2010/10/04

Beetroot

Nooruska teki taannoin vaikuttavaa keittoa punajuurista. Alkuperäinen ohje on Voisilmäpeliä-blogista. Itse tein aurinkoisena mutta kylmän syksyisenä lauantaipäivänä tätä värikästä ruokaa mukaellen oikeastaan molempia ohjeita vähän mieleni mukaan. Hyvää tuli, mutta sanotaanko nyt näin että tyypilliseen tapaani erilaisia pippureita hulahti joukkoon hieman liikaa... Hups. Aika paljon vaivaa keitto vaati, ainakin suhteessa siihen, että olen tottunut valmistamaan ruokani melko pienessä ajassa. Itselleen kokatessa ei vaan jaksa kikkailla.


Mielestäni punajuuri ja tietyt juustot kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kuvassa on fetaa, mutta testasin myös vuohenjuuston kanssa ja se toimi paljon paremmin! Se on se makean ja suolaisen liitto, ah.p.s. Haluaisin laittaa leffahottislistani uusiksi. Jotain tekemistä asian kanssa saattaa olla 10 Things I Hate About You -elokuvalla, jossa komeilevat mm. Heath Ledger sekä Joseph Gordon-Levitt (joka tosin on vielä lapsenkengissä ja ylinäyttelee, mutta kuvittelinkin miehen lähinnä nykyisessä ulkomuodossaan). Kääk.

8 comments:

 1. Punajuuria ja feta yhdessä o__O.

  En pääse tästä hämmentävästä makumielikuvasta eroon :D.

  Olen kuullut, että suklaakeksit ja aurajuusto maistuvat törkeän hyvältä keskenään. En ole vieläkään kyennyt kokeilemaan tätä yhdistelmää :'D.

  ReplyDelete
 2. Mä voin myös todistaa (jo tuoreella postauksella) punajuuren ja fetan liiton täydelliseksi. Meillä on bubblen kanssa joskus melkein identtisiä postauksia lyhyen ajan sisällä. Ja erään toisenkin bloggarin kanssa. :)

  (Mutta vuohenjuustosta mä en pidä sitten, en melkein ollekaan. :/)

  ReplyDelete
 3. Panda, mutta kun se toimii!! Tosin vuohenjuusto siis vielä paremmin. Ja jos grillaa punajuurta, niin halloumi on parasta<3 En oo kokeillut aurajuustoa ja suklaakeksejä, mutta joulupipareiden kanssa aura on oikein makoisaa :)

  J, hihi, jännästi vaan joskus käy noin! :D Vuohenjuusto kyllä jakaa mielipiteitä, musta se on melkein paras juusto kaikista. No leipäjuusto on kyllä ehkä kaikista herkuinta, lämmitettynä ja lakkahillon kanssa<3

  ReplyDelete
 4. Se omena tossa punajuurisopassa on vaan ihan mieletön lisä! Kyllähän toi aikaa vei, mutta nam!

  terv. Noooruska, joka ei jaksa kirjautua sisään

  ReplyDelete
 5. Eikös Pirkka merkillä ole jotain valmista punajuurimössöä. Voiskohan tuota kokeilla tehdä siitä.

  Ja niin kauan voi vaihtaa leffahottislistalle tyyppejä, kun sitä ei ole vielä laminoitu. 10 Things I Hate About You on ihana elokuva.

  ReplyDelete
 6. Nooruska, omppu sopi kyllä hyvin! Eiköhän tätä jossain vaiheessa jaksa toistekin tehdä :)

  Suvi, enpäs tiiä, voi olla, mun lähikauppa on valitettavasti S-ketjua :/ Ja hottislistahan on todellakin alati elävä asia, tilanteen mukaan..

  ReplyDelete
 7. Mun lähikauppa on myös S-ketjua, mutta ehkä pitää käydä katsomassa tuota Pirkka-mössöä.

  ReplyDelete
 8. Suvi, kerrohan ihmeessä miten kävi jos sitä testaat! :)

  ReplyDelete