2010/01/16

Cheveux

Maanantaina koitti kauan odotettu kampaajakäynti. Elokuun jälkeen vapaasti hapristuneet latvat saivat kyytiä ja väri kirkkautta eli vaaleita raitoja, vaikka paluu suklaanruskeaan on houkutellut... Lystissä meni kaksi tuntia ja se maksoi vähemmän kuin luulin (sairaasti toki silti). Ennen joulua aikaa varatessani ilmeni, että Oulusta entiseltä luottokampaajaltani suosituksia saanut tyttö oli vaihtanut työpaikkaa. Varasin kuitenkin ajan ko. kampaamoon jossa kävin ja pyysin aikaa sellaiselle ihmiselle, joka tietäisi mitä luonnonkiharoille tehdään. Voin kertoa, että niin paljon kuin arvostankin isoa tukkaani sen ainaisen ohuen suomalaishiuksen sijaan, taidokkaan kampaajan etsiminen on työlästä. Suurin osa niistä kun on tottunut käsittelemään nimenomaan suoraa ja ohutta tukkaa, ei tällaista möhkälettä. Niinpä kampaajalla omakin kuontaloni yleensä suoristetaan. Helpottaa meidän kummankin elämää....Yleensä. Sitten on niitä tapauksia, jotka vaikuttavat ihan hyvältä kampaajalta lähdettäessä. Siitäkin huolimatta, että hiukset ovat lyhentyneet liikaa (olen sitä mieltä, että kampaaja käsitti minun viisi senttiäni kymmeneksi sentiksi). Väri tuntuu kivalta, tumma tyvi näkyy kuten oli aikomus ja latvakaan ei ole ihan tasasuora. Wrong! Sinä aamuna, kun olet päässyt ghd-suoristuksesta eroon ja päättänyt palata omaan tuttuun peikkotukkaasi, huomaat dilemman: hiuskypärä. Ne, joilla on paksut ja pitkät hiukset, tietävät mistä puhun. Latvoja pitää ohentaa, keventää ja hapsuttaa, jotta lopputulos ei näyttäisi töksähtelevältä ja kummalliselta. Tätä ei kampaajani toivomuksistani huolimatta ilmeisesti ihan hoksannut.


 


Ongelmahan on tietysti se, että suoristettuna tätä virhettä ei huomaa, vaan vasta oma luontainen hiustyyli tuo sen esiin. Latvojen järjetön suoristus ei auta, eikä myöskään ole järkevää, jos ei halua niitä heti samanlaiseen kuntoon kuin mitä olivat ilman leikkuuta (= pikkurillin kynnen kokoisia solmuja ja takkua takun perään). Päivän mittaa latvojen ällö tasaisuus kuitenkin alkaa kiukuttaa ja jopa itkettää. Vaikka samaan aikaan tiedostat, että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja että niiden perään itkeminen olisi turhamaisuuden huippu. Mutta entä silloin, kun hiukset ovat vahva osa identiteettiä? Saako silloin itkeä?

Lopputulos: kaupan kassan kautta kotiinviemisiksi ohennussakset, omien hiusten latvojen napsimista sieltä täältä kevennyksen toivossa, kiroamista että toivottavasti nämä eivät nyt tästä lyhenny enää yhtään, sen tajuamista että kampaaja alunperin jätti sivut eri pituisiksi, pieni huoahtaminen lopputuloksen säädyllisyydestä. Vannomista, että ensi kerralla menee toiselle kampaajalle. Tai ei mene ollenkaan. Kasvattaa hiuksia seuraavat 12 kuukautta, jotta ne olisivat samassa mitassa kuin ennen leikkuuta.

Ihmiset, jos teillä on luottokampaaja, pitäkää hänestä kiinni!!


Kuvat:
01 - suorat hiukset nörttilaseilla
02 - suorat hiukset omilla oikeilla rilleillä
03 - hiukset piilossa pipon alla
04 - päivän asu perjantailta: tunika H&M, legginsit GT, neule Zara, kengät Molt's, koru Camden
05 - jättikuvat omasta pärstästä ovat hivenen ahdistavia
06 - saksimisen jälkeen latvat ovat vähän siedettävämmät

p.s. Hankin muuten tällä viikolla kaukolaukaisimen kameraan, jejjjj! Kiireessä silti peilin kautta otetut kuvat tuntuvat paremmalta vaihtoehdolta, pahoitteluni ;)

14 comments:

 1. Voi ei, superharmi :( Tukkasi on kyllä silti suloinen kiharuudessaan, onneksi se siitä vielä kasvaa! mutta tiedän todellakin tuon tunteen kun tajuaa että itsen ja kampaajan välillä ei ole sittenkään ollut mitään yhteisymmärrystä. I feel your pain! Mulla ei ole koskaan edes ollut luottokampaajaa, varmaan siksi että kyllästyin niihin vielä kotona asuessani, siellä pienemmässä kunnassa kun valikoima ei ollut mikään varsin laaja, enkä ole kampaajalla sen jälkeen käynyt.

