2010/05/19

Kallt Kaffe

Hoho, Joa taisi viimeksi sanoa, että minun pitäisi perustaa oma peltipurkkiblogi... Tätä menoa ehkä pitääkin :D Jos lasi- ja muovipurnukatkin lasketaan, löytyisi vuoden jokaiselle viikolle helposti oma purkkinsa.


Ja lisää tulee! Nämä ovat eräästä museoksi ristitystä piharakennuksesta, joka vaihtaa omistajaa muutaman viikon kuluessa. Sain kutsun pelastaa erinäisiä kapistuksia hirsiseinien kätköistä. Pauligin punainen purkki löytyy jo hyllystä, mutta nyt sillä on kaveri. Harper's-purkki taitaa olla uudehkoa tuotantoa, ja hollantilaista kaakaota mainostava pikkupurkkikin on ruostunut kiinni. Ihania silti. Huippu on myös Pauligin Aina kahvi -tölkki, jossa on kaikki kahvit vielä sisällä.


Tämä on älyttömän kaunis rasia, vaikka sisältö ei ehkä niin kaunista ole ollutkaan - piipputupakkaa. Historian siipien havinaa on havaittavissa, nimittäin pienehkö purkki on edesmenneen isoisäni vanha. Luultavimmin 60-luvulta ja moitteettomassa kunnossa.

Myös viime viikonlopun kirpparireissulta tarttui yksi purkki mukaan. Se ei tosin ole kovin vanha, mutta kovin söpö pastellisine teekannukuvineen. Kenties näette sen joskus :)

21 comments:

 1. Oijoi, peltipurkit on mun heikko kohta joten mä lukisin ainakin mielelläni peltipurkkiblogiakin! :)

  ReplyDelete
 2. Ihania purkkeja! Multa löytyy hyllyn päältä myös peltipurkkikokoelma (ja tuollainen samanlainen Paula), tosin taidan omistaa niitä alle kymmenen kappaletta. Lisää olisi vielä tarkoitus hankkia!! :)

  ReplyDelete
 3. Uaa tuo tupakkapurkki on ihan mahtava! Sopisi väreiltään meidän olkkariin. Meillä on keittiössä noita Paula-purkkeja ja pari muuta pauligin purkkia, ja sitkeästi pidän esillä ja käytössä vaikka värit sotivatkin hiukan.. Ei se ole niin justiinsa!

  ReplyDelete
 4. Vanhat peltipurkit ovat rakkaus <3

  ReplyDelete
 5. Oi että toi edgeworthin purkki on kaunis! Sä et varmaan myy tota millään hinnalla...? :D

  Ite ostin just kaks marimekon retropurkkia kirpparilta yhteensä eurolla jee :3

  ReplyDelete
 6. Heei, mulla häämöttää tossa ens maanantaina tuo arkkitehtuurin matikan koe, enkä ole vielä kerennyt hirveästi kertailemaan. Onko se koe ihan kamala? :--D Selviääkö siitä perus pitkän matikan taidoilla? En ole hirveästi jaksanut stressata siitä, mutta nyt tää saamattomuus rupeaa pelottamaan :D

  ReplyDelete
 7. Ootko ikinä laskenut että kuinka monta peltipurkkia sulla kaikkiaan on :D?

  ReplyDelete
 8. Kiitos kaikille kommenteista! Purkit ovat kyllä lööv.

  Laura, arvasit oikein, ei mitään tsäänssiä että myisin tupakkapurkkia ;) Ehkä se joskus siirtyy suvussa eteenpäin. Aika hyvän löydön teit noiden Marimekon purkkien suhteen!!

  teukka, hehee, no panic ;) Jos sulla on pitkän matikan tiedot edes melko tuoreessa muistissa, niin selvinnet helposti. Mutta jos geometria on heikoin alueesi, niin sitä kannattaa kerrata. Ainakin puolet tehtävistä on muistaakseni geometriaa (tietenkään en voi 100% varmuudella sanoa, kun en niitä kokeita laadi). Itellä pitkän matikan keskiarvo lukiossa oli jotain kutosen luokkaa, ja kirjotin YO-kokeessa B'n. Pääsin silti matikan kokeesta läpi (pisteet 16/36). Vuoden päästä kertasin matikkaa vähäsen, kirjoitin uudestaan ja sain M'n, ja silloin arkkitehtuurin matematiikan kokeesta pisteet 26/36. Jos tosta nyt hahmottaa mittasuhteita.. Pointti kuitekin oli, että ei se oo mitenkään kovin vaikea. Ei siinä haluta pudottaa pois sellasia, jotka ei osaa laskea tarpeeksi monimutkasia asioita :) Lähinnä siinä on kyse hahmottamisesta, sen takia geometria on aika tärkeä. Tsemppiä!

  ReplyDelete
 9. Madam B.C., just tossa yks päivä kattelin että taitaa niitä joku 40-45 kpl olla :D Tosin muutamat ovat tuplana. Ei kyllä tunnu noin paljolta enkä suoraan sanottuna tiedä, missä ne kaikki muka lymyilevät ;)

  ReplyDelete
 10. Oi miten ihania purkkeja! Toivottavasti sulla on tarpeeksi avohyllyjä, että nuo voivat aina olla esillä!

  ReplyDelete
 11. Nooruska, suurin osa on kyllä esillä, mutta tällä hetkellä epämääräisessä kasassa :)

  ReplyDelete
 12. Mahtavia purkkeja, varsinkin tuo tupakkapurnukka!

  ReplyDelete
 13. Liiolii, tackar, oon samaa mieltä! ;)

  ReplyDelete
 14. Hienoja purkkeja myisitkö tuon Aina kahvin? Minun kokoelmastani puutuu sellainen :)
  Minulla on yli 60 pelti/kahvipurkkia.

  ReplyDelete
 15. milloin aina kahvi on ollut markkinoilla itse löysin juuri samanlaisen purkin

  ReplyDelete