2011/01/27

New Yoooooork!


Nananananaa! Toinen postaus tälle(kin) päivälle luvassa myöhemmin, olen jotenkin käsittämättömän tuottelias tällä viikolla, vaikka olisi kyllä ehkä jotain muutakin tekemistä. Pakko silti hehkuttaa, kun kerrankin jotain hehkutettavaa on - tämän tytön ei tarvitse miettiä missä viettää pääsiäisen tai vapun ja kenen seurassa - hyvän ystävän kanssa varattiin eilen lennot New Yorkiin! Olen niin fiiliksissä!!

Jo monta vuotta aiotun matkan oli tarkoitus realisoitua vihdoin ensi syksynä, mutta ex tempore tulikin idea kevätreissusta. Tuumasin jotta miksipä ei? Juhannus ja joulu ovat ainoat juhlat, jotka mielelläni vietän Suomen kamaralla, muilla ei ole väliä. Vaput ja uudet vuodet tuntuvat epäonnistuvan balttiarallaa joka toinen vuosi, joten ehkä on vain parempi lähteä kauas niitä pakoon. Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat vain viikon päässä toisistaan ja kaksi juhlakärpästä tulee iskettyä yhdellä kertaa.

Toki kukkaron nyörejä täytyy kevään mittaan kiristää ihan normaalin elämisenkin suhteen vähän turhan paljon erinäisistä syistä, mutta Uuden Yorkin matkaa varten perustin rahaston vuosia sitten, joten reissu ei tule tuottamaan taloudellista päänvaivaa - ellei shoppailu sitten riistäydy täysin käsistä (mitä emme tietenkään toivo). Lisäksi koska uusi vuosi 2011 on tähän mennessä ollut enimmäkseen semisti kurjia asioita täynnä, on matka ehdoton piristysruiske. (Selitän tässä vain itselleni oikeutta matkaan, ehheh.) Suurin ongelma tulee varmasti olemaan a) reilun viikon riittäminen koko kaupungin läpi kahlaamiseen ja b) kahdenkymmenen kilon rajoitus matkatavaroissa!

Vaikka paljon kohteita ja kokemuksia on agendaan jo kirjattu, kaikenlaiset vihjeet ja vinkit otetaan ilomielellä vastaan! Etenkin majoituspaikoista, joissa on hyvä hinta-laatu-suhde (sijainti), kaivataan ideoita jo olemassa olevien lisäksi :)


Kuva

22 comments:

 1. Mä olen menossa syksyllä ;O) Sitten kirjaat kaikki hyvät vinkit mulle ylös!!

  ReplyDelete
 2. Jeee jeee! Kivat SULLE, oon kade! :D New York pitäisi vielä jonain päivänä kokea, pitkään ollut haave, mutta taloustilanne ottaa vastaan.
  Mitä jos vaan pakkaa kevyesti, ottaa mukaan ehdottomimmat lempparivaatteet? Jos tulee ostettua, niin mahtuu laukkuun, jos ei, niin eipähän tarvi roudata painavaa bagaasia!!!
  Sun reissukuvia odotellessa :) :)

  ReplyDelete
 3. En edelleenkään tajua, että lähdössä ollaan. Se kotiinjääväkin osapuoli ehti jo eilen hehkuttaa matkaa (lue: omia tuliaisiaan) enemmän. Mutta eiköhän tämä tästä. Meille tulee niin kivaa!

  ReplyDelete
 4. JEET sulle :)
  Saanko kysyä minkä hotellin valitsitte (vai onko vielä valittu?) Katselin nimittäin, että on ihan järkkykalliit hinnat Nykin hotelleissa :/ kun siis itsellenikin tarjoutui (ainakin puoliläpällä) matkustaa pääsiäisenä nykiin. mun budjetti ei taida ihan riittää sinne asti.

  ReplyDelete
 5. Loftstel Brooklynin East Williamsburgissa on hyvä! muistaakseni Varet Street. hinta-laatu-suhde on ehdottomasti tosi hyvä. metrolla pääsee linjaa vaihtamatta kätsästi Manhattanille.

  ReplyDelete
 6. Oijoi, ihanaa! Olin itse Nykissä ekaa kertaa vuosi sitten; meidän hotelli oli budjettiin sopiva ja kätsysti Columbus Circlen ison metroaseman vieressä. http://www.davincihotel.com/

  Joka tapauksessa hotellia kannattaa katsella jonkun metroaseman läheisyydestä, siellä maan alla kun on niin kätevä kulkea. Vaikka kandee tietysti ottaa jalkaan hyvät kengätkin, käveltyä tulee helposti paljon! "Jos vielä yks kortteli... jos hypätään junaan sittenkin vasta seuraavalta metroasemalta... eiku tuolla näkyy jotain mielenkiintosta, mennään sit seuraavalta..." :)

  Top Chef -voittaja Harold Dieterlen Perilla-ravintola Greenwich Villagessa oli ihana: reissun paras illallinen, myös kallein muttei silti mitenkään mahdottoman hintainen. http://www.perillanyc.com/

  Comedy Cellariin kantsii ehdottomasti mennä joku ilta katsomaan stand-upia. Naurettiin ittemme tärviölle. :D http://www.comedycellar.com/

  Broadway-musikaaleista tuskin tarttee erikseen sanoakaan... TKTS-kojulle vaan aamusella jonottelemaan, niin saa samalle illalle normaalia edullisemmat liput.

