutama valikoitu brittirokkari ;) Kuukausi jossain kauniissa paikassa, mieluiten lämpimässä, mutta jossa olisi myös kaupungin tarjoamaa kulttuuria. Japani voisi olla aika pop. Majoituspaikkana meillä olisi oma pieni kylämäinen muodostelma, jossa jokainen saisi olla rauhassa jos niin haluaa, mutta jossa voisi myös isolla porukalla viettää iltaa.


Älä naputa


Käsittääkseni valmistuit arkkitehdiksi, mitä teet nyt tällä hetkellä? Olen töissä arkkitehtitoimistossa ja teen ihan suunnittelutöitä. Olen ollut samassa toimistossa töissä useamman vuoden, eri kaupungissa vaan aiemmin. Mua kiinnostaisi arkkitehtiopintosi ja siitä millaisia töitä teet/tulet tekemään/haluat tehdä tms. alalla. Tällä hetkellä olen 'nuori suunnittelija' ja pääasiassa avustan erilaisissa projekteissa. Eniten pidän sisustussuunnittelusta ja perus pohjapiirrosjumpasta. Myös detaljien suunnittelu on kiehtovaa, vaikka niiden maailma tuntuu olevan loputon ja oppimista on. En halua loppuelämääni tehdä tätä, vaan kokeilla eri asioita. Ehkä jotain graafiseen suunnitteluun kytkeytyvää, toisena ääripäänä ehkä jopa virkamieshommia. Haluaisin kysyä myöskin asioita liittyen opintoihisi ja valmistumiseesi, eli tiedätkö että se ala on juuri sinun alasi, ja mitä muita aloja olet harkinnut? En tiedä onko arkkitehtuuri se täysin oma alani, sillä niin moni asia kiinnostaa. Olen kuitenkin halunnut tätä yläasteelta lähtien, ja jotakin niin minua siinä on. Aikoinaan hain opiskelemaan myös sisustussuunnittelua, teollista muotoilua ja englantilaista filologiaa. Mihinkään niistä en päässyt sisään. Jos sua alkaiskin kyllästyttää arkkitehdin hommat, mikä olisi seuraavaksi mieluisin ammatti, jota haluaisit harjoittaa? Näistä korkeakouluammateista ehdottomasti psykologi. Harmittaa aika paljon, että lukiossa minulla vallitsi käsitys, jonka mukaan vain psykiatri voi terapoida ihmisiä = opiskelua lääkiksessä = allekirjoittaneella ei mitään mahdollisuuksia. Luin psykologiaa lukiossa kaikki kurssit ja pärjäsin siinä, ja olisin hakenut opiskelemaankin jos olisin tajunnut, että yliopistosta ei tule pelkkiä tutkijoita... Argh. Eipä sitten kukaan tätä käsitystäni korjannut. Mutta jos noin niinkun tällä koulutuksella ajatellaan tulevaa, niin graafinen suunnittelu liitettynä valokuvaukseen kiinnostaisi kaikista eniten. Esimerkiksi se levyjen kansien suunnittelija ;) Onko jotain asiaa/lajia, jota haluaisit kokeilla/alkaa harrastaa ja miksi juuri sitä? Sukellusta haluaisin ehdottomasti joskus kokeilla! Lisäksi monet tanssilajit kiinnostavat, vaikka cheerdancessa hyvin yhdistelläänkin montaa erityyppistä. Olen joskus soittanut viulua, joten sellon soiton opettelun ei luulisi olevan niin vaikeaa. Lisätään sekin siis listalle. Ratsastanutkaan en ole koskaan, sitäkin voisi kokeilla.


Kuvat viime lauantain täydelliseltä pakkaspäivältä.

---- Niin, eikä unohdeta Parolan Aseman mahtavaa arvontaa!! Tai siis, unohtakaa vaan, tahdon kultaisen K-kirjaimen itselleni 8)

9 comments:

 1. Miksen ikinä muista, että olisit maininnut tosta psykologi-jutusta.. Repesin muuten tolle "Älä naputa"-kyltille tossa yhessä kuvassa :D

  ReplyDelete
 2. Minullekin jäi viime vuoden kirjoista parhaiten mieleen Twilight ja Puhdistus. Jälkimmäinen samasta syystä kuin sinulla, se on aivan loistava kirja. Ensimmäinen ei niinkään. ;-)

  Koska valmistuit arkkitehdiksi?

