2010/05/02

Vappen

Tulipahan vietettyä työläisten päivää. Juhlinta alkoi samalla tavalla kuin viime vuonnakin, mutta muuten en noudattanut usealle vuodelle tyypillistä kaavaa haalareista, uitoista ja Reiskan kanssa palloilemisesta. Osasyy erilaiseen vappuun oli tietenkin kehnohko sää, mutta se ei estänyt hauskanpitoa!

Vappuaattoni alkoi tuskaisella herätyksellä, vaikka isäntäväen luona sainkin nukuttua melko hyvin - edellinen yö oli kuitenkin mennyt junassa, joka ei tunnetusti ole sikeiden unien kotipaikka... Mutta ei auttanut: ylös, ulos ja lenkille! Tässä tapauksessa jälleen posahtanutta takareittä uhmaavalle kävelylle Oulun Tuirasta keskustaan, jonka liepeillä Nekku väkersi minulle upean vappumeikin. Jos ei kirkkaasta vihreästä tule kevätmieli niin ei sitten mistään :)

Parin tunnin työnteon lomassa ehdin naureskella edellisen päivän koulutuksessa piirtämilleni kamelille. Joo, en osaa piirtää kameleita. Toisesta tuli aasi ja toisesta Loch Nessin hirviö poikasineen. Huomatkaa kuitenkin kamelien omistaja Osama! Kun toimistoelämää häiritsi kurniva nälkä (ja juhlimisfiilis), siirryimme porukalla Fagerhultin brunssille viimevuotiseen tapaan. Tällä kertaa tajusimme olla syömättä etukäteen, joten tarjolla olleet herkut upposivat parempiin suihin hyvälllä ruokahalulla. Valitettavasti myös skumpan kanssa kävi samoin - piru periköön lasia jatkuvasti vaivihkaa täyttävät tarjoilijat! ;)Neljä tuntia vierähti korruptoituessa varsin liukkaasti, ja vaatteiden vaihto iltaa varten täytyi hoitaa vauhdilla. Suuntana olivat Nekun pirskeet, joissa tarjoilu maistui (etenkin maukas vaahtokakku ja mahtava rommi + skumppa + sima -booli!) ja ihmisiä riitti. Emäntä oli loihtinut itselleen upean Pierrot-tyylisen meikin. Värit eivät tuossa kuvassa tule esiin yhtä voimakkaina kuin livenä. Naapurissa oli toiset juhlat, läheisellä arkkitehtityöhuoneella kolmannet ja kiltatalolla sekä jazz-vajassa neljännet. Ilta kului nopeasti, mutta pirskeistä huolimatta kotiintuloaika taisi olla jotain yhden paikkeilla. Ei vanha jaksa.

Vappupäivä valkeni harmaana, mutta jo aiemmin minut majoittaneet ystäväni olivat päättäneet järjestää piknikin sisällä. Voin sanoa, että pöytä notkui kaikenlaista namia balttiarallaa yhtä paljon kuin edellisen illan kaikissa juhlissa yhteensä! Ähky oli väistämätön (eikä syömistä tietenkään osannut lopettaa ajoissa). Mutta nälkäisenä ei olisikaan jaksanut sitä seitsemän tunnin junamatkaa, joka jälleen oli edessä. Puuh. Toivottavasti teilläkin oli miellyttävä vappu! :)


Kuvat yksipuolisesti lähinnä ruoasta tai allekirjoittaneen pärstästä, ystävien kuvia en viitsi ilman lupaa julkaista :)

7 comments:

 1. Uijui, ihanat meikit! Ja ruokakuvat ovat taas naminami. :) Haha, katsoin heti tuota Osamaa "mitä häh ei se varmaan oikeasti ole Osama", mutta olipa sittenkin. Hyvät piirustustaidot siis!

  ReplyDelete
 2. Aivan ihana meikki, Nekku osaa ^__^ Voi ja toi vaahtokakku, näyttää niiiiiiiiin hyvältä! Kuten aika moni muukin syötävä.

  ReplyDelete
 3. Sisäpiknik olis ollut ihan paikallaan, me suunnattin urheasti puistoon lauantaina...ei mitään järkeä (tosin kuohari alkoi jossain vaiheessa lämmittää)...Nuo meikit on ihan upeat! Minullakin oli vihreät vappumeikit mutta ei ollenkaan nuin hienot. :)

  ReplyDelete
 4. Näyttää olleen hyvät ruuat. Ja mukavaa muutenkin. Itse vietin työläisten juhlaa lähinnä töissä. Pyhäpäivät on kivoja työpäiviä. Ja illalla vietin kyllä sitten hauskaa aikaa ystävän kanssa. Joten kyllä Vappu oli minullakin kiva ja onnistunut.

  ReplyDelete
 5. Joa, tacks! Haja, joo ei Osamaa ole onneksi (?) kamalan vaikea piirtää, turbaani päähän ja tumma parta, that's it :D

  Reiska, osaa juu ^___^ Kakussa tais alin kerros olla juustosta ja valkosuklaasta tehty, ja päällimmäinen jostain marjamoussesta omnom.

  Riehu, huh, pointsit teille ulkopiknikille uskaltautumisesta ;) Nekku tosiaan hallitsee tuon meikkailun, mutta varmasti oli hienot silmät sullakin :)

  Suvi, ruoat oli kyllä niin mahtavat ettei mitään rajaa! Joskus on tosiaan mukavaa olla pyhänä töissä. Ja hyvä, että vappu oli kiva :)

  ReplyDelete
 6. Ihania simmumeikkejä neideillä :) :)

  ReplyDelete
 7. Hepa-Neiti, kiitos, tai kiitokset kuuluu ennemminkin Nekulle! :)

  ReplyDelete