2011/01/24

Näkyvyys nolla


Monella tuntuu olevan jo kevättä rinnassa. Tammikuussa. Mielestäni talvi alkaa kuitenkin nyt vasta paljastella kasvojansa, aiheuttaen toki tarpeettomia murtumia ja venähdyksiä niille, joiden tasapaino pettää jäisillä teillä, sekä yleistä pelkoa päähän tipahtavien jääpuikkojen vuoksi. Joulukuun alun kauniin valkoiset hanget ovat poissa ja tilalla suolattujen teiden ruskea mössö. Silti nyt on talvi: pulkkamäkien, höyryävien kaakaokupposten, pipojen ja villasukkien, kaapista kaivettujen lasketteluvermeiden, kynttilöiden ja tasapainoharjoitusten aikaa. Päivät ovat kirkkaampia kuin kuukausi sitten ja kevät tulee ennen kuin huomaammekaan, mutta sitä ennen yrittäkäämme karkottaa kaamosta kaikin mahdollisin keinoin. Jouluvaloja ei tarvitse siivota ikkunalaudalta ainakaan ennen pääsiäistä.

Kuvat Etelä-Savosta joulun aikoihin.

5 comments:

 1. On se hyvä, että teillä eteläläisilläkin on kerrankin lunta.... *wirn* ;D

  ReplyDelete
 2. Ennen talvi alkoi vasta joulun jälkeen, aika monta mustaa joulua täällä etelässä vietettiin. Tänä vuonna tuota talvea on ollut jo aika pitkään, mutta mun mielestä se loppuu ikävä kyllä vasta maaliskuussa. Tietty tämä päivien piteneminen vaikuttaa kevätfiilikseen, pahin on jo ohi!

  ReplyDelete
 3. Ooo, mitä ihania maisemia joihin voi upota, mielen sopukoita myöten <3.
  Lumesta huolimatta minulla ainakin on jo kevättä rinnassa. Huomaakohan joku sisäelimeni että päivä on alkanut pidetä? ^_^

  ReplyDelete
 4. Mun näkövinkkelistä tää talvi olis jo vähän niinku nähty jo:D No ei mut nyt on ihan kivaa kun ei enää oo 20 asteen pakkasia, semmonen rapsakka -5 olis just passeli, vois vielä pukeutua normaalisti eikä tarttis näyttää mr micheliniltä..:D JA todentotta, heti kun valoa alkaa näkyä niin johan se väsymyskin kaikkoaa!

  ReplyDelete
 5. Pia, onhan se ;) En minä valita. On aika mahtavaa, kun ne pari talvea jotka olen nyt Helsingissä asunut, eivät eroa sitä edeltävistä 7 talvesta, jotka olin Oulussa :D Rakastan lunta, mutta en tota loskaa mitä nyt on tiet täynnä.

  Nooruska, totta, harvoin joulunakaan on lunta ollut ainakaan kymmeniä senttejä. Eikä talvi todellakaan ole vielä loppumassa.. Mutta pääasia, että tulee sitä valoa lisää :)

  cinefiliaa, kiitos! Mulla on vähän kurjia päiviä ollut valosta huolimatta, mutta ehkä se johtuu muista asioista - itse valon määrän lisääntyminen on kyllä tosi jees!

  aini, haha, mä tykkäisin enemmän niistä -20 pakkasasteesta ja valkoisista hangista.. Tota märkää lunta ja likaista loskaa en jaksaisi millään. Mutta eiköhän niitä aurinkoisia, kirpakoita talvipäiviäkin oo vielä luvassa! Ja sitten melko pian jo se kevät :)

  ReplyDelete