2010/10/06

Good For My Soul


Räikeän värisen viltin alta kuuluu pihinää ja puhinaa. Hän yrittää nousta istumaan tiputtaakseen pyöreän kiekon dvd-soittimeen, mutta limakalvot taistelevat vastaan. Penteleen Pakteerit. Kirjojen sijainti on onneksi lähempänä kuin kodin elektroniikka, jos vain rivit eivät hyppelisi silmissä.

Kaikesta nykyajan teknologiasta huolimatta kulinaristiset nautinnot eivät silti tunnu valmistuvan itsestään ja hankkiutuvan nälkäisen suun eteen silloin kun niitä tarvittaisiin. Köökin puolelle raahautuminen on siis valitettavan väistämätön tosiasia. Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Mummun superparantaja, vitamiinipitoinen mustaherukkamehu, on sekin loppunut ajat sitten ja tyhjä lasipullo näyttää säälittävältä lukuisten keräykseen vientiä odottelevien pahvipakkausten lomassa.

Onneksi elintarvikkeita saa likviditeettiä vastaan myös kaupoista. Niin myös kotimaista, lisäaineetonta mustaherukkamehua. Ja naapurimaassa tuotettua kirsikkamehua. Eikä apteekki ole sekään lainkaan huono paikka - sieltä saa sarvikuonokapistuksia, nenäsuihkeita ja antibiootteja, joita kuitenkin napsitaan kitaan vasta viimeisessä hädässä. Mainittakoon tosin, että pitkittyneestä flunssasta toipuva kertojanne vihaa vahvasti sarvikuonokapistusta näin parin kokeilun jälkeen. Aika harva asia tuntuu inhottavammalta kuin veden valuminen nenään (olettaenkin, että se tulee sieltä samantien ulos). Yksi näistä harvoista asioista on nielunäytteen ottaminen ihmiseltä, jolla on herkkä yökkäysrefleksi, ja jonka silmät valuvat solkenaan vettä toimenpiteen jälkeen. Huh.

Lukuisat bittiavaruuteen tallennetut elokuvaelämykset, kipeilystä parantumisen sisimmän olemuksen ymmärtäneet suklaakaramellien valmistajat, The Jesus And Mary Chain -yhtyeen löytäminen uudelleen, lupa maata paikoillaan kaksi kokonaista päivää ja rakkaan ystävän kyläily. Voisi sitä asiat kurjemminkin olla :)

8 comments:

 1. Paranemisia! *hali* Tuo kirsikkamehu näyttää namilta.

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa.. Mehu on nannaa, vähän turhan makeaa mutta niinhän nuo monesti. Stockalta ainakin saa :)

  ReplyDelete
 3. Ah, olen ilmeisesti itsekin taas kipeänä. Ehkäpä noin kuukauden takainen sairastelu ei tuonut immuniteettia... ja olenkin vähän himoinnut kuumaa mehua. Tosin Stokkalle en taida tänään jaksaa lähteä, you know :D Täytyy hakea joku perusmehutiiviste ehkä vain sitten lähikaupasta.

  ReplyDelete
 4. Olen kirsikkafani, pakko kokeilla kirsikkamehua! Onko se hyvää lämmitettynä? (Kylmiä talvi-iltoja silmälläpitäen..)

  Pikaista paranemista! Kyllä se flunssa siitä ajan kanssa, lepoa ja lämpöä, ehkä vähän hunajaa ja sitruunaakin. :)

  ReplyDelete
 5. Aargh, mä en uskaltais kokeilla ikinä sitä sarvikuonokojetta, ajatuskin kammottaa! Toivotan teetä ja sympatiaa, toivottavasti paranet pian!

  ReplyDelete
 6. J, voi ei. Viruksia on kyllä liikkeellä niin montaa eri sorttia, että jos yhteen on immuniteetti, toinen iskee.. Mulla taisi viime talvena olla kolme ihan erilaista flunssaa. Hoppas paranet pian! :)

  Ilmapallomatka, kirsikat todellakin on nam! Kyllä mehu on lämmitettynäkin hyvää, mutta toisaalta oon sitä mieltä ettei mikään voita mustaherukkaa :) Monia erejä on kokeiltu. Mutta noitahan voisi vaikka sekoittaa keskenään.. Ja kiitos, eiköhän tämä tästä jossain vaiheessa!

  Riehu, mäkään en ikimaailmassa olis uskaltanut, mutta lääkäri pisti sen oikein reseptiin.. Ärh. Toisaalta, pakko sanoa että on siitä jo näin kahden päivän jälkeen ollu hyötyäkin! Jänskää :) Tackar och pockar, hautaudun taas viltin ja elokuvan lämpöön..

  ReplyDelete
 7. Viltin alle elokuvan lämpöön kuulostaa kyllä mukavalta :) vielä kun siitä sais ton pihinän ja puhinan pois. Paranemislämpöaaltoja täältä suunnalta ~~~~~~~ <- noin.

  ReplyDelete
 8. Chatrin, hihi, kiitos, aallot tavoittivat hyvin! ^___^ En enää edes kovin pihise, mitä nyt vähän niiskutan.

  ReplyDelete