2010/10/20

Blondes are noticed but redheads are never forgotten

Näin siinä sitten kävi:


Fakta numero yksi: en ole koskaan niiden kasvojeni ihoon sopimattomien, kamalien kastanjanruskeiden ja mahonginpunaisten (eli elämäni ensimmäisten) värikokeilujen jälkeen pitänyt punaista minun värinäni. Pinkkiä on päästä löytynyt useaan otteeseen, mutta lämpimät kuparin sävyt olen yhdistänyt räiskyviin personiin, joka en itse ole. Tämä siis siitä huolimatta, että rakastan punaisia hiuksia ja olen koko elämäni ihaillut niitä muilla.

Fakta numero kaksi: vuosi sitten syksyllä keksin, että ei kai se punainen nyt niin paha väri itsellänikään olisi. Vaati kuitenkin vielä useiden kuukausien kypsyttelyä ja kampaajan konsultointia päätöksen varmistumiseksi. Kutrien jatkuvan vaalentamisen taustalla on siis ollut auringon paahtamat viljapellot -fiiliksen lisäksi ihan toinenkin syy. Välissä kun olisi tehnyt mieli juosta ruskean väripurkin ääreen useampaan otteeseen. Mutta maltti on valttia.


Pienestä pelokkuudesta johtuen matkaan on syytä lähteä varovaisesti - luonnollisen punertava sävy muistuttaa kylmässä luonnonvalossa käsintehtyä fudgea, hehkulampun alla se loistaa kuparisena. Kuviin sitä on näemmä mahdotonta saada tallentumaan oikean sävyisenä, milloin se on liian tumma, milloin liian punainen tai oranssi tai kaikkea siltä väliltä. Älkööt siis luottako kuviin. Aikaisemmat vaaleat raidat sekä niskassa oleva ikivanha tummanruskea eivät peittyneet kokonaan punaisen alle, mikä mahdollistaa elävän värin ilman varsinaista monisävyisyyttä. Jännä juttu, että kampaajan tuolista noustessani tuntui siltä, kuin tämä väri olisi ollut minulla aina! Kiitos kuuluu luultavimmin pisamille.

Hamppulatvoista olisi kuulemma rehellisesti sanottuna pitänyt napsia jopa kymmenen senttiä, mutta annoin luvan vain pahimpien mörköjen karkottamiseen. Samalla otsalla roikkuva reuhka sai lyhyemmän mitan. Kuten joka ikinen syksy, nytkin haaveilin täysin suorasta otsatukasta, joka yhdessä porkkanasävyn kanssa olisi luonut täydellisen menneiden vuosikymmenien fiiliksen. Valitettavasti tiedän kokemuksesta, että hermot kyseiseen otsismalliin menevät kahdessa päivässä. Vino malli on kuitenkin tässä vaiheessa sen verran lyhyt, että sen yllättäen saa myös koko otsaa peittämään.

If you want trouble... find yourself a redhead.



Kampaajani on Elina Studio Ysistä, väriksi on sekoitettu kahta eri sävyä jostain organics-sarjasta, jonka nimeä en tähän hätään sen kummemmin muista, mutta väriaineissa ei joka tapauksessa ole käytetty ammoniakkia. Tämän vuoksi värin vaikutusaika ja -tapa on vähän normaalista poikkeava, mutta samalla se on hellävaraisempi hiuksille. Sävyn ylläpitämiseksi hankin myös Davinesin Alchemic-sarjan värinaamion sävyssä copper. Naamiosta tulee todennäköisesti hitusen kuparisempi sävy kuin mitä tukkani tällä hetkellä on, mutta mitäpä se haittaisi. Voi olla, että ensi kerralla sävy joka tapauksessa syvenee...

38 comments:

  1. Aivan huiput hiukset, sopii sulle tosi hyvin :--) Itekkin tässä odottelen että saisin melkein blondiin tukkaani kuparin lätkäistyä, kuhan parturissa pääsisi käymään. Hyvän valinnan teit kumminkin!

    ReplyDelete
  2. Jotenkin luonnollisen ja luontevan oloinen sävy. Mie luotan tummanpunaiseen enkä viihtyisi noin vaaleanruskeaan/oranssiin vivahtavassa tukassa, mutta sehän näyttää siulla hyvältä! Vaikka kielsitkin luottamasta kuviin, uskallan sanoa nyt näin :p

    ReplyDelete
  3. Wow :) Hauskaa miten hyvin sopii sulle ja tuo hiusmallikin! Toivottavasti näen lähikuukausina ihan livenäkin, kun kerran kuvat eivät kerro täyttä totuutta ;) Itsekin olen välillä miettinyt punaista, vaikka en usko sen sopivan itselleni aivan välttämättä..mutta eihän sitä voi tietää ennen kuin kokeilee ja löytää sen oikean sävyn. Mutta onneksi luonnollinenkin väri hiuksissa on nyt pinnalla :D

    ReplyDelete
  4. Vau! Kun tämmösiä mahtavuuksia näkee, niin vähän tulee kaduttua päätöstä olla enää ikinä värjäämättä omaa tukkaa... Todella hieno!

