2010/01/18

Lupaus

En koskaan tee uudenvuodenlupauksia. Ihan vain siitä syystä, että niiden pitävyys vuoden aikana voi saavuttaa pahastikin heikentyneen tilan. Puhun mieluummin tavoitteista, asioista, jotka voi yrittää saavuttaa vuoden aikana. Jos tavoitteisiinsa ei pääse, ei se ole maailmanloppu, vaan niille voi antaa jatkoaikaa seuraavalle vuodelle tai hylätä ne. Liian tiukkapipoisia tässä asiassa ei olla.

Vaikka vuosi 2010 on ehtinyt jo pitkälle, listasin viisi pinnallista tavoitetta seuraavalle 11 kuukaudelle.


Hankkiudu kesäkuntoon. Tämä on ainainen tavoite vuodenajasta riippumatta, mutta ajankohtaisin kevättä kohti mentäessä. Sinänsä viisi kertaa viikossa urheileminen ei ole minulle varsinainen tavoite, se tulee luonnostaan (ellei ole jotain viikonlopputapahtumia sotkemassa suunnitelmia). Joulua edeltäneen vain vähäistä liikuntaa sisältäneen kauden aikana tuli plösähtänyt olo, ja siihen on saatava muutos. Vireystila ja unikin parantuvat siinä samalla. Toki syömisiäkin täytyy valvoa tiukemmin - suklaata ei tarvitse syödä joka päivä lukuisista houkuttelevista kakkuresepteistä huolimatta, vaan sen voi säästää viikonlopulle. Itseäni vaivaa jokin Murphyn laki tässä tapauksessa: kun urheilee, tekee mieli syödäkin terveellisemmin. Kun ei urheile, tekee mieli kahmia herkkuja kaksin käsin. Ei siis ihme, jos kiloja kertyy.

Panosta laatuun, siivoa vaatekaappia, hanki perusvaatteita. Perusvaatteisiin tällä kertaa luen a) mustan hyvin istuvan bleiserin tai jakun, joka käy niin ulkona kuin hätätapauksessa sisätiloissakin, b) trenssin tai muun ajattoman, silmää ja kroppaa miellyttävän, pitkän, tyttömäisen, mekkojen kanssa sopivan kevättakin, c) lämpimän talvitakin, joka on arkisempi kuin musta pitkä villakangastakki, mutta joka ei kuitenkaan tingi ulkonäöstä. Aika takkipainotteista siis. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että lähes koko muu vaatekaappini on kohtalaisen hyvässä kuosissa. Paitsi mustien pillifarkkujen osalta, jotka ovat ratkenneet nyt kolmatta kertaa. Eikä mikään kiellä hulmuavien mekkojen lisäystä.

Mene hyvä ihminen nyt vihdoin sinne kasvohoitoon! Tällä ei ole tekemistä jossain vaiheessa vääjäämättä muodostuvien ryppyjen kanssa, vaan lähinnä puhdistuksen ja ihon virkeyden. Piti mennä jo viime vuonna, mutta kappas kun se jäi. Samaan syssyyn voisi ottaa tavoitteeksi käydä useammin hierojalla. Tätäkin lupaan muka tehdä joka kerta kun hierojan käsittelystä ulos kävelen, mutta idea tuntuu olevan harvinaisen vaikea toteuttaa käytännössä. Tosiasiassa tanssia harrastavalle olisi hyvä kerran kuussa käydä aukaisemassa jumittuneet paikat. Mistä tulikin mieleen, että viime kesänä saatu lahjakortti shiatsu-hierontaan on edelleen käyttämättä. Lienee syytä vihdoin varata aika kyseiseen nautintoon.

Juo enemmän vettä. Kesällä tämä ei ole ongelma, mutta talvisin töissä tietokoneella nyhrätessä tuppaa hakeutumaan mieluummin lämmittävän tee- tai kahvikupin ääreen, vaikka vesilasi olisi kaikin tavoin parempi vaihtoehto. Lasin sijasta kannattaakin ottaa tavaksi täyttää puolen litran muovipullo aamuisin ja tyhjentää se sisuksiinsa työpäivän aikana. Lisäksi tietysti kotona sekä aterioilla nautittu vesi.

Ota paljon valokuvia. Nyt kun on kamera jolla niitä ottaa, huomaan iltaisin räpsiväni kuvia tuiki tavallisista käyttöesineistä ihan huvikseen. Voisi kuitenkin etenkin puiden vihertyessä kuvailla muutakin ympäröivää maailmaa ihan toden teolla. Järjestää muka-photoshootteja ystävien kanssa. Leikitellä.


