2011/03/22

Bataatteja


Tarkoituksenani oli tehdä bataatti-punajuurikeittoa. Siinä vaiheessa kun olin nakannut bataatit pilkottuina kattilaan, huomasin, etteivät ne punajuuret sitten enää mahtuneetkaan. Joku toinen kerta sitten. Maailman yksinkertaisin keitto vaatii bataattien lisäksi ainoastaan chiliä, cayennepippuria ja vuohenjuustoa. Ja päälle siemeniä, ihan vaan jotta olisi jotain pureskeltavaa. Nams!

11 comments:

 1. Koska en ole yhtään vuohenjuuston ystävä, niin käytän tässä leipäjuustoa, luonnollisesti Juustoportin sellaista. Maistuu!

  ReplyDelete
 2. Bataatti on ystävä, erityisesti keitoissa. kiva kun muistutit, voiskin taas tehdä. :)

  ReplyDelete
 3. Nam, rakastan bataatteja! :) (US:ssa niitä kutsutaan maorin kielellä "kumara":ksi). ;D Bataatti on ihanaa myös muussina tai uunissa paistettuna muiden kasvisten kanssa, nam! Pitääkin kokeilla tätä ohjetta, kaapissa olisi juuri noita samoja(jos ne niitä ovat?) auringonkukansiemeniä. :)

  ReplyDelete
 4. Grrrllll, kuulostaa ihanalta. Pitäisi itsekin kokeilla, varsinkin chilillä maustettuna. Nam!

  ReplyDelete
 5. Mä tein viime viikolla bataatti-porkkanakeittoa, oli hyvvee! tulisia mausteita ja creme fraichea ja päälle vielä raejuustoa.

  ReplyDelete
 6. Nam, jotain tällaista pitää koittaa joskus! Mä rakastan yli kaiken kasvissosekeittoja :)

  ReplyDelete
 7. Mm onpa hyvännäkönen keitto! Bataatti on vähän mun makuun liian makeaa, mutta ehkä toi vuohenjuusto vähän taittaa makeutta?

  ReplyDelete
 8. Tuulap, varmasti maistuu!

  Riehu, no problem ;) Eikun kokkailemaan..

  Kazza, hih, kumara kyllä kuvaa mötiköiden ulkomuotoa aika hyvin :D Mulla on monesti ollut muussi aikeissa, mutta vielä en oo tehnyt..

  Marja, kaikki chilillä maustettu toimii ;D

  Chatrin, oi nam! Mä vähän välttelen noita fraicheja ja vastaavia, mut kuulostaa silti hyvältä :)

  Little M, mä taas jostain syystä en vältä perinteisestä kasvissosekeitosta - tai pikemminkin en jaksa sitä koskaan tehdä x) Mutta tällaiset yhden kasviksen keitot on iisimpiä!

  aini, se kyllä taittaa joo! Uskoisin fetan toimivan kans, mut ite tykkään vuohenjuuston voimakkuudesta :)

  ReplyDelete
 9. Mä olen Ainin kanssa samoilla linjoilla, bataatti on mulle aivan liian makea, mutta hyvältä keitto näyttää! ( ja olen yhden kerran onnistunut tekemään todella kamalaa bataattikeittoa, jonka jälkeen en kyllä varmaan kykene kyseistä juuresta(?) syömään :D )

  ReplyDelete
 10. no mutta onhan se bataatti sellaisenaakin erinomaista herkkua, ei se punajuuri pakollista ole ;) näyttää todella hyvältä, ihanan valoisa ja pirteä kuva!

  ReplyDelete
 11. Salka, punajuurikeiton salaisuushan on happamat omenat, toimisikohan sama bataattien kanssa? Vähän toisi kirpeyttä makeuden sekaan :) Kurjia tollaset traumaattiset kokkaukokeilut :D

  Insanity, ei olekaan ;) Ja onpahan punajuuret nyt kaapissa odottamassa, voisinkin huomenna paistella niitä uunissa.. Ja kiitos!

  ReplyDelete