    ReplyDelete
  5. Voi vitsit miten ihana lopputulos, sopii kuin nakutettu. Täällä on myös yksi punaisten hiusten ihannoija, jostain syystä ihan pikkupenikasta asti valitsin bändeistäkin aina punahiuksiset naiset suosikeiksi. Punatukissa vain on sitä jotain. Minulla ei tosin ole koskaan ollut punaista kuontaloa, olen päätynyt ihailemaan niitä vain muilla kanssaeläjillä.

    ReplyDelete
  6. Minulla on ollut jo kauan fantasioita punaisista hiuksista, tai edes punertavista... En vaan ole ikinä uskaltanut repäistä! Ikäni olen ollut vaalea niin siitä on yllättävän vaikea luopua. Ehkä vielä jonain päivänä. ;) Sinulla ainakin sopivat aivan loistavasti!

    ReplyDelete
  7. Toi väri käy niiiiiin hyvin sulle! Pisamille varmaan täytyy antaa osa crediiteistä. Luulin kammoavani punaista tukkaa kaikilla, mutta nyt saatan haluta itselle myös...

    ReplyDelete
  8. sasani, kiitos! Tsemppiä sullekin kampaajavisiittiin :)

    Aquila, kiits :) Mulle ei kunnon punaiset käy jostain syystä ollenkaan, mutta kaikki luonnolliset sävyt kyllä.

    J, kiitos! Saapi nähdä miltä tukka näyttää sitten 'omana' eli kiharoilla :P Eikä tosiaan voi oikein tietää sopiiko, ennen kuin kokeilee! Mullakin toinen vaihtoehto olisi sitten ollut ihan oma väri vaan.

    Nooruska, hui, kiitoksia :) Eiköhän se värjäämättömyys ole sekin hyvä vaihtoehto.

    Suvi, kiitän! Haaveet on hyvästä, vaikkei niitä aina toteuttaisikaan :)

    Eeva, kiitokset ja siitä vain repäisemään! Mullakin kesti kokonaisen vuoden kypsytellä, ja siltikin viikkoa ennen kampaajaa olin jo muuttamassa mieltäni.. Mutta nyt en kadu :)

    tiitäinen, thanks! Paljon on kiinni kyllä sävystä, liian värjätyn näköinen punatukka ei kiinnosta ainakaan mua :)

    ReplyDelete
  9. !!!!!! Kuparipää Oolio sanoo, että woowoowoooo mahtiiiiii!!!! *high five* _Oola

    ReplyDelete
  10. oi miten ihana väri <3

    ReplyDelete
  11. Wow, kaunis nainen! Ja todellakin voisin kuvitella tuon sävyn olleen sulla aina, näyttää hyvin luontevalta sulle :)! Näyttää siis todella hyvältä!

    ReplyDelete
  12. Aaaa! Ihanat!!! Olen aina haaveillut punaisista hiuksista, mutta kerran kokeiltuani kuparinpunaista olen aikalailla luopunut haaveesta. Tosin nyt palautit punaisen värin mieleeni ;) Kerrohan jatkossa miten selviät juurikasvun kanssa, kun se oli ainakin mulla pienoisena ongelmana. Tosin värihän haalenee, etenkin punainen, joten ei se juurikasvukaan ole sit kovin paha.

    ReplyDelete
  13. Voi ei, ihana! Sopii tosi hyvin! Nyt jos joskus näytät Geri Halliwellilta ;)

    ReplyDelete
  14. Kanuniisti sopii punertavat hiukset sinulle. Aivan luonnolisen näköiset.

    ReplyDelete
  15. Love it! Aivan ihanat ja sopii sulle hyvin! Itsehän rakastan punaisia hiuksia, niitä kuparinsävyjä mielellään. Nauratti tuo lämpimät kuparin sävyt räiskyvillä henkilöillä, koska itselläni tykkään niistä mutten ole kuitenkaan räiskyvä persoona (vaikka haluaisin olla). :)
    Sen we love redheads-blogin ja eilisen oman punautuskampaajakäynnin innoittaman meinasin tehdä myös punapääpostauksen, mut ehdit ensin, joten ehkä jätän väliin. :) Hain tollasta rusehtavaa punaista (miltä näyttää sun kuvissa) mutta kyllä tästä tuli punasempi, tykkään silti!

