2011/01/08

On The Table


Kun viime huhtikuussa ostin viidellä eurolla vanhan 1950-luvun kuljetuslootan Kasvihuoneilmiöstä, olisi pitänyt tietää, että kahvipöydästä* tulee ikuisuusprojekti. Tässä tapauksessa ikuisuus kesti onneksi vain kahdeksan kuukautta.


Hionta kesähelteellä ei ole mielestäni luksusta, kun puupöly tarttuu auringon nihkeyttämään ihoon ja laatikon uumeniin on kätkeytynyt maailman hirvein jalkojensa varassa bouncaava olento, lukki. Lakkaus sujui hiomista helpommin, eikä ihme kyllä ruuvailukaan tuottanut järjettömän suuria ongelmia. Halvaksi itse tekeminen ei kuitenkaan tule. Vaikka laatikko itsessään maksoi sen vitosen ja ylimääräiset kakkosneloset löytyivät varastosta, ruuvien, hiontapaperien, lakan ja eritoten renkaiden yhteissaldo nousee muutamaan kymppiin. Puhumattakaan työtunneista.

Mutta kun on liian monta vuotta kaivannut puisesta, rujosta lavasta tai laatikosta tehtyä pöytää, eivät eurot merkkaa. Tämä toivottavasti kulkeutuu vielä kodista kotiin!* Kyseessä on siis kahvipöytä, koska sohvaa minulla ei ole, eikä yksiössä asuessaan voi puhua olohuoneesta - hence nimitykset sohvapöytä ja olkkarin pöytä ovat poissuljettuja.

14 comments:

 1. Noi yksinkertaiset pyörät maksaa jotenkin ihan törskyn paljon! O_o ittelläni tyssännyt jokunen DIY-projekti noiden hintaan. Mutta hieno tosta tuli ja on se tekemisen riemu sen kaiken arvoista! Vaikka mun mielestä toi hiominen ei sen pölyn takia ole missään ilmastossa kovinkaan mukavaa...

  ReplyDelete
 2. Aivan mieletön! Nyt mä haluan juuri tuollaisen pöydän!

  Pisteet itse tekemisestä :)

  ReplyDelete
 3. No on kyllä ihana! Olis kiva nähdä sun kodista enemmänkin kuvia, näistä pilkahduksista päätellen sulla on aivan ihana ja kotoisa kotikolo:)

  ReplyDelete
 4. W, niin maksaa! Noi ei edes olleet suurimmat mahdolliset, ja silti meni yli neljäkymppiä. Toisaalta ne on varmasti kestävät, eikä mitään Ikea-laatua. Hiominen on kyllä aina perseestä..

  J, ihana, kiitos! ^__^

  aini, kiitos!! Sisustus-tagin alta löytyy joitain kuvia kodistani (keittiö, eteinen, wc), mutta tämä varsinainen 'asuinhuone' on esittelemättä.. Haluaisin ensin saada muutaman sisustusjutun valmiiksi, mutta puolentoista vuoden asumisen jälkeenkin ne tuntuvat olevan pahasti vaiheessa :D Mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa!

  ReplyDelete
 5. Ihana, sopii hyvin sun kotiin :)

  Mulla on vissiin sitten sohvapöytä, vaikka oikeasti se on tupakkapöytä. Sisällä röökaaminen kun ei nyt vaan kuulu tapoihin, mut tais olla luksusta silloin kun minun pöytä on valmistettu. Ehkä päälle puettiin vielä tupakkatakki ja päähän laitettiin fetsi! :D

  Sisustuslehdissä näkee kaikkia ihania juttuja, jotka on "löydetty roskalavoilta ja itse kunnostettu" - vaikka ei olis mitään maksanutkaan, niin kaikki se muu sälä maksaa sitten siihen päälle ja kaiken lisäksi se vaivannäkö... Mulla on porukoiden luona puiset tuolit, jotka odottavat maalausta ja liimausta ja ties mitä. Se ikuisuusprojekti on kestänyt jo 1,5vuotta!

  ReplyDelete
 6. Komija on! Itellä on myös tämmöi matala vanha puupöytä, joka on jatkettavissa. Alunperin on löytynyt jostain osto ja myyntiliikkeen perukoilta surkijassa kunnossa, lakkaus on miten on ja päätyi Loren keittiöön hänen asuessaan kämppiksen kanssa. Mun luokse pääsi sitten taas, mutta operaatio sahaa-jalat-ja-ruuvaa-pyörät jälkeen. Nyt jos saisi operaatio uusi vahapinta ja ehkä-maalikin-hmm aikaiseksi...

  ReplyDelete
 7. Vitsit sun kodissa näyttää kivalta! Ja pöytä on hieno!

  ReplyDelete
 8. Siitä tuli hieno! Kyllähän noi lisätarpeet maksaa puhumattakaan ajasta joka siihen tekemiseen menee, mutta kyllä se vaan on hieno tunne kun on ihan ite tehny! :)

  ReplyDelete
 9. Heidi, kiitos! Haha, tupakkapöytä on kyllä aika jännältä kuulostava asia :D Toi on totta, että roskalavalta löytyneissä huonekaluissa ei ainakaan lehdissä oteta ikinä huomioon sitä vaivaa, joka niiden kuntoon saattamiseen menee. Lisäksi mua ärsyttää suuresti asuntoesittelyt tyyliin 'tämä on löydetty sieltä ja sieltä roskiksesta', tai vinkit tyyliin 'hanki vanhoja hedelmälaatikoita ja rakenna niistä hylly', koska perkele niitä vanhoja hedelmälaatikoita ei löydy mistään!! :D

  Oola, nää projektit on kyllä aina jotenkin niin ikuisia.. Ehkä eri asia olisi, jos asunnossa olisi askarteluhuone tai verstas, jossa projekteja voisi tehdä rauhassa ja jättää ne kesken, kun siltä tuntuu.

  tiinanen ja Saija, suurkiitokset :)

  Riehu, kiitos!! On ihan totta, että asiat on aina erilaisia, kun ne on itse tehnyt :)

  ReplyDelete
 10. Mun kaverilla oli samalla staililla tuunattu pöytä; olen aina digannut tuosta tyylistä. Niin ja pyöristä pöydän alla, niin kätsää!

  Sanalla sanoen, hiano!

  ReplyDelete
 11. Nooruska, mäkin, alunperin idea on lähtenyt sellasesta eurolavasta, mutta koska on kulunut 10 vuotta enkä vieläkään ollut semmosta saanut aikaseksi (ja koska ne lavat on auttamattoman isoja tähän asuntoon), päädyin toisenlaiseen ratkaisuun. Mut kiitos!

  ReplyDelete
 12. Hieno tuli ja jälleen nätit kuvat!

  ReplyDelete