2011/03/10

Pehmeää


Otan vähän liian usein kuvia maukkaista smoothieista laittaakseni niitä blogiin, mutta ennen kuin pääsen kirjoitusosioon asti, olen unohtanut, mitä smoothiet itseasiassa sisälsivät. Ensimmäisessä on todennäköisesti ripaus kanelia Doritin vinkin mukaisesti (toimii!), toisessa yritän havainnoida punaherukoiden tärkeyttä - banaani, mango ja mandariini olivat itsessään aivan liian makea yhdistelmä, mutta punaherukat toivat siihen sopivaa kirpeyttä. Kolmannesta kuvasta ei ole mitään hajua, mustikkaa siinä ainakin näyttäisi olevan reippaasti. Ehkä myös appelsiinia?

Viimeisen kuvan herkun muistan täydellisesti. En yleensä käytä smoothieissa maitotuotteita, vaan rakennan ne puhtaasti hedelmistä, marjoista ja hamppuproteiinista tai siemenistä. Öklön värisessä mössössä on säännöistä poiketen maustamatonta jogurttia ja lisäksi puolikas avocado, ripaus vaniljasokeria, iso kasa mansikoita ja basilikaa. Oikeasti, mansikat ja basilika yhdessä ovat jotain aivan liian herkullista ollakseen terveellinen kombinaatio. Onneksi molempia löytyy kaapista!

11 comments:

  1. oo lissää herkkuja. näissä onneksi on ehkä se 0 kaloria - vaikka enhän mä edes laske ^^
    jänniä yhdistelmiä, itse on turtunut laittamaan niitä tuttuja ja turvallisia marjoja & hedelmiä muussiksi :> sama juttu pirtelöiden kanssa!

    Indie by Heart

    ReplyDelete
  2. Moikka kerran taidettiikin kysäistä noita vanhoja vaalenpunaisia hai saappaitasi polttareihin ? mutta taas olis ajankohtaista tarvetta kyseisille kumppareille josko nyt olisit niistä valmis luopumaan sulle sopivalla hinnalla ;-) Pliide meilaatkos tai textailetkos thankaniemi2@gmail.com taikka 0405537380 kