2010/01/08

London pt. 2

Vaikka suuret kuvat saivat kannatusta, Lontoo-aiheiset postaukset hoituvat vielä semisuurilla - klikkautuvat sitten toki isoiksi, jos joku haluaa tarkemmin nähdä :) Vaatii vielä pientä säätöä toi jättikuvien handlaaminen, kun tuppaavat kiinnittymään ikävästi tekstiosion oikeaan reunaan kiinni, hmmm... Asiaan.


 Kiitos kuvasta E&M!

Uuden vuoden aaton juhlinta Englannissa oli jännittävää, kenties erilaista kuin olisi voinut luulla. Olimme varanneet pöydän Sohosta eräästä etukäteen hyvältä kuulostavasta hampurilaispaikasta. Vuohenjuustopurilainen, punaviini ja suklaakakku maittoivat allekirjoittaneelle, vaikka palvelussa olisi ollut parantamisen varaa. Mikäli tarjoilijat olisivat kiireisen hätiköinnin sijaan ottaneet hieman rauhallisemmin, olisin ehkä saanut side dish -salaattini samaan aikaan muiden ruokien kanssa, enkä vasta sitten kun kaikki muu oli jo syöty. Onneksi siitä ei sitten laskutettu, ja ainakin meillä ilkimyksillä oli hauskaa toisten kustannuksella ;) 

 

 

 

Ravintola sulkeutui valitettavan aikaisin ja jouduimme ulos pakkaseen. Lähdimme heti suuntaamaan kohti Piccadilly Circusta ja siitä eteenpäin Trafalgar Squarelle. Muutama tunti odottelua ennen ilotulituksia sujui yllättävän hyvin hyytävästä ilmasta huolimatta, liekö eväsviineillä ollut osuutta asiaan... Kaikista jännittävintä oli ihmismassa - kaikki suurimmat tiet oli suljettu autoilta ja poliiseja oli sekä partioimassa että ohjaamassa jalankulkuliikennettä. Itse ei paljon tarvinnut miettiä mihin suuntaan oli menossa, seurasi vain muita. Jos Suomessa ollaan totuttu suurten kävijämäärien tapahtumissa tekemään perinteisiä aaltoja käsillä, pitivät britit selkeästi enemmän ääniaalloista. Massan takaa lähtenyt huuto ja kiljunta eteni pehmeästi kohti etuosaa, välillä turruttaen tärykalvot.


Kiitos kuvasta L&J!


Kiitos kuvasta L&J!

 
Kiitos kuvasta L&J!

 
Kiitos kuvasta M&M!

 

 

Muistini mukaan päädyimme massan ja bobbyjen ohjaamina Blackfriars Bridgelle, jolta populan paljoudesta johtuen kuvien ottaminen oli aavistuksen hankalaa. Upealta London Eye ja sieltä ammutut raketit kuitenkin näyttivät, eikä samaa kokemusta ehkä tule toiste (ellei tästä tehdä perinnettä). Toivottavasti kuvista saa käsityksen tapahtuneesta. Jälkeenpäin sain kuulla, että jopa 200 000 ihmistä oli river bankilla tuijottamassa vuodenvaihteen ilotulitusseremoniaa.

Kun monta tuhatta ihmistä pyrkii samasta paikasta pois samaan aikaan, on tungos välttämätön. Sitkeydellä ja sisulla selvisimme massojen puristuksesta kenenkään pahemmin eksymättä. Metroon emme kuitenkaan heti sännänneet, vaan bongasimme lähipubin ja sieltä tyhjän pöydän, jonka vieressä eräs juhlajoukko tanssi ahkerasti ja antaumuksella. Valitettavasti reissu oli jo hieman uuvuttanut 10 tuntia unta yössä tarvitsevan allekirjoittaneen, ja silmät lupsuivat liian usein kiinni. Rauhallista juhlimista siis ;) Valomerkin tultua (pubithan ovat Briteissä tunnetusti auki vain puoleenyöhön, mutta näin erikoistilanteessa pidempään) suuntasimme metrolle, joka sekin poikkeuksellisesti kulki läpi yön. Tuubissa oli rauhallista hopeanhohtoista miestä lukuunottamatta (no oli sekin rauhallinen, joskin vähän pelottavan huonovointisen oloinen) ja taisimmekin olla äänekkäimmät koko junassa. Briteillä tuntuu olevan kummallinen tapa jumahtaa heti, kun on otettu muutama pint liikaa. Öykkäröintiä ja kaduilla pamautettavia ilotulitteita ei ollut samalla tavalla kuin Suomessa, joskin maan jalkapallo-ottelut ja niihin liittyvät huligaanit ovat toki oma lukunsa.

Tänä(kään) yönä unen määrä ei ollut taivaita hipovaa, sillä aamusta oli taas aikainen herätys aamupalalle...

4 comments:

  1. Vitsi ko tulee nii lontoo-ikävä näistä postauksista :'D

    ReplyDelete
  2. Itse vietin kerran, muutama vuosi sitten uuden vuoden Lontoossa ja vaikka se olikin mahtavaa, niin en kylla jaksaisi valttamatta tehda samaa kovin usein, juuri tuosta ihmispaljoudesta johtuen :P Mutta kamalan kamala Lontoo-ikava iski tannekin!!

    ReplyDelete
  3. Sonja, juu voipi olla ettei tota joka vuosi jaksaisi :P Jostain syystä muuten huomasin kommenttisi vasta nyt, argh..

    ReplyDelete