2010/05/09

Mansikkaa&Lakritsaa

Vielä ehtii toivottaa kaikille äideille ihanaa äitienpäivää!! Itsekin juhlistin äitiä tänään kotikonnuilla, josta riensin myöhässä olevalla junalla takaisin pääkaupunkiin treeneihin. Juhlakalu on lakritsin ystävä, joten syömingeiksi päätyi harmaasävyinen vaahtokakku. Ohje on Kinuskikissalta, mutta sitä on muokattu hieman.


Tähän versioon tarvittiin:
Paketillinen mustia Domino-keksejä (myös vajaa paketti riittää)
50g kookosöljyä (se on semmoinen köntti, mikähän on oikea nimi..?)
6 dl kuohukermaa
tuubillinen Pirkka lakritsikastiketta
5 liivatelehteä
0.5 dl vettä
Turkinpippurirouhetta
Mansikoita

Murskaa Dominot pieneksi ja yhdistä mikrossa sulatetun kookosrasvaköntin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi (vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jottei kakkulapio raavi teflonpintaa rikki).

Sekoita lakritsikastike ja puolet kuohukermasta tasaiseksi. Sen jälkeen vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min jonka jälkeen sulata ne puoleen desiin kiehautettua vettä (tämän voi tehdä myös mikrossa - laita kylmää vettä valmiiksi 0.5dl mikronkestävään astiaan ja laita se 10 minuutin jälkeen mikroon hetkeksi). Vatkaa loput kuohukermat erikseen vaahdoksi. Sekoita liivatevesi vaahtoon. Tämän jälkeen yhdistä maustamaton ja lakritsainen vaahto tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle.

Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua koristele esim. turkinpippurirouheella tai muilla karkeilla ja hedelmillä. Kakusta tulee todella makeaa, joten suosittelen mansikoita, kiivejä tai muita kirpakoita hedelmiä/marjoja lakritsin kaveriksi - sopivat älyttömän hyvin :)

7 comments:

  1. Oh noes. Kuulostaa turhan hyvältä! :)

    ReplyDelete
  2. Uh, tuo kakku olisi ollut täydellinen myös mun mammalle. Se on oikea lakritsisyöppö (itse en kauheasti tykkää lakujutuista, joten tämä olisi ollut siksikin hyvä: minä en olisi syönyt kaikkea!). Itse olin tylsä tytär ja tulostin (ennen jaksoin piirtää) kortin. ;) Ajatus on tärkein <- tuohon voi aina vedota!

    ReplyDelete
  3. Mmmm namiiii! Oon suunnitellut ens kuuksi J:n synttäreille mustaa kakkua ja siihen tulee kans pohjaan noita mustia Dominoita :) Miltä ne muuten maistu tuossa pohjassa, olivatko liian tujakoita?

    ReplyDelete
  4. Emilia, hih :)

    mari, hyvvää oli! Ja positiivista sinänsä, ettei pystynyt syömään kun yhden palan ;)

    Joa, ajatus todella on tärkein ;) Toi kakku oli ehkä aika pitkälti salmiakkinen, eikä ihan niin lakritsinen kuin mitä esim. tuore laku on.

    Henskis, mun mielestä mustat Dominot ei olleet mitenkään tujuja, mutta johtunee siitä että koko kakku oli melkoisen ätläkkä (onko se edes sana) :D Että ei se pohja sieltä liiemmin erottunut. Suosittelen ehdottomasti jotain hedelmiä siihen päälle tasapainottamaan kokonaisuutta :)

    ReplyDelete
  5. NAM, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä.

    ReplyDelete
  6. Olihan se ^___^ Mutta aika makeaa :D

    ReplyDelete