2010/01/05

Ullakkomaailmasta

Mummulan vintit on koluttu tuhanteen kertaan, mutta edelleen sieltä voi hyvällä tuurilla löytää vuosikymmenten takaisia aarteita.Pinkki paksu huopaHassu pyöreä peltirasia
(Lichtenstein-printillä varustettu purkki sekin uusi, tosin Miquesta.)Arabian kahvitteluastioita
(Mallista ei tietoa, valmistettu 1960-luvulla ja ilmeisesti toiminut kahvilan astiastona.)


Huovalle oli tarvetta ja peltipurkeille nyt on aina tilaa hyllyssä, mutta iloisin mieli tuli kahvikupeista ja aseteista. Kahdeksan kappaleen setistä ovat leipälautaset joutaneet roskiin niiden rankan kulumisen vuoksi, mutta ei se mitään, kupitkin riittävät. Rakastan vanhoja astioita! Ja järjettömintä niiden hamuamisesta tekee se, että mukeja ja kahvikuppeja on jo kertynyt pienen armeijan kestittämiseen tarvitun määrän verran, aina Pentikin Vanilja-sarjasta Muumi-mukeihin asti. Se ei silti koskaan estä kokoelman kasvattamista. Ainoa ongelma on, että tarvitsen kohta oman huoneen a) astioille ja peltipurkeille, b) My Little Ponyille ja c) kaikelle askarteluroinalle. Ostetaan siis edullinen neljän huoneen yksiö.

14 comments:

 1. Rakas ystäväni, se ainut ratkaisu sinun ja minun samanlaiseen ongelmaan (niitä on varmasti parilla muullakin) on se kommuuni :D Jos vaikka sieltä enkuista löydettäs kiva, suuri talo.

  ReplyDelete
 2. :D:D:D ravenwaves, ei siis auta kuin palkata muuttomiehet lastaamaan tavarat konttiin, matkata meren taa asumaan Skotlannin vehreille nummille suureen puutaloon..

  ReplyDelete
 3. My Little Pony kokoelmasta kuvia!! Ellei niistä jo ole.. Tutkimaan!

  ReplyDelete
 4. Ihania löytöjä! :)

  Omat mammani vihasivat joskus 70- ja 80-luvuilla kaikkea vanhaa ja heittivät pois tai polttivat sellaista mikä nyt miusta olis varmaan tosi ihanaa. Myöhempinä vuosina on sitten iskenyt hamstrausvietti, eli siskojen kanssa peritään varmaan viisi tusinaa Viipurista ostettuja kultareunaisia minikahvikuppeja...

  ReplyDelete
 5. Heti osui silmään Lichtenstein-kahvipurkki, ihana! Minulla on vähän samaa vikaa, voisin haalia ihan loputtoman määrän hienoja purkkeja, astioita jnejne :)

  ReplyDelete
 6. Wau mitä löytöjä! Etenkin nuo Arabian mustat kahvikupit 8)

  itse löysin viime kesänä mökiltä nurmesniemen punaisen kahvipannun :3

  ReplyDelete
 7. Oi että, vanhat astiat ovat ihania! Mä aikoinaan tein vanhempien perunakellarista törkeän makean löydön, sellaisen sienikulhon ( kaiketi 60-luvulta?), joka jostain syystä ei äitiä enää miellyttänyt, mä taas kannoin sen ilomielin mukanani muuttaessani omilleni :) Nyt pari vuotta sitten näin vastaavanlaisen astiakirppiksellä, hintana tyyliin 40 € :O En tiedä, onko se oma aito vai ei, mutta hyvin rakas, enkä siitä ikinä luovu :) Vanhat astiat ja säilytysrasiat ovatkin muuten ainoa asia, jota mä keräilen, kenkien ohella :D

  ReplyDelete
 8. Joa, haha, niistä itseasiassa pyydettiin kuvia jo ajat sitten, enkä oo vaan saanut aikaseksi.. Kun ne eivät majaile täällä vaan äidin luona. Lisäksi pitäisi karsia kokoelmaa ensin, huok. Piti tehdä se joululomalla mutta kas kummaa, keskityinkin taas ihan kaikkeen muuhun! Mutta tulossa jossain vaiheessa, promise :P

  Mingna, toi on tainnut olla aika yleinen tapa, vanhan pois heittäminen kun elintaso on selkeästi vuosien aikana kohentunut.. Onneksi mummuni ovat kohtalaisen niukasti elävää sorttia, ja ovat siten säästäneet vaikka mitä :)

  Jutta, teillä onkin nyt hieno uusi keittiö johon laittaa kauniita purkkeja esille! :)

  Laura, ovat itseasiassa tummansinisiä eikä mustia ;) Mutta voi, oon vähän kade kahvipannusta!!

  Salka, no niinpä! Sienikulho kuulostaa kyllä upealta. Itsekin raahasin kerran vanhan Hangon Lakritsi -peltirasian mummulasta, kolhiintuneen tosin, mutta sitten törmäsin jossain lehdessä vastaavaan priimakuntoiseen, jonka hinta oli 85€ :O Uskomatonta.

  ReplyDelete
 9. Hihii, kyllä sitä nyt naisella pitää olla oma huone kahvikupeille.:) Ja mieti miten ihanat kahvikutsut saat järkättyä noilla kahvikupeilla! Muuten vaikka vaalea kattaus ja sitten nuo siihen piristämään. Ihanat. P.s. Kiva blogi sinulla, pitkästä aikaa kävin.

  ReplyDelete
 10. Alma, totta turiset ;) Voisi järjestää ihan hillittömän tea partyn, 20 hengelle kuppien järjestäminen ei olisi homma eikä mikään! Ja kiitos kauniista sanoista :)

  ReplyDelete
 11. Löysin tänään samanlaisen ihanan pyöreän peltirasian kirppikseltä!!! Kirppiksen myyjä ihasteli rasiaa ja sanoi että oli mummoltaan saanut rasian -68. Eli sieltä ajalta se on ainakin! :D

  ReplyDelete
 12. Anonyymi, ohhoh, kiitos tiedosta!! Kivaa :D

  ReplyDelete