2011/01/18

Ihmeitä tapahtuu vol. 2


Jotain käsittämätöntä on tapahtumassa, kun ikuisuusprojektit valmistuvat! Kolmesta suuresta proggiksesta 2/3 on handlattu, materiaaliensa suhteen niistä pisimpään on roikkunut kuvia kehyksiin ja seinälle -ajatus. Kehyksiä hankin jo toissakesänä muuttaessani nykyiseen asuntoon, mutta suurimmaksi ongelmaksi muodostui kuvien valitseminen ja niiden teettäminen. Välissä piti hankkia lisää kehyksiäkin. Oikeiden valokuvien suhteen luovutin ja päädyin tulostamaan mustavalkoiseksi muokatut fotot laserilla. Itse naulaaminen sujuikin sitten yllättävän kivuttomasti, vaikka kyseessä oli kivinen ulkoseinä.

Kuvat ovat kaikki vuosien varsilla ottamiani keikkakuvia. Sen verran täytyy mainita, että ainuttakaan näistä ei ole otettu järkkärillä, vaan keikkakamerallani eli Olympuksen superzoom-kameralla, josta löytyy 18x optinen zoom. Kyseisen apparaatin uusimmassa versiossa zoom on jopa 30-kertainen! Siinä vaiheessa ongelmaksi muodostuu ainoastaan kuvaajan tärisevä käsi, mutta tarpeeksi valoisassa ympäristössä ja lyhyellä suljinajalla sekään ei ole ongelma. Klubikameraksi ei UZ'sta taida silti olla, ainakin omani pukkaa kohinaa sen verran, että edes pimeiden kuvien muokkaaminen ei useinkaan tuota kohtuullista lopputulosta. Hinta on kuitenkin tällä mallilla tippunut sen verran alas, että vähän houkuttelisi päivittää tuo oma kamerani... Sekin on itseasiassa jo päivitetty versio, ensimmäinen digikamerani oli myöskin Olympuksen zoom-kamera, levätköön hän rauhassa.

Mutta se mainospuheesta. En ota vastuuta siitä, että seinällä killuvat kuvat ovat jokainen omaan suuntaan kallellaan, vaan syytän Ikeaa: kehykset ovat niin paksuja (ja käyttämäni naulat niin lyhyitä), että kaikkia plakaatteja ei mitenkään saanut roikkumaan siitä reiästä josta olisi pitänyt, vaan kehyksen reunasta, jolloin pienikin henkäys saa ne vinoutumaan. Toisekseen en usko koko kehysten edes olevan 90 asteen kulmalla varustettuja vaan vinkuroita kuin pienten possujen saparot. Pari kuvaa saattaa siirtyä jossain vaiheessa muutamia senttejä, mutta vähän veikkaan, että kun ikuisuusprojekti nro 2 on vihdoin saatu tähän vaiheeseen, en enää jaksa sen suuntaan korvaani lotkauttaa ;)

18 comments:

 1. Kivalta näyttää:) Meillä on kans yks seinä täynnä erilaisia ikean kehyksiä ja onhan ne tosiaan niin vinot että perfektionistia itkettää..;) Mutta nyt kun niihin on tottunut niin ne on silleen kivasti epäjärjestyksessä ja miellyttää silmää kovastikin:D

  ReplyDelete
 2. Tuo on kyllä ihan sua. Ihan kuin kurkkis sun päiväkirjaan. Hieno.

  ReplyDelete
 3. Tori ja Anneke bongattu <3 Hieno seinä!

  ReplyDelete
 4. Hyvä sinä, sä teit sen!! :) Minusta ne näyttää kivalta jos vähän vinksottaa, oikein hieno seinä siitä tuli!

  ReplyDelete
 5. Tykkään! Näyttää tosi kivalta, kunnon kehykset antavat kuville niin paljon hienomman hengen kuin jos lätkisi niitä muuten vain seinään. :) Saisinpa minäkin kiinnittää jotain seinille... nyyyyyyyyyh!

  ReplyDelete
 6. Tuntuu kaikilla olevan juurikin tällanen ikuisuusprojekti. Onnea sen valmistumisesta. Brian Molkon kuva keskellä pisti heti silmään. Hienoja kuvi muutkin.

  ReplyDelete
 7. Hyvä sinä! Ja oho, muutenkin sama kommentti Riehun kanssa. Meinasin just sanoa, et vähän vinksallaan on just hyvä. Mä olen tilannut jo iskän poraamaan tauluille paikkoja, mut eka pitäis miettiä miten haluan taulut seinille.