  ReplyDelete
 3. Saanen suositella kääpiö- ja kaniinimäyräkoiria, jos kerta pieni ja kompakti koira kiinnostaa! Mulla on Mila puoltoista vee, on luonnetta kun isommassa koirassa (hyvin oon saanu silti koulutettua aikaisemmin olemattomilla koirankäsittelytaidoillani..) mutta koko on erittäin kompakti. Mila on siis kääpiömallinen nakkipötkylä, painaa about nelisen kiloa ja pituutta sillä on tommonen 30cm. Suunnilleen samaa kokoluokkaa siis kuin esim kääpiöpinseri, huomattavasti matalampi tosin. Ketterä kuin mikä, ei portaat tms hidasta.

  Mut siis itse oon ollu erittäin tyytyväinen rotuvalintaan, mäyräkoirat kun on aina olleet sydäntä lähellä. Kehotan siis tutustumaan jos kuume ottaa ylivallan ;)

  ReplyDelete
 4. Hieno vastaus tuohon "miten olet kehittynyt bloggaajana", itseeni voisin soveltaa ihan samoja juttuja! :)

  ReplyDelete
 5. Heeei, mäkin oon soittanut viulua! Kymmenen vuotta konsassa :) Orkesterikavereitten (muitten jousisoittajien) kanssa usein vaihdeltiin päikseen soittimia tauoilla ja kyllä siitä sellosta ihan kohtuullista ääntä sai esille viulutaidoilla. Epävireistä kyllä, mut luulis et jos oikeesti selloa harjottelisi kyllä se onnistuisi.

  ReplyDelete
 6. Voi eiiii. Mulla on menny ihan ohi, että sulta voi kysyä juttuja! Olen ollut blogipimennossa monta viikkoa, kun oli joku ei-nappaa-vaihe. Ens kerralla olen kyllä kärppänä kysymässä =D

  ReplyDelete
 7. Hauska lueskella näitä! Mutta muistathan sitten, kun hankit sen pikkukoiran, että nekin pitää kouluttaa ;-) Sanoo nimim. entinen isojen koirien omistaja, jolla on ikäviä kokemuksia pikkukoirista, joilla ei ole mitään käytöstapoja ;-)

  ReplyDelete
 8. Mulle on kerrottu, et pienillä koirilla on isojen koirien luonne ja isoilla pienten. Keskikokoinen on kai sitten kultaista keskitietä joka suhteessa. Mut ainakin koiran kanssa liikkuessa oon huomannut, et pienet koirat on yleensä kaikista raivokkaimpia, kai niillä on sitten jonkinlainen napoleonkolmpleksi. Ei sillä, ei Luckykaan kyllä pidä itseään paljon isommista.

  ReplyDelete
 9. ravenwaves, jaa-a :D Naputa-kyltti oli hauska, ja siellä oli joku toinenkin..

  Anzi, valmistuin nyt joulukuussa :)

  amma, kiitos vinkistä! Itseasiassa myös mainitsemasi kääpiöpinserit kiinnostavat ;) Mutta katsotaan, milloin olisi koiran hankinnan aika.. Veikkaan että ei vielä hetkeen, valitettavasti.

  W, kiitos!

  suklaasydän, jee! Jostain syystä aika monella vaan tuppaa toi viulunsoitto jäämään.. :D Ja sen palauttaminen on aika vaikeaa. Taisin viimeksi vuosi sitten kokeilla, ja ihan karmeita ääniä vain sain aikaseksi x)

  Inna, voih :D Mutta voihan sitä kysellä jälkeenpäinkin!

  Paivi, toki ;) Pikkukoirissa rasittavinta onkin se niiden räksytyspuoli ja omistajien välinpitämättömyys, antavat esim. kävellä keskellä jalkakäytävää niin ettei toiset pääse ohi.. Suurilla koirilla moista tapahtuu harvemmin.

  Hannie, totta tuokin. Lähinnä ajattelin kouluttamisen niin, että pienet koirat saa fyysisesti paremmin aisoihin. Jos kouluttamiseni epäonnistuu, ja isompi yksilö lähtee lenkillä vetämään hurjaa vauhtia tai muuten vaan vauhkoilee tai hyppii, on se fyysisesti vähän rankempaa kuin pienen koiran kanssa :P Lucky taitaa kyllä olla ihan itse Napoleon!

  ReplyDelete