  Ja vaikka luonnonkiharoissa on omat ongelmasna (eikä elämä niidenkään kanssa ilmeisest ole aina täydellistä, niinkuin ajaudun välillä omia suortuviani tuskaillessani ajattelemaan) niin vähän silti kadehdituttaa nuo kihara-geenit. Kiharapehkot on vaan niin ihania :)

  ReplyDelete
 2. Itselläni on tukassa takaa tosi lyhyt malli ja menossa vielä vaalennusprosessi, joten kampaajalla käyn joka kuukausi. Ennen joulua en saanutkaan aikaa luottokampaajalle, vaan jouduin toisen tyypin saksittavaksi. "Oma" kampaajani neuvoi vierestä minkä omilta töiltään ehti ja silti tämä tyyppi sössi tukkani ihan kivasti. Takaa jäi liian pitkäksi ja kerrostus väärässä kohtaa. En saanut kuukauteen laitettua hiuksiani takaa tämän takia kunnolla. Kaiken kukkuraksi kampaaja "laittoi" hiukseni suoristusraidalla ihan ihmeellisesti. Lopputulos: Tukka kuin potta. Kotona suoristin tukan samantien uudestaan.

  Yhdyn siis tosiaan tuohon kommenttiin, että luottokampaajasta kannattaa pitää kiinni. Siinä säästyy monelta murheelta ja turhalta rahanmenolta. :)

  ReplyDelete
 3. Voikohan kampaajakäyntiä reklamoida? Mennä takas ja vaatia, että ne hoitaa homman loppuun? Ens kerralla kun etsit kampaajaa niin Kallion espace on ollut todella hyvä! Ja mä en ikinä ole tyytyväinen.

  Muuten, tukka näyttää hyvältä!

  ReplyDelete
 4. Ei tuo mitenkään pahalta musta näytä, mutta ymmärrän kyllä tuskan :V Katoin äsken vanhoja kuvia missä olin just käyny kampaajalla ja tulos oli just semmone kypärä -.- Mulla tosin ei oo kiharoista tietookaan, mut joskus 9. luokalla mulla oli ihan järettömän paksut hiukset ja huhhuh. Sen jälkeen en ookkaan paljon kampaajalla käyny ..

  ReplyDelete
 5. Äh, tiedän tarkalleen miltä tuo tuntuu! Siksi olenkin überonnellinen, että mun luottokampaaja tuntee hiukseni läpikotaisin. Hän tietää, että otsahiuksia pitää leikata vähän liian vähän, jotta ne ovat sopivat. Hän tietää, että mahdollisimman vähän tarkoittaa senttiä. Hän tietää, että saan hiustenlähtökausia, jolloin olen herkässä. Ja kun luottokampaajalta sai vanhojen tanssipuvun, niin toki pisteet nousivat edelleen. ;)

  Sellaiset jutut kuin "hiukset ovat kasvava luonnonvara" eivät juuri lohduta kampaajan vihauskohtauksissa, joten en aio sanoa sellaista diipadaapaa. Aion vain todeta, että hiuksesi EIVÄT näytä kypärältä ja olen edelleen hyyyvin kateellinen! :)

  ReplyDelete
 6. Joo ehdottomasti saa itkeä jos kampaaja hoitaa hommansa päin helvettiä. Itselle käy niin turhankin usein ja se on joka kerta ihan kamalaa. Onneksi sait kuitenkin saksittua lopputulosta itse vähän paremmaksi, mutta kyllä se kirpaisee kun maksaa paljon siitä että joku tuhoaa sun hiukset ja joutuu aina odottamaan että ne siitä kasvais ja väri vähän haalistuis.

  Et haluais suositella sun entistä kampaajaa Oulusta? Itselläni on vähän samanlaiset hiukset kuin sulla, ei toki yhtä paksut eikä yhtä kiharatkaan mutta mielellään kokeilisin samaa tyyppiä johon sä oot ollut tyytyväinen. Asun sen verran lähellä Oulua että sinne asti vois lähtee jos olis tiedossa joku joka osaa käsitellä kiharaa hiusta.

