2010/10/24

Mix it up!


Olen jättänyt maitotuotteet smoothieista pois ja tehnyt samalla havainnon: key ingredient on avocado. Tuo hyviä rasvahappoja ja ei-minkään-makuista vihreää mössöä täynnä oleva hedelmä on juuri oikea antamaan sörsseleille täyteläisyyttä - olkoonkin, että niitä saa sitten juomisen sijasta kauhoa lusikalla. Omnom. Tästä maitojutusta lisää myöhemmin, juttu on ollut työn alla jo monta viikkoa, mutta jostain syystä se ei vieläkään halua tulla päivänvaloon.

Keltainen smoothie: avocadoa, banaania, ananasta, mangoa, passionhedelmää.

Punainen smoothie: avocadoa, banaania, aprikoosi-pilttiä, kiiviä, mustikoita, hamppuproteiinia.

Kaikki ainekset käytän mahdollisuuksien mukaan tuoreina, paitsi marjat pakkasesta. Useiden eri hedelmien yhdistäminen mössöksi johtaa monesti - anteeksi nyt - vauvan kakan väriseen lopputulokseen, johon olen lääkkeeksi löytänyt mustikat. Niiden antama syvänpunainen sävy onnistuu peittämään alleen kaiken vähän epäilyttävän.

12 comments:

 1. Avocado-vinkkiä täytyykin kokeilla!
  Smoothieita on tullu itekin tehtyä viime aikoina, ja väsymyksen oireisiin ajattelin alkaa lisäämään ja kokeileen maca-juurta, tosin moni sanoo ettei sen makua peitä mikään mössö xD Maitotuotteita en itte käytä näissä, vaan soijajogurttia. Tulee ihan kivan makusta :)

  ReplyDelete
 2. Hei yes just ostettiin sikkenä avokaadoi, pitää kokeilla! Mustaviinimarjat toimii myös tosi hyvin ja niistähän saa oikein hyvin virtaa!

  ReplyDelete
 3. nam! täytyyki kokeilla tota avocadoa. en kyllä siitä noin muuten tykkää, mut just kaikkien hedelmien ja marjojen kans vois mennäki. ehdin jo vähän kyllästyä jogurtti-/mehupohjasiin smoothieihin.

  ReplyDelete
 4. Oi nam nam, kuulostaa niin hyvältä!

  ReplyDelete
 5. Smoothiet on ihan parhautta. Kun vaan jaksais tehdä niitä kotona useammin. Eihän ne vaikeita oo tehdä mutta jotenkin on aina välillä niin älyttömän laiska olo :D. Tai tietty puuttuu just semmoset ainekset mitä haluis käyttää. Yleensä sit yritänkin tehdä niistä mitä sattuu olemaan, jos ei tuu sitten lähdettyä hakemaan jotain tiettyä juttua kaupasta.

  ReplyDelete
 6. Tuo keltainen näyttää aivan ihanalta! Pitäis vissiin kokeilla, että vieläkö olen avocadolle allerginen..

  ReplyDelete
 7. Pia, o-ou, mulle ei maca-juuri ole tuttu, mutta kommenttisi perusteella en taida uskaltaa kokeillakaan :D Mä välttelen myös soijatuotteita. Tosin siis maitotuotteiden välttely on todella nihkeää, kun tykkään maidosta ja jogurtista, mutta aina kun pystyy tehdä ruokaa ilman, niin teen!

  Nooruska, oii, täytyyki kaivaa mustaherukat pakkasesta..

  jenkku, avocado on kyllä pelkälteen totaalisen tylsän makuista, mutta antaa kivasti täyteläisyyttä kaikkiin mössöihin. Ja jos menee liian tujuksi, aina voi laittaa vähän vettä sekaan :)

  Reiska, hyvää oliki!

  I'm Lacking, joo, joskus ei vaan jaksa kuoria niitä tsiljoonaa hedelmää.. Ja itselläni on vain sauvasekoitin, kunnon blenderi voisi vähän helpottaa hommaa. Se kyllä auttaa paljon, kun pakkasessa on kasa marjoja aina valmiina smoothieita varten :)

  Chatrin, se oli kyllä tosi trooppisen makuista! Harmi että oot allerginen avocadoille, mutta voihan se tosiaan olla mennyt ohi..?

  ReplyDelete
 8. Oijoijoiii kun näyttää namiltaaaa! :b~ Miksei me tehty näitä toissa viikonloppuna?? :D Ja hei mitä on hamppuproteiini? O_o

  ReplyDelete
 9. Henskis, oliki namia ja oltais todellaki tehty jos Jöndellä olis sauvasekotin! Hamppuproteiini on sellasta hampunsiemenistä (ei niistä hampunsiemenistä, vaan eri lajikkeesta :D) tehtyä jauhetta, jossa siis on paljon proteiinia ja hyvää rasvaa. Maistuu vähän sellaselle pähkinäiselle. Hyvä lisätä tollasiin mössöihin, jos ei lihasta tai muualta saa protskua tarpeeksi :)

  ReplyDelete
 10. No onpas herkullisen näköisiä! Pitääpä joskus testata tuota avokadoa :)

  ReplyDelete
 11. Kiva huomata että joku muukin on löytänyt tän avokadoniksin! :)

  ReplyDelete
 12. Paivi, tsetaa ihmeessä :)

  taika, avocado on ehdoton!

  ReplyDelete