2010/05/12

Tyttö trikoissa

Myönnän, että isovanhemmilta saatu ns. talousavustus on huvennut kuin tuhka tuuleen (sen jälkeen, kun sattumalta löysin kirjekuoren laukustani - siellä se oli majaillut parisen viikkoa ilman minkäänlaista aikomusta virkistää muistiani asian suhteen). Ainakin mikäli tuulella tarkoitetaan urheilua.

Olen ennen manaillut sitä, miten en tule treenatessa toimeen puuvillaisilla halpistopeilla (tai kalliillakaan, for that matter). Hifistelyä tai ei, keinokuidut siirtävät tällaisen runsaahkosti hikoilevan ihmisen kosteuden kivasti pois iholta, eikä olo tunnu aivan yhtä tuskaiselta kuin luonnonkuidussa. Samasta syystä en pysty harrastaa hikistä sisäliikuntaa t-paidassa, vaan yläosan on oltava hihaton jotta hartiat ja kaulan alue voivat hengittää. Valitettavasti hyvät urheiluvaatteet maksavat. Poikkeuksiakin toki on, esimerkkinä vajaamittaiset mustat treenileggingsini, jotka ovat ehtaa H&M-kamaa ja 12 euron panostuksella kestäneet käytössä loistavasti.


Joskus sitä sovittaa sataa kivannäköistä toppia - mustaa, pinkkiä, vihreää, painijanselkää, pussimaista, erikoisesti leikattua... Eikä mikään tunnu mukavalta. Niinpä silloin, kun törmää hyvään vaatekappaleeseen, on oikeastaan järkevämpää ostaa samaa useampi kerralla, vaikka eri väreissä. Kunnon treenikuteet nimittäin myös kestävät. No tämä tyttöhän eksyi Piruettiin ja hankki ainaisten mustien sijaan kasan kivoja värikkäitä reenailuasuja*. Eipähän tarvitse täydentää vaatekaappia siltä ostin hetkeen! Eikä myöskään stressata hikipyykin pesemisestä keskellä yötä.

Itse olen todennut tanssissa liikkumisen kannalta helpoimmiksi kapeat trikoot ja pitkähkön yläosan. Turkoosi kohokuviollinen ja pinki edestä rypytetty toppi täyttivät vaativat kriteerini. Mustien leggingsien rinnalla smurffinsiniset tuovat potkua ja sähäkkyyttä. Yleisesti ottaen suosin toppien selkämyksessä painijamallia, koska urheilurintsikkani ovat aina vastaavasti leikattuja. Nämä kaksi nyt sattuivat olemaan poikkeusyksilöitä. Väreinä musta, pinkki ja turkoosi ovat vakioita. Kummallisesti perussininenkin on ujuttautunut pitkän tauon jälkeen kaappiini, sillä myös uusissa juoksukengissäni on sinistä. Vanhat hotpinkit voitonjumalattaret pääsevät nyt sillointällöin-kengiksi, koska niiden vaimennukset ovat auttamattomasti kuluneet.


Kyllähän ne uudet kamppeet motivoivat entistä enemmän myös urheilemaan! Minäkö välineurheilija, never... ;)* Piruetin oma La Pirouette -mallisto (jonka edustajia nämä kaikki esitellyt ovat) tehdään omassa ompelimossa Tampereella. Niinpä löytäessään mukavan mallisen vaatekappaleen voi asiakas halutessaan tilata sen jossakin toisessa värissä. Näin myös minä. Turkoosin topin ostin suoraan kaupasta, pinkin version ja leggingsit pistin tilaukseen. Toimituksessa kesti pari viikkoa. Hyvä vaihtoehto ylikansallisille urheilumerkeille!

5 comments:

 1. Hyvissä kamppeissa on kiva urheilla. Mistähän minä löytäisin mukavan topin. Kaikki mihin olen törmännyt on ollut ärsyttävän lyhyttä mallia. Saiskohan noita Piruetin vaatteita täältä meiltä päin.

  ReplyDelete
 2. katoin itse samoja lenkkareita, mutta mua epäilytti niitten pohja. ovatko hyvät askeltaessa?

  ReplyDelete
 3. Suvi, niinpä! Jos vaatteet on hyvät, niin niitä ei edes ajattele. Ja sekös on ikävää jos joku paita hiertää niin, että se häiritsee menoa. Piruetilla on myös nettikauppa, www.piruetti.fi, joten sieltä saattaisi löytyä :)

  lotta, ensimmäisellä lenkillä tuntui että liidän vaan eteenpäin, joten kohtalaiset pohjat ovat ;) Rullaavat mutta pehmeät. Kokeilin muutamia muitakin Nikeja ja noi tuntuivat selkeästi parhailta, mukailevat jalkaa kivasti.

  ReplyDelete
 4. Noi kengät on muuten hienonnäköiset - ihan kuin olisi hampaita pohjassa! Tosi veikeet.

  Itse yleensä käytän tavallisia t-paitoja liikunnassa, mut oikeessa oot, keinokuituiset tuntuu paremmalta. En itse vain taivu ostamaan noita kalliita paitoja pelkkään liikuntakäyttöön :)

  ReplyDelete
 5. suklaasydän, hampaat tosiaan :D Mä käytin ennen normaaleja t-paitoja ja toppeja, mutta sitten eksyin tekokuitumaailmaan.. Vieläkin saatan puuvillaa käyttää, mutta aina joudun toteamaan että ahdistun siinä. Kävelylenkit on toki asia erikseen, mutta hikiliikunnassa täytyy olla päällä jotain muuta. Urheilu on sen verran iso osa elämääni nykyään, että en karsasta rahan laittamista siihen :)

  ReplyDelete