Onko sinä asettanut tavoitteita vuodelle 2010?

Kesää kaivataan jo kovasti ainakin tässä osoitteessa, mutta mennään nyt vielä kerran talvikuvilla. Tällä kertaa supervalkoinen Vanha Kirkkopuisto Helsingissä, Nokia 6600 -kännykän kamerasta käsin.

8 comments:

 1. No voisin asettaa kaikki yllä olevat! Mullakin on tuo liikkuminen vähän takunnut (lomalla tuli liikuttua, mutta nyt taas arki koitti huoh) ja mulla on iiiihan sama juttu: kun liikkuu enemmän, niin syö vähemmän ja jos taas lösöttää, niin tekee mieli popsia jotain koko ajan. Örgh.

  Vettä pitäisi tosiaan juoda enemmän; havahdun usein sellaiseen nestehukka-päänsärkyyn. Not nice. Ja valokuvia olisi kiva ottaa kunnon kameralla, eli ensin pitää pyytää mammalta vähän sponsorirahoja järkkäriin. ;)

  ReplyDelete
 2. NO siis paheitahan löytyy mässäilystä tupakointiin, mutta tuntuu etten uskalla ääneen sanoa mistään luopumista. =D Jos puhuisi vaikka kunnostautumisesta. Että hieman vähemmän. Juuri nytkin mussuttelut käynnissä, tehtiin itse kotona herkkutäytteillä pitaleipää. Huomattavasti vähärasvaisempi vaihtoehto kuin mennä lempparikebabbilaan. =)

  Mutta varasin tänään huomiselle ajan hierontaan. Jos lupaisin käydä hierojalla kerran kuussa? Ihan vain ettei niskat, hartiat ja selkä sanois niin hirveää naks naksia.

  Sen verran itselleni lupailin että on pakko käsitöillä ja askarrella enemmän, jäänyt niin vähälle kaikki sellainen kun ei muka ole aikaa. Silti löytyy aikaa pelata tyhmää timanttipeliä facebookissa... Ruodotonta toimintaa! Osansa tähän päätökseen tekee ylen neliosainen dokumentti Intian tehdastyöläisistä. Maailmantuska ja ituhippiys! Toisaalta, kyllä me ajellaan ens kesänäkin amerikanraudoilla, Aamen.

  ReplyDelete
 3. Lupasin itse menna kouluun. Numero 2 voisi olla hyva idea tannekin. Ja makin voisin juoda kylla enemman vetta. Halpa ja helppo "kauneushoito". Kun kraanavesi on juomakelvotonta, niin joskus on paivia, jolloin oikeasti tulee elettya pelkalla kahvilla, kun se veden keittaminen on muka niin vaivalloista...

  ReplyDelete
 4. Joo, ne mun tavoitteethan oli mitä oli ;O)
  Tuo veden juominen on mulla tosi hakusessa, mutta mun selitys sille on yksinkertaisesti se että ainakin meidän officessa on niin kylmä että veden juominen on täysin mahdotonta, se kerää melkein kuuraa pintaan..

  ReplyDelete
 5. Mulla on miltei samat tavoitteet kuin sulla! Eritoten kesäkunto ja perusvaatteiden hankinta. Lisäksi tavoitteenani on käydä mahdollisimman paljon koulua ja aloittaa opinnäytetyö :)

  ReplyDelete
 6. Joa, kiva että allekirjoitat ;) Eiköhän tämä liikkuminenkin tästä taas pian rutinoidu!

  Minttu-Maaria, aika paljon noita tavoitteita sulla :D Jos otat tavoitteeksi pitää myös yhden timanttipeli-illan viikossa? Itse oon tehokkaasti pysynyt poissa FB'n peleistä, ihan tarkoituksella :P

  Sonja, jos vedenjuonti tuntuu mulle olevan vaikeaa, uskon että se on vielä hankalampaa, kun vesi pitää ostaa pulloissa :/ Tai toki vaihtoehtoisesti keittää. Pitäisi keittää sitten hullu saavillinen kerralla ja laittaa jääkaappiin..

  Mikaela, mä onneksi vaihdoin työpistettä niin pääsin jäätävästä huoneesta vähän lämpimämpään ;) Mutta edelleen se tee tuntuu kivemmalta. Lämpimän veden juominen kun ei oikein innosta..

  Sari, isoja tavotteita sullakin :) Tsemiä!

  ReplyDelete
 7. ..toivon, että en ainakaan elä huonommin kuin tänä vuonna :'D

  ReplyDelete
 8. Sirpa, aika hyvä tavoite :D

  ReplyDelete