    ReplyDelete
  16. on kyllä tosi kivat <3!! sulle tuntuu kyl sopivan minkä väriset hiukset vaan :) mutta upea syys-väri on nyt!

    ReplyDelete
  17. Vau sopii aivan mielettömän hyvin! Sain itsekin näistä kuvista redhead-kärpäsen pureman, haluuuuuun kans tuommoiset hiukset! Valitettavasti tähän pehkoon tartteis ottaa värinpoistoa pariinkin otteeseen ennen kuin tuo onnistuisi, ja enpä tiedä sopisiko minulle...Huomenna kuitenkin sattumoisin minullakin kampaaja, katsoo nyt mitä sitä sitten keksii! :)

    ReplyDelete
  18. Hienot hiukset!
    T: Ellu

    ReplyDelete
  19. Tuo malli on tosi kiva! Just sen tyylinen kuin oon aatellukin, tosin ehkä vielä rohkeammin kerrostettuna, kun mun tukka on niin pitkä. Että saatanpa vilauttaa tätä kuvaa huomenna M:n äidille, jos uskallan leikkauttaa tukasta muutakin kuin latvat.

    Kupari on kiva väri, kun se vaihtelee eri valossa :) Jotenkin tuo elävyyttä!

    ReplyDelete
  20. Omituinen yhteensattuma. Siis hiukset on hieno mutta katsoin heti paitaa ;O) Olen kuunnellut Bushia viimeisen viikon, jostain syystä!

    ReplyDelete
  21. Oola, khihii, tiesin että jos joku tykkää niin sinä ;)

    Tanja, kiits! Ei vaan taida luonnosa olla ihan noin syvä kuin kuvissa, kamalaa kun ei saa väriä tallennettua sellaisena kuin se on..

    Salka, voi kiitos sinä kaunis!

    Katariina, tyvikasvu vähän huolettaa muakin, etenki, kun viimeiset puolitoista vuotta tukkani on ollut sellainen, että kasvusta ei oo tarvinnut huolehtia.. Mutta sävyksi valittiin sen verran vaalea, että oma hius pitäisi näkyä kohtuullisen tummana tyvestä - sellainen kasvu ei mua haittaa, mutta vaaleaa hiirenharmaata tyveä en halua ;)

    Chatrin, hihi, vähän tuli sama itselläkin mieleen ;)

    Suvi, kiits!

    Riehu, no totta, ei kaikkien tarvitse olla räiskyviä persoonia :) Ja ehkä ilmaisin ton vähän väärin.. Monet, etenkin vaaleat kupariset luovat mielestäni mielikuvan herkästä runotytöstä, ja sitten taas ihan kirkas punainen on enempi sellainen räväkkä. Tee ihmeessä punapääpostaus, odotan!! :)

    ReplyDelete
  22. hyppysellinen, kiitos ^__~

    Jenni, varo vaan, kohta lähdet kampaajalta punapäänä.. ;) Mullakin on tukkaa raidoitettu vaalealla viimeiset 1,5 vuotta. Pelkäsin, että omaan hiukseen ei sitten se punainen tarttuisi mutta hyvinpä tarrasi! Punaisessa on se kätevä, että värinpoistokin voi olla melkoisen hellä kun lopputulos saa suosiolla sellainen keltaoranssi, joka monen värjäyskerran jälkeen blondauksesta helposti tulee.

    Ellu tacks :)

    Norppa, kiits! Mua taas rasittaa tämä kerrostaminen, tykkään mun 'takahiuksista' paljon kun ne on just ihanan pitkät, mutta en saa noita päällimmäisiä/etummaisia ikinä niin pitkiksi kun ne on aina niin huonossa kunnossa että on pakko leikata.. Krää. Suorana tosin menee hyvin, kiharana noi kerrokset vähän haittaa mua :) Tää väri on kyllä kiva, näyttää monet vaatteetkin ihan eriltä!

    Laura, kiitos!

    Mikaela, hohoo, hauskaa! Bush on kyllä loisto (uutta levyä odotellessa) ja toi ikivanha bändipaita on sävyltään just täydellinen punasten hiusten kanssa ;)

    ReplyDelete
  23. God damn what a pretty, pretty redhair!! <3
    Suomeksi: olette pirun kaunis ja säkenöivä! <3

    Tekisi mieli kaataa koko mandariininvärinen värinkirkastaja päähän vaikka olen nyt viimeinkin saanut oman hiusvärini takaisin.

    Mykistävä sävy.

