2010/10/03

Sunday times

Sunnuntain kunniaksi muutama musiikkivideoksi kutsuttu pätkä. Keskitytään nimenomaan niihin videoihin, ei itse biiseihin, koska ne eivät ainakaan minulla kolahda kalloon.

Eminem & Rihanna - Love The Way You Lie


Valkoihoisten räppäreiden kuningas Eminem on kieltämättä taitava riimittelijä (myönnän tykänneeni aikoinani paljon esim. The Marshall Mathers LP'stä), ja Rihannan omintakeinen, artikuloimaton tyyli laulaa on helposti tunnistettavissa. Molemmilta löytyy kohtalaisen tarttuvia kappaleita lähivuosilta, mutta kumpikaan ei kuulu suosikkimusiikkini piiriin. Tämä yhteiskarkelointi nyt on melkoista huttua, mutta videossa on kuitenkin jotain positiivista - kauniin sävyinen viljapelto ja suosikkihobittini Meriadoc ;)


Laura Närhi - Tämä On Totta


Jossain tv-mainoksessakin pyörivä biisi on aika peruskauraa suomenkielisen popin laarissa. Laura tunnetaan edesmenneestä Kemopetrol-kasaumasta, josta pidin paljon vuosituhannen vaihteen aikoihin. Child Is My Namen tasolle tämä ei yllä, mutta jälleen kerran videolta löytyy silmää miellyttäviä elementtejä: tummia, murrettuja sävyjä, sumua ja särinää.
Phoenix Effect - Broken Promises


En kuolemaksenikaan muista olenko tämän jo kerran aiemminkin blogiin linkittänyt, ja Samuliakin oikeastaan tuli jo yksi annos tälle viikolle, mutta ne eivät kelpaa syyksi etteikö Broken Promises pääsisi tämänpäiväiseen postaukseen silti ;) Kotimainen, Poets of the Fallin jalanjäljissä kulkeva poppoo soittaa mukavasti tummanpuhuvaa musiikkia, mutta se on hivenen liian suoraviivaista makuuni. Iso peukku kuitenkin videolle.


Näistä pienistä harha-askelista huolimatta kuluneella viikolla ovat tosiasiassa luvattoman paljon soineet mm. Anathema, The Cure sekä Joy Division. Ensimmäisestä syytän keikkaa, viimeisestä Deborah Curtisin kirjaa, keskimmäinen sopii joukkoon muuten vaan.

8 comments:

 1. En jotenkin yhtään pidä tuosta Tämä on totta-biisistä...alkuajan Kemopetrolista sen sijaan pidin. Ehkä voisin vielä videon avulla yrittää muuttaa suhtautumistani...

  Mutta Touching from a distancesta tykkäsin ja Joy Divisionista...taisit tykätä säkin kirjasta? ;)

  ReplyDelete
 2. J, mustakin kappale on jotenkin rimanalitus, Lauralta olisi odottanut jotain suurempaa.. Mutta toisaalta en oo kuullut koko levyä. Ehkä yhden biisin perusteella ei voi vielä heittää lopullista arvostelua.

  Kirja on vielä kesken, se lojui hyllyssäni sata vuotta kunnes sain tartuttua. Oon tällä hetkellä varsin kriittisessä kohdassa, ja tuntuu, etten uskalla lukea sitä loppuun :O Mutta ihana se on silti.

  ReplyDelete
 3. Pidän kovasti tosta Laura Närhen videosta, sitä on aina jotenkin pakko jäädä tuijottamaan. Semmonen jännä utunen, sumunen tunnelma.

  ReplyDelete
 4. Ääh, vitsi mä olen saanut aikaan jonkun ihme aggression tuota Laura Närhen biisiä kohtaan, kun tuntuu että koko nainen olisi taantunut niistä Kemopetrolin ajoista. Syytän musayhtiön liiallista stailausta ja melko huonoa biisiä.

  ReplyDelete
 5. no voi kökkö, nyt on ehkä ihan pakko kattoa toi eminem+rihanna -video, kun menit mainitsemaan tosta eräästä hobitista :D muuten ei kyllä nappais yhtään. oon ihmeen hyvin onnistunu välttelemään kyseistä biisiä ja videokin siks menny ihan ohi.

  ReplyDelete
 6. Eminem on räppäreistä parhaimmistoa, oli valkoihoinen tai ei, nykyään täysin katu-uskottava ja historiaan jäävä henkilö ;O) Ai miten niin pidän herrasta?

  ReplyDelete
 7. En olis muuten kattonut tota Love the Way You Lie-videota, ellet ois maininnut Merristä::D:D mmm on se Dominic vaan hottis<3

  ReplyDelete
 8. Riehu, joo, ja se valkoisessa puvussa lentelevä Laura (vai onko se joku toinen?) on loistava.

  W, ihan totta, toi on jotenkin todella lame biisi verrattuna Kemopetroliin. Tuntuu että Laura osaisi laulaa paljon paremmin.. Mutta levyä on ilmeisesti tehty aika kauan, joten kai kaikki osapuolet ovat sitten olleet tyytyväisiä lopputulokseen..?

  jenkku, pahoitteluni :D Mä erehdyin näkemään ton yks päivä Voicella tai jossain (paheeni jos en jaksa avata konetta eikä telkkarista tuu muutakaan), Merry<3

  Mikaela, totta :) Suurin osa räppäreistä vaan tuntuu edelleen olevan tummaihoisia, valkoisista mieleen tulee Eminemin lisäksi lähinnä Vanilla Ice :P

  Alexandra, Dom on just ihanin :) Siinä on jotain ..hassua, mutta ai että se on silti niin kiva.

  ReplyDelete