  Tässä nyt nopeesti mieleen tulleita. Siellä kyllä keksii tekemistä ja menemistä, vaikkei olis mitään suunnitellutkaan! :)

  ReplyDelete
 7. Vau! Olen vilpittömästi iloinen sun puolesta. :)

  ReplyDelete
 8. Siinäpä "kyläpahanen" mikä täytyy ehottomasti jossain vaiheessa elämää kans nähdä!
  Otat tietenkin kameran mukaan, että me saadaan sitte harmituksesta kiroillen pakkasen keskeltä katsella, miten muu maailma makaa...? :D (ei oo kyllä hajuakaan minkälainen sää siellä normaalisti on esim tähän aikaan, ja myöhemmin keväällä?)

  ReplyDelete
 9. Huippua! :) Hauskaa matkaa!

  ReplyDelete
 10. Äääh kateus iskee :D Mutta oot niin ansainnut ton matkan!! :) Mä yritän keksiä jotain PIENTÄ tuliaistoivetta, epäilen että sun matkalaukkuun ei tuu mahtuun juur mitään ylimäärästä.. :D

  ReplyDelete
 11. Oiii aivan mahtavaa, ihanaa matkaa! ^^ Kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa Central Parkin Alice in Wonderland-veistos, menisin sinne heti jos vain kyseiseen kaupunkiin pääsisin! Sen päällä saa kuulemma lapset (tai lapsenmieliset aikuiset) kiipeillä.

  ReplyDelete
 12. Jos ette oo vielä varanneet hotellia niin suosittelen Times Squarella olevaa Millennium-hotellia, hyvä hinta-laatusuhde mun mielestä. Kantsii tsekkaa hotels.comin diilejä, ne vaihtuu päivittäin!

  Ja jos on ekaa kertaa Nykissä kannattaa mennä turistibussitourille niin saa vähän käsitystä Manhattanin koosta ja mistä mikäkin paikka löytyy. Samaan hintaan kuuluu myös Brooklyn tour ja night tour yms!

  ReplyDelete
 13. Me so jealous!! Kaikki lähtee New Yorkiin, miks mä en?! Yhyy. Mutta hyvää matkaa, varmasti tulee ihan mieletön! :)

  ReplyDelete
 14. NYC elää ja muuttuu niin hurjaa vauhtia etten mä osaa antaa enää mtään vinkkejä muuta kun että pidä kivaa!
  Mennessä ei juuri kannata tavaraa ottaa mukaansa, mitä nykissä ei ole, sitä ei ole missään! Toki valmiiksi mietitty "ostoslista" on aina kätevä ja säästää ainakin rahaa.

  ReplyDelete
 15. Ihanaa! Mulla ei oo mitään vinkkejä, en oo koskaan käyny tuolla. Ehkä mäkin joskus! :)

  ReplyDelete
 16. Ooooooooooooooo! The Big Apple on todellakin yksi mun elämäntavoitteista. Olen niin kade, mutta saat ehkä anteeksi jos otat oikein paljon kuvia ja jaat ne kaikki sitten meidän kanssa! ;)

  ReplyDelete
 17. No johan meitä on Nykiin menijöitä :). Mullakin ollut systerin kanssa (ainoa matkakaveri, jonka kanssa voi riidellä reissun päällä ja olla vielä väleissä senkin jälkeen) matka suunnitelmissa noin kymmenen vuotta ja nyt viimein osu kalenterit yhteen. Lähdetään maaliskuussa katsomaan talvista Isoa Omenaa. Ihanaa. Hehkutetaan tätä nyt oikein olan takaa, kaikki lähtijät!

  ReplyDelete
 18. Hih, suurin ongelma tulee siinä kun matkalaukussa on sen kahdenkymmenen kilon lisäksi lähes kuusikymmentä kiloa lisää painoa, sillä sähän tietysti pakkaat mut mukaan ;D Ei vaineskaan, matka kuulostaa ihanalta ja jään vesi kielellä odottamaan keväällä matkakuulumisia!:)

  ReplyDelete
 19. Ihanaa: olen iloinen sun puolesta! Fasterilla itselläänkin ymmärrettävistä syistä sellaisia tuntemuksia, että johonkin vähän kauemmas pitäisi päästä...

  ReplyDelete
 20. Ihanaa :) Nykki on ihana ja mekin meinattiin ostaa sinne taas lennot. Jätettiin kuitenkin väliin tällä kertaa.

  Shoppailuista muuten kannattaa vilkaista Ground Zeron vieressä oleva Century 21, monessa kerroksessa oleva merkkivaatteiden "jämämyymälä", jonka sekasotkusta saattaa löytää edullisesti vaikka mitä. Sit kannatta muistaa, että Macylla turistit saavat 11% alennuskupongin asiakaspalvelusta näyttämällä passia. Se kandee ehdottomasti hankkia, samoin kuin vilkaista Macyn mahtavat alennukset, joita on aina. Sanoo nimim. Calvin Kleinin pikkumusta 50 taalalla ;-)

  ReplyDelete
 21. Oi mahtista! Mä niin haluaisin kans nykkiin, ehkä vielä joku päivä:) Ihanaa reissua, nyt vaan sit suunnitteleen kaikkea ihanaa mitä reissussa aikoo tehdä!

  ReplyDelete
 22. Kiitoksia kommenteista! ^___^

  Vinkit on kirjoitettu muistiin, mutta paikkaa matkalaukussa en voi luvata :D Matkasta tulee kyllä varmasti mahtava!!

  ReplyDelete