2010/05/25

Dùn Èideann


Arvatkaa, mikä minua (ja erästä toista ehkä myös, köh, sekä paria vähän vanhempaa naisihmistä) kutsuu heinäkuussa? Edinburgh!! Oijoiiiiii ♥ Ihan mieletöntä, olen viimeksi ollut 'uudessa' paikassa matkalla vuonna 2006 (Amsterdam). Sen jälkeen reissut ovat suuntautuneet lähinnä Lontooseen tai Tukholmaan, jotka kaikessa ihanuudessaan ovat kuitenkin kovin tuttuja kaupunkeja.

Nyt sitten järjetön säästökuuri päälle. Seuraavat seitsemän viikkoa tulevat olemaan matkaopusten lukemista, nettisurffailua ja kaikenlaista fiilistelyä. Nähtävyys-, shoppailu-, pubi- ja mitä-tahansa-vinkkejä otetaan vastaan! :)16 comments:

 1. Jee, Edinburgh on kyllä söpöliini kaupunki! Pakollinen arkkitehtuurikohde on tietty skottiparlamentti. Hassu talo. Mutta pakollisissakaan arkkitehtuurikohteissa ei oo pakko käydä, jos muut houkutukset käyvät liian voimakkaiksi, muista se!

  ReplyDelete
 2. Uuh ja aah, varmaan ihania aksentteja ja karskeja miehiä ;O) Ednbröh (kuten minä sen lausun) on varmaan ihana kaupunki, itse en ole ikinä Irlanti-hulluuteni takia vielä päässyt sinne mutta ehkä joskus. Ihana juttu ;O)

  ReplyDelete
 3. Matkustamisessa on mukavaa se, kun saa tehdä matkasuunnitelmia, tehdä listaa mitä ottaa matkalle mukaan ja etsiä kaikkea tietoa paikasta. Toki itse matkakin on mukava.

  ReplyDelete
 4. Oi, mahtavaa! Varmasti mainio kaupunki! :)

  ReplyDelete
 5. Antaisin mielellani vinkkeja, mutta jostain syyta en ole vielakaan kaynyt tuolla, huiman 40 minuutin junamatkan paassa, vierailulla. Ihan havettaa myontaa. :D

  ReplyDelete
 6. Edinburgh on aivan ihana kaupunki. Olin siellä viime vuonna :)

  ReplyDelete
 7. Itse Edinburgissa käyneenä voin vaan sanoa että WOOOOOOO mahtiaaaaaa :)))) Se tosin on paikka johon palaisin mielelläni uudestaan, koska paljon jäi vielä näkemättä.

  ReplyDelete
 8. Hannie, eiköhän sitä pari kohdetta tarvi kuitenkin tsekata, nyt kun tonne asti kerran menee :)

  Mikaela, haha, niinpä ;) Dublin oli meilläkin toinen vaihtoehto, mutta nyt se saa vielä odottaa.

  Suvi, totta! Se odottaminen on kaikkein parast.a Sitten kun pääsee paikalle, alkaa jo panikoida siitä että kohta loma on ohi :D

  Riehu, toivotaan ^____^

  jei delete, niin!

  Voi Elli, sun täytyy nyt joku vloppu hankkiutua Ediin! Ja kertoa sitten, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä :)

  Duvessa, uskon :)

  Oola, hihi! Onneksi 6 päivää on aika pitkä aika, yleensä Lontoon visiitit tuppaa kutistumaan puoleen tosta..

  Reiska, joopa!

  ReplyDelete
 9. Tyttönen, jotain kivaa odottaa nyt blogissani! ;)

  Niin ja vielä uudemman kerran, että olen ihan täpinöissäni teidän puolesta!!

  ReplyDelete
 10. Uuuuujea, mää veisin tosi vähän tilaa matkalaukussa, jos lopettaisin nyt syömisen seitsemäksi viikoksi! =) Ei kun hetkinen.. enhän mäkään ole tuohon aikaan Suomessa. No mutta sepäs sattui sulle sopivasti, niin en vie tilaa matkatavaroissa!

  ReplyDelete
 11. J, jee, kävin jo kattomassa!!

  Joa, kylläpä meni sopivasti sitten nää reissut, ei tarvi kummankaan tehdä laukkuun ekstratilaa pientä tyttölasta varten ;)

  ReplyDelete
 12. Ihanaa!! Skotlanti on aina ollut matkailtavien maiden listalla. Nauttikaa! :) Itse matkaan hyvin eksoottiseen Suomeen ensi viikolla, iiik! Siitä onkin jo 2 vuotta viime kerrasta :D

  ReplyDelete
 13. varmaankin Royal Mile on nahtavyytena ihan kiinnostava, varsinkin jos suuntaan kavellen 'alaspain' Parlamenttia kohti (joka onkin sitten ihan oma asiansa - kannattaa kayda katsastamassa jos kiinnostaa kuinka moderni arkkitehtuuri on ympatty historiallisten rakennusten keskelle. Sita pytinkiahan eivat ainakaan paikalliset ihan aina ymmarra :-p).

  The Bank Hotel South Bridgen kupeessa on ihan mukava pikkupubi pikaiselle drinkille, and Princes Streetilta loytyy sitten lahes kaikki ostospaikat. ja Princes Street gardens, <3. Toinen paikka on Ocean Terminal jonne paasee bussilla ja jossa on ainakin ihan mukavia ravintoloita.

  Ja muuta ei tule mieleen nain akkiseltaan :-p

  ReplyDelete
 14. Kazza, nautitaan :) Ja ooh, nautipa sinä Suomesta! On vähän pitempi lentomatka sieltä tänne kuin täältä Skotlantiin.

  Johanna, kiitos vinkeistä! Laitetaan testaukseen :)

  ReplyDelete