2010/05/11

Moto Boy @ Korjaamo

Hihhei ja hyvää syntymäpäivää minulle! Jostain syystä nuorrun vuosi vuodelta. 23-vuotiaana tunsin olevani huomattavasti vanhempi kuin nykyisin. Tai siis oikeastihan täytän joka vuosi 21 uudelleen... Mutta ikä onkin vain numero :)

Illalla tiedossa pienimuotoista juhlintaa Nephew'n keikan ja Reiskan kanssa, mutta sitä ennen palataan hetkeksi vajaan viikon takaiseen live-elämykseen. Ruotsalainen Moto Boy tuli tutuksi The Arkin lämppärinä ja kitaristina (Jepsonin ollessa isyyslomalla) vuoden 2007 kiertueella. Tuolloin Oulun Teatrialla tarttui minunkin korvani tähän kuulaasti ja korkealta sointuvaan miehen ääneen. Turhaan ei tätä herraa, syntymänimeltään Oskar Humlebota, kutsuta yhden miehen kuoroksi. Pääosin vain kitara ja mies -kokoonpanolla esiintyvä Moto Boy onnistuu aiheuttamaan enemmän kylmiä väreitä kuin koko kaupungin pakastimet yhteensä. Tunne on jotain sanoinkuvailematonta. Tänä keväänä ilmestyi toinen albumi, joka jatkaa ensimmäisen linjoilla, mutta hitusen herkemmin. Valitettavasti levyllä Oskarin ääni ei pääse mahtavimpiin mittasuhteisiinsa. Tämä herra on yksinkertaisesti nähtävä livenä.


Joku on saattanut huomata, että minulla on fiksaatio kuvata a) kitaroita ja b) rokkareiden jalkoja. Excuse me, mutta kyseisistä kohteista vaan sattuu mielestäni saamaan esteettisesti miellyttäviä otoksia - myös minun amatöörin taidoillani. Tällä kertaa suuresti viehätti myös Oskarin vanhoja lankapuhelimia simuloiva piuha kitaran ja vahvistimen välillä. Mahtava! Täydellinen vastakohta nykyajan hifeille langattomille skitoille.

Korjaamolla ollut keikka oli osa Radio X3M'n illan suoraa lähetystä sekä jonkin sortin Svenska Talande Klubbenia. Tulos: sai pelätä kokoajan juontajien tulevan kysymään jotain ja allekirjoittaneen tuijottavan ääliönä ko. henkilöitä. Ruotsi on ihana kieli, mutta alkuperäistä moista on välillä hieman vaikea ymmärtää. Samasta syystä minulle jäi vähän epäselväksi, mitä keikan lopussa avatulla sampanjapullolla oikeastaan haluttiin juhlia, mutta väliäkö hällä. Osa välispiikeistä tuli kyllä myös suomeksi. Eri asia sitten, onko 'mina olen moto boy' -lausahduksilla sisällöllistä painoarvoa ;D


Vaikka tässäkään videopätkässä Oskarin ääni ei saavuta sitä mieletöntä huippua, mihin se pääsee, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan jo pelkästään fiiliksen vuoksi! Beat Heart löytyy ensimmäiseltä, vuonna 2008 ilmestyneeltä levyltä. Muita, hieman enemmän biittiä sisältäviä tsekattavia mm. Young Love (1. levyltä tämäkin) ja What it Was Like to Be with You. Pari muuta uudemman lätyn kipaletta - The Heart is a Rebel ja ihana Early Grave - on yhdistetty samaan livevideoon. Suosittelen kaikkia :)


p.s. Keikkojen lomassa pompsahti ennakkoon synttärilahja myös Stellan hoodeilta - levyarvonnan voitto! Eikä minkä tahansa levyn, vaan jo Spotifyn kautta ahkerassa soitossa olleen Jónsin Gon. Fyysiset levytallenteet ovat musafanaatikolle MUST, olivat mp3t sitten kuinka paljon ns. kätevämpiä tahansa. Joten olen superiloinen!! (Ja voi olla, että tänään kävelen levykauppaan ihan muuten vaan, köh.)

8 comments:

 1. Sydämelliset onnittelut! Hulluinta on, että vasta vanhetessaan ihminen tajuaa kuinka nuori on nuorena ollut! Hauskaa synttäriä <3
  AM

  ReplyDelete
 2. Onneeeeeaaa!!!

  ReplyDelete
 3. Ihanaa synttäriä, onnea!! Siellä toinen härkä siis :)

  ReplyDelete
 4. Erittäin hyvvää synttäripäivää sinne ! :3

  ReplyDelete
 5. Hauskaa synttäripäivää sulle! :)

  ReplyDelete
 6. Aivan ihania noi hymykuvat ^__^

  ReplyDelete
 7. Kiitos onnitteluista ihanat!

  Ja Oskarin hymykuopat ovat kyllä aivan ihanaa :)

  ReplyDelete