  ReplyDelete
 8. Kodinlaitto on kieltämättä yksi ikuisuusprojekti... Hienot on! Sitä mä ihmettelen, että miten sä ne naulat olet saanut seinään, meidän seinät ovat ihan toivottomia niin kivisiä että.

  ReplyDelete
 9. hienolta näyttää! mä oon kans suunnitellu jotain ton tapasta, mutta erittäin todennäkösesti menee ikuisuusprojektiksi kyllä mullaki.. :D

  ReplyDelete
 10. aini, pitänee siis laitella noita kehyksiä pahasti vinoon, niin kukaan ei enää huomaa :D

  Molly, kiitos! Pitäähän seinällä ihania naisia olla<3

  Riehu, kiits! Vähän tossa tosiaan kesti, puolitoista vuotta..

  Joa, voi surku ettei seinälle saa kiinnittää! Sehän nyt kuitenkin kuuluu asumisen perusjuttuihin, tosi outoa tollanen :(

  Suvi, kiitokset! Ikuisuusprojekteja pitää aina olla, ei pääse tekeminen loppumaan.

  Chatrin, tacks! Mäkin tein suunnitelman tauluille joskus kesällä, mut ei ne sitten ihan suunnitelmien mukaan mennytkään :D

  Pete, kiitos!

  Nooruska, niinpä, ja sehän tekee sisustamisesta just kivaa. Ei olis hauskaa ollenkaan jos joskus kaikki olis oikeesti VALMISTA. Tylsää! Tässä talosa kiviseinät on jotain ihme höttöä, tai ehkä sen varsinaisen kiven päällä on jotain 5 senttiä laastikerrosta :D En kyllä edes tiedä tarkotetaanko kivellä tässä tapauksessa oikeesti betonia vai tiiltä. Ei kyllä tiilestä näin korkeeta taloa pitäis saada rakennettua mutta eihän näistä ikinä tiedä.

  jenkku, ikuisuusprojektit on ihan jees tavallaan.. :D

  ReplyDelete
 11. Oi, hienolta näyttää! Florencen ja Torin tunnistin ja keskellä oleva miekkonen näyttää hirveästi Brian Molkolta, kuka se on? :D Minäkin haluaisin seinällä jotain yhtä hienoja kuvia - ja samalla muistoja kuten sinulla - vaikka seinät ovatkin jo aika täynnä. :D

  Minulla on muuten Florencestä melkein täsmälleen samanlainen kuva kännykässä! Vähän keskemmältä yleisöä vaan napattu.

  ReplyDelete
 12. Harri, kiitos! Molkohan se siellä ;) Koko Placebo on Brianin alapuolella viistosti oikealla. Jostain kumman syystä seinille kyllä keksii yllättävän paljon täytettä, isompi asunto olis vissiin ratkaisu? :D

  ReplyDelete
 13. Vautsi, se on komea! Ja ennen kaikkea, valmis. ;)

  Mulla on ollut kohta pari kk askartelukaapissa noin 20 kpl valokuvakehyksiä odottamassa maalaamista, kuvien kehitystä ja sitä että Ville hankkis mulle semmosen taustan johon saisin liimata hamstraamieni kirjojen sivuja plus nakuttaa naulat joihin ripustaa kehystetyt kuvat. Eli valmiiksi suunniteltu on jo puoliksi tehty? ;D
  Ja yksi kysymys jota olen miettinyt: miksei sitä saa mukavia ja kivoja puuhasteluja tehtyä valmiiksi vaikka ne ois pelkästään iloista puuhaa? Hassu juttu!

  ReplyDelete
 14. toi on kylla hiton hieno! kasittamatonta et oot saanu tollasia kuvia! epiaaaa

  ReplyDelete
 15. Minttu, kiitos! Kyllä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, koska mullakaan itse naulaamisessa ei oikeasti mennyt juurikaan aikaa. Se on vaan se valmistelu ja aloittaminen mikä aina kestää.. xD Ja kaipa kaikki 'nää pitäisi saada seinälle' -jutut kokee aina velvollisuudeksi, nimenomaan ton pitää-sanan kautta. Pitäisi ajatella että 'nyt haluan nämä seinälle'.

  soph, kiitos!!

  ReplyDelete
 16. Voi että, pitäisköhän munkin perustaa noita projekteja, jotta saisin jotakin viimein aikaiseksi, mm. tuo kuvien laittaminen seinälle. Tuosta saikin kivan idean. Miksi ei laittaa ihan omaa valokuvataidetta näytille?

  ReplyDelete
 17. Marja, niinpä, nykyään digikameralla laukoessa saa helpostikin edes pari hyvää kuvaa sadan surkean joukkoon, joten monen oma valokuvataide kelpaa varmasti seinälle kuin seinälle :)

  ReplyDelete