2011/01/13

Sakaali

Näin jälkeenpäin (joskus niitäkin tuli tiirattua) en kamalasti perusta yhdeksänkymmentäluvun toimintaa tihkuvista elokuvista, joiden pääasiallinen tarkoitus on esitellä a) autoja b) aseita c) muskeleita. The Jackal on onneksi kaikkea muuta. Bruce Willis on kova jätkä tehty pelkästä jäästä, Richard Gere taas entinen IRA'n terroristi. Mukana myös muita tuttuja naamoja kuten Sidney Poitier, JK Simmons ja Jack Black. Puhumattakaan näennäisen vahvoista naishahmoista (näennäisen siksi, että vaikka naiset olisivatkin itsessään vahvoja, heidän roolinsa jäävät tässäkin miesten välisessä mittelössä taka-alalle).

Tämä on lähinnä muistutus siitä, että kyseinen elokuva tulee tämän viikon lauantaina MTV3'lta - suosittelen katsomaan, jos et ole ennen nähnyt! Luvassa tiheää jännitystä, loistavaa musiikkia ja Mr Gere puhumassa irkkuaksentilla.


5 comments:

 1. Huomasin että tällanen tulee telkasta, mutta ajattelin ettei ehkä ole mun juttuni. Mutta nyt kun kehuit, niin täytyykin varmaan laittaa tallennukseen. Kiitos vinkistä. :)

  ReplyDelete
 2. Hih, ja meillä täällä nörttiluolassa ollaan aina ihan fiiliksissä, ku sattuu töllöstä näkymään jotain 90-luvun toimintaa. :p Siinä nääs yhistyy hauskasti sekä oma leffamenneisyys, että toimintagenre (sekä mun, että avokkaan suosikki), joka tosin nykyään monessa tapauksessa vaikuttaa enemmänki komedialta kuin vakavamieliseltä mähinältä, aika ku on tehny tepposensa niin leffojen puvustukselle kuin oikeastaan kaikelle muullekin lavastukseen kuuluvalle. :D

  ReplyDelete
 3. tiinanen, toivottavasti tykkäät! Mielestäni Jackal menee vähän enemmän draaman kuin silkan toiminnan puolelle, siksi ehkä tykkään siitä itse :)

  Bemary, hahaa :D Toi on kyllä totta, että nostalgiahuumassa niitä on kiva katsella, plus sitten komediamielessä. Mä en vaan ole kovin suuri komedian ystävä.. Että ehkä niitä jaksaa sen kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa kattoa, mutta ei enempää :P

  ReplyDelete
 4. Tää oli ihan ok, mutta alkuperäiseen verrattuna melko laimea. Musta alkuperäinen on ihan mestariteos ja pääosan esittäjä superseksikäs - vaikka onkin nykyään jo vissiin kuollut. ;-)

  ReplyDelete
 5. Helena, alkuperäistä en ole nähnyt, mutta uskon että pientä lässähtämistä on uusintatekeleessä tapahtunut. Itselle tällä taitaa olla jonkinlainen nostalgia-arvo, joten arvioiminen ei ole ihan niin objektiivista kuin voisi olla ;)

  ReplyDelete