2011/01/09

2011 / Tammikuu

Vuosi 2010 vaihtui niin äkkiä, että kalenteri blogia varten jäi tekemättä. Tälle vuodelle kuukausien edustajat tuli valittua itseasiassa jo kesäkuussa, mutta melkein meinasin unohtaa koko asian... Hupsii. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle alusta.

Kalenteri keskittyy lempparimiesnäyttelijöihini, jotka aion paljastaa kuukausi kerrallaan, ja jotka tarkoituksella ovat eri ihmisiä kuin lakanalistassa (vaikka Sturgessin pois jättäminen ottaakin koville). Asteittainen julkaiseminen antaa minulle kuitenkin vielä mahdollisuuden vaihdella henkilöitä matkan varrella, buah... Näyttelijät per kuukausi on valittu summittaisesti syntymäajan mukaan.Ralph Fiennes
On onni, että Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes päätti lyhentää nimensä elokuvauralle alkaessaan, sillä muuten ainakin meikäläisen kieli menisi pahasti solmuun. Fiennes syntyi 22.12.1962 Suffolkin Ipswichissä Englannissa perheen esikoiseksi. Hänen tuntomerkkeinään on pehmeä, arvoituksellinen ääni, mystiset roolihahmot sekä käsittämätön karisma. Tätä nykyä Fiennes tunnetaan Lord Voldemortina, mutta hänen uransa suurimpiin töihin kuuluvat roolit sellaisissa voittajaelokuvissa kuin Schindlerin Lista, Englantilainen Potilas ja Hurt Locker. Ehdokkuuksista huolimatta pää- tai sivuosa-Oscaria ei herralle itselleen ole osunut. Omiin lempirooleihini Fiennesiltä kuuluu ehdottomasti Wuthering Heightsin Heathcliff - ei ole muita, jotka sopisivat yhtä hyvin tämän vihaa ja intohimoa täynnä olevan miehen saappaisiin. Tänä vuonna saanemme odottaa Ralphia valkokankaalle ainakin romantiikan ja trillerin muodossa.
Vuodelle 2011 löytyy elokuvamaailman hottiksia esitteleviä kalentereita muualtakin. Geek Is The New Blackista löytyy koko vuosi kahdessa osassa, Elokuvablogissa kalenteri esitellään kuukausi kerrallaan, tammikuun poikana Bradley Cooper.

11 comments:

 1. Ralphilta onnistuu myös hyvin sarjamurhaavan psykopaatin rooli Punaisessa lohikäärmeessä ♥

  ReplyDelete
 2. Oman suosikkiroolini Fiennes tekee varmaan In Brugesissa, kiroilevana rikollispomona. Hän onnistuu olemaan samaan aikaan uhkaava ja hulvattoman hauska. "YOU'RE an inanimate fucking object!" Haha, loistavaa. :D

  Innolla odottelen lisää kalenterimiehiä! ;)

  ReplyDelete
 3. Mieki tykkään Ralphista, paitsi näin vanhemmiten ulkonäkö on jotenkin muuttunut ei-niin-komeaan suuntaan. Jos näin saa sanoa, olenpas ilkeä! Mutta pasmat menivät kyllä sekaisin, kun mies pistettiin Voldemortin rooliin - olin aina kuvitellut Ralphin Lupinin roolin. Sniff!

  ReplyDelete
 4. Fiennes oli aivan loistava Schindlerin listassa!

  ReplyDelete
 5. Mä jotenkin pelkään Ralphia, sillä on pari niin maanista roolia ;O) Mutta erinomainen näyttelijä ja hieno tapa aloittaa tämä vuosi ;O)

  ReplyDelete
 6. Jenni, taitaapi olla se ainoa Hannibal-leffa joka multa on näkemättä!

  Eeva, haha, uskon :D In Bruges on mulla vielä katsottavien listalla, ajattelin vähän niinkun koukkuuntua Farrelliinkin..

  Joa, kauneus on katoavaista ;) Mutta karisma ei!

  tiinanen, kyllä :)

  Mikaela, Fiennesillä on hyvä aloitta mikä vaan ;)

  ReplyDelete
 7. Ralph!! <3<3<3

  Onko sairasta rakastaa Ralphia myös möhömahaisena, juutalaisia aamuhuvikseen ammuskelevana Amon Goethena?

  ReplyDelete
 8. Haha, Darsi, eiköhän ton miehen ollessa kyseessä sallita mitä vaan ;)

  ReplyDelete
 9. Fiennes on niin kaunis mies, mutta silti yllättävän maskuliininen. Onko sairasta rakastaa Fiennesiä sairaana natsina Schindlerin Listassa? (On!)

  ReplyDelete
 10. Ei ole, Ralphia saa rakastaa missä ja milloin vain ;)

  ReplyDelete
 11. Heippa tytöt!

  oon Ralph-fani (alkaen heinäkuusta -11) Helsingistä ja olisin kiinnostunut perustamaan suomalaisten fanien keskustelupalstan. Kuulostaako miltään? Ite oon menossa sunnuntaina Lontooseen katsomaan Coriolanusta, lokakuussa olin katsomassa Ralphia Shakespearen Myrskyssä jolloin myös tapasin herran itsensä. <3
  Must ois ihana jutella muiden suomalaisten fanien kanssa! pistäkäähän vaikka Gmailiin viestiä (inari.griffin@gmail.com) jos innostuitte.

  ReplyDelete