2010/10/12

Tom Felton and the English language

Tiistaiaamun ratoksi vähän musiikkia kehiin! Harry Potter -elokuvien Draco Malfoyna tunnetuksi tullut Tom Felton hallitsee myös musisoinnin. Jo jonkin aikaa Feltbeats-nimen alla biisejä tehneen miehen (apua, pitääkö tästä pojasta oikeasti jo käyttää termiä mies?!) tuotantoa on ollut mahdollisuus kuunnella pääasiassa YouTuben kautta tai ostaa iTunesista. If You Could Be Anywhere -tsipale on aika perusiloista akustista meininkiä, mutta itseäni viehättää tuo puhetapa. Etelä-Englannin murre puskee läpi ja puheessa sanojen suoltamisen nopeus vetää vertoja Matthew Bellamylle. Laulaessa sentäs musiikin rytmi määrittää myös lyriikkojen tahdin, onneksi.
Ja kun nyt aiheeseen päästiin, suosittelen tsekkaamaan hauskan videon brittipojasta, joka käy läpi 24 erilaista englannin kielen aksenttia/murretta melkoisen vakuuttavasti. Hilarious!


14 comments:

 1. ahhhahaa, toi viiksipojan aksenttivideo oli hauska! :D Ja siis oikeesti, mä voisin vaan kuunnella päivän kun joku puhuu brittiaksentilla (ei niin väliä millä niistä)!

  ReplyDelete
 2. Heh, vähän särähti korvaan tuo Tom Feltonista puhuminen miehenä, mutta näinhän tuo taitaa olla.. Kauheeta kun sitä yht'äkkiä tunteekin itsensä vanhaksi. :D

  ReplyDelete
 3. Loistava tuo aksenttivideo. Ja jutut oli kyllä todella päättömiä. Hauska, sai nauramaan.

  ReplyDelete
 4. Riehu, melko lahjakas viiksipoika! ;) Brittiaksentti ja -murteet on niin ihania, samoin irkku ja skotti ja aussi.. Nam.

  Noora, niinpä :D Se ei oo enää edes sakkolihaa, ömg!

  Suvi, se on mainio, kiva että suakin hihitytti!

  ReplyDelete
 5. Mä nauroin tolle aksenttivideolle ihan vedet silmissä :D Mahtava!

  ReplyDelete
 6. Kiitti päivän piristyksestä :) Toi aksenttivideo oli ihan mahtava!

  ReplyDelete
 7. Ah, eri aksentit on ihanaa kuunneltavaa, ja vielä kaikki samasta suusta, ei huono. ;) Olen nähnyt samantapaisen videon, jossa jenkkinainen esitteli eri aksentteja, mutta tämä oli kyllä huomattavasti hauskempi. Pyrskähtelin täällä itsekseni... Kiitos jakamisesta! :)

  ReplyDelete
 8. Tuosta ylenpalttisesta kiroilusta voi kyllä päätellä, että tyypillä ei ehkä ole kovin laaja sananvarasto... Tosin ihan jees jos improvisoidusti nuo keskustelut teki.
  Itse aina pyydän poikaystävääni puhumaan eri aksenteilla (britti, jenkki- eurooppa jne..) ja nauran vedet silmissä. :D Mikä siinä on niin hauskaa... Hän itse on siis syntynyt Skotlannissa, asuu lounais-Englannissa.
  Jos itse puhuisin suomen eri "aksenteilla" (eli murteilla), niin eihän se tajuais mitään mikä on niin erilaista... :D

  ReplyDelete
 9. Sagu, hihii!

  maajo, ole hyvä, kiva että piristi :)

  eeva, näitä videoita on tosiaan useampia, mutta tässä taisi nyt olla eniten eri aksetteja yhdessä paketissa :)

  Timangy, totta, eikä ehkä kovin vanha tyyppikään :D Tosin kyllä varmaan itsekin improna helposti tulisi paljon kiroilua väliin.. Lucky you, kun pääset lähipiirissä kuuntelemaan useita eri aksentteja ja murteita! Kai se on se stereotyyppisyys, joka meitä ihmisiä niin tilanteessa kuin tilanteessa naurattaa :)

  ReplyDelete
 10. Hassu aksenttipoika! Ihailen tyyppejä joiden kieli kääntyy erilaisiin puhetyyleihin noin sujuvasti. Itse osaan ehkä perussuomea ja vähän karjalan murretta, mutta siihen ne eri aksentit sitten jäävätkin. Ja ulkolaiskieliä varmaan puhun ihan tyypillisellä suomalaisaksentilla, eli mahdollisimman monotonisesti ;)

  ReplyDelete
 11. Aiih! Tää jälkimmäinen aksenttivideo oli täydellinen päivän pelastus :).

  ReplyDelete
 12. Ilona, niinpä! Muhun tarttuu kaikki murteet todella helposti, ja puhun jotain sekasikiötä Kuusaan, Oulun, Turun ja pääkaupunkiseudun murteista.. Mutta muiden kielien aksenttien/murteiden harjoitteluun saisi varmaan varata aikaa :)

  Marja, kiva kuulla ^___~

  ReplyDelete
 13. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I'm getting fed up of Wordpress because I've
  had problems with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.
  Look into my webpage - epl transfer news bleacher report

  ReplyDelete
 14. Hi, I read your blog on a regular basis. Your writing style
  is witty, keep up the good work!
  Here is my webpage ... perfumes

  ReplyDelete