  ReplyDelete
 7. Mulla on semmonen siimahäntä liuruletti ettei pelkoa mistään kypärästä, tosin ajoittain kärsin lievästä klonkkumaisuudesta kun hiukset näyttää siltä että niihin olis isketty kananmuna :-D mä en käy oikeestaan koskaan kampaajalla, tai no käyn mutta kun kaveri on kampaaja niin sitä ei lasketa :)

  Oon samaa mieltä kun Nooruska: Pyydä jotain reklamaatiota!

  http://bangyourbrains.blogspot.com/2009/05/hairdresser-on-fire.html

  http://4.bp.blogspot.com/_gmoqe8IMMjY/Sh-mt14D2wI/AAAAAAAAArc/niFiGOdE1Fc/s1600-h/reklamaatio.jpg

  ReplyDelete
 8. Tiedän juuri mistä puhut, tosin hyvin jälkeistävästi :> Mutta ihan on totta, että kerrostus ja hapsottelu on se, mikä on ihan must ettei tuu sitä kypärää tai pyramidia tai jotain tosi ahdistavaa muotoa kiharaan tukkaan. Tuuria on ollu mulla, ku kaikki kampaajat tossa paikassa missä oon Treella koko ajan käyny, on tajunnu tän luonnonkiharajutun ja tajuaa heti mitä ajan takaa, kun puhun kerrostamisesta. :>

  ReplyDelete
 9. Makin tiedan tunteen. Oon paatynytkin siihen, etta mielummin saksin itse omat hiukseni ja petyn, mutta ainakaan en maksa siita... Tosin musta sun hiukset nayttaa kivoille kaikissa noissa kuvissa. Ja muutenkin oot tosi natti!

  ReplyDelete
 10. I feel your pain! Onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, mutta tiedän, kasvatusvaiheessa ei paljoa naurata, jos kutristo lyhenee liiaksi. Mäkin lähtisin kokeilemaan, auttaisiko reklamaatio?

  ReplyDelete
 11. sarakissa, kiitos :) Kyllähän näiden kiharoiden kanssa mielelläni elän, jos vaan löytäisin sen kampaajan, joka ymmärtää mieltäni ja hiuksiani.. Maybe some day.

  Sari, voi ei :< Toivottavasti ei tule vastaavanlaisia kokemuksia enää!!

  Nooruska, varmasti voisi reklamoida, ainoa vaan että oon tajuttoman huono kaikessa semmosessa :/ En varmasti uskaltaisi mennä, tulee jotenkin huono omatunto että mitä tässä valitan. Voisihan tämä pahempikin olla. Joten enköhän koita vaan selviytyä.. Mutta kiitos kampaamovinkistä!

  sarkku, joo voisi pahempikin olla mutta tykkäsin entisestä pituudesta :'<

  Joa, kampaajasi kuulostaa ihanalta! Sain nyt tosiaan nämä latvat ihan ok'n oloisiksi, ainoa mikä enää häiritsee on pituus. Ei auta kuin kasvattaa..

  Karoliina, todella, ihan älytöntähän se on että joutuu ammattilaisen jälkeä itse korjailemaan! Oulussa kävin Goalasissa, on muistaakseni Asemakadulla (nettisivutkin löytyy), ja kampaajani siellä oli Katja. Myös Outista olen kuullut pelkkää hyvää :)

  Laura, kiitos linkeistä! Musta vaan tuntuu että tää mun ongelma on niin pieni, että en viitsi tehdä reklamaatiota.. Ja oon muutenkin huono valittamaan tai edes tinkimään. Ja koska tää voisi olla pahempi, tyydyn varmaan vaan kärsimään ja kasvattamaan.. :)

  Maria, good for you! :) Mä en uskalla käyttää kerrostaminen -termiä, koska mulla on kerran kerrostettu hiukset ihan kunnolla ja niistä tuli kamalat :O Ylin kerros polkkaa ja alin pitkä, eikä mitään välikerroksia, mitä hittoa??

  Sonja, itse saksiminen tuntuu täälläkin nyt hyvältä vaihtoehdolta ;) Ainakin joksikin aikaa. Ja kiitos!!

  ReplyDelete
 12. Salka, pitääpä katsoa jos tässä saisi kerättyä rohkeutta.. :) Justiin äsken löysin kesällä otettuja kuvia, ja pisti taas vihaksi kun katsoi miten pitkät hiukset mulla oli silloin jo, ja siitä ne vielä kasvoi sen 5kk. Huokaus!

  ReplyDelete
 13. Nörttilasit, jee! Näyttää tosi makeilta! Ei mulla sen parempaa kommenttia ole ;O)

  ReplyDelete
 14. Mikaela, toi olikin paras kommentti ;) Kiits!

  ReplyDelete