    ReplyDelete
  24. Kiva tukka, mut Bushin t-paita!!!! Gavin Rossdale! Mä niiiiiin rakastin sitä bändiä. Pitääki taas kuunnella piiitkästä aikaa.

    ReplyDelete
  25. Kyllä mä nään sut niin hyvin punatukkasena!!! Just noiden pisamien ansiosta varsinkin :) :) Sopii tosi hyvin sulle ja ens kerralla päräytät sitten vielä rohkeesti punasemman vielä ;)

    ReplyDelete
  26. Minttu-Maaria, oh but thank you!! Tässähän vallan punastuu. Muutenkin kuin hiuksista. Joskin nyt kun noita kuvia katsoo, täytyy todeta, että ei tämä tukka oikeassa elämässä ihan noin punainen taida olla.. Mutta varmasti on sitten seuraavan värikäsittelyn jälkeen ;)

    Heidi, kiitos! Paita on joku XL-kokoinen miestenpaita, ostettu Jenkeistä vuonna 1998 jolloin faneuteni oli suurimmillaan ;) Loistava bändi kyllä! Ja heiltähän on uutta levyäkin pukkaamassa tänä syksynä.

    Hepa-Neiti, kiitos :) Ja punaisempaa varmasti tulee!

    ReplyDelete
  27. Tosi magea sävy! Ihanan luontevan näköinen. Ja onpa sulla upean paksut hiukset, voi että...

    Mulla on ollut hiuksissa melkein jokaista väriä, paitsi punaista. Kampaaja joskus aikoja sitten ehdotti sitä, lupasin harkita sitten joskus. Enpä kauheasti kyllä harkinnut, mutta viime aikoina oon alkanut miettiä sitä uudestaan. Tai ehkä vaan tarvitsisin vaihtelua tähän superblondiin, tai leikkaukseen edes.

    Apua, nyt iski pakko päästä kampaajalle!

    ReplyDelete
  28. Emma, kiitos! Sävy on tosiaan luonnossa hieman rusehtavampi :) Ja hiukset eivät ole mitenkään superpaksut, ne on vaan ilmavat.. Blondiin palaaminen on tietysti aina vähän hankalaa jos haluaa välissä jotain muuta väriä, mutta voi olla myös täysin testaamisen arvoista!

    ReplyDelete
  29. Oikein kiva ja pirtsakka tukka!

    ReplyDelete
  30. Kaunis, luonnollinen väri! Lisäksi kuvia myös suoristamattomasta tukasta vaaditaan!

    Omat hiukseni ovat varmaan suunnilleen samaa tyyppiä (paksuus, luonnonkiharuus ja kuivuus), mutta itse hennaan enkä koskaan suorista. Pelkään näet kaikkea lämpökäsittelyä kuivassa hiuksessa, föönikin yleensä vaan asuu kiltisti laatikossaan (vaikka sillä saisikin kiharat erotellummin esille). Onhan toki noissa suoristetuissa ja silkkimäisissä hiuksissa oma seksikäs hohtonsa, mutta itse kuitenkin liputan aina vahvimmin kiharapäiden omille kiharoille. Luonnollisuus roks. :)

    ReplyDelete
  31. Sorf of Pink, kiitos!

    Maija, kiitän! Hiusten normitilasta on joku kuvia, en vain ole ehtinyt saada niitä tänne asti vielä :) Itse myös suoristan täysin todella harvoin muuta kuin otsiksen, ja hivenen kiharoita täytyy lätistää etteivät olisi afropehko. Supersleekiksi tukan yleensä laittaa vain kampaaja, sillä siten ne saa helpoiten leikattua. Ja toki on vielä toi kuivattava vaikutus, jota on hyvä vältellä, mutta toisaalta jos on hyvät lämpösuojatökötit alla niin ei sekään ole niin pahasta! :)

    ReplyDelete
  32. Minä rakastan punaisia hiuksia! Ja nuo käy sulle aivan älyttömän ihanasti :) kuten jo fb:ssä kommentoinkin, näytät varsinkin tuossa yhdessä kuvassa ihan Julianne Moorelta.

    Uskaltaisikohan sitä itsekin joskus taas kokeilla jotain uutta tähän omaan hamppuunsa? :)

    ReplyDelete
  33. Paivi, kiitos! Muistan vilkuilleeni sunkin vanhoja kuvia FB'stä, joissa punainen tukka vilahti :) Ehdottomasti sopii siis sullekin! Siitä vaan taas kokeilemaan.

    ReplyDelete
  34. Ihan mielettömän ihanat!
    - Maria, posteljooninne menneellä viikolla ;)

    ReplyDelete
  35. Ihana tukka! <3
    haluun kans tollasen..:)

    lydianaslife.blogspot.fi

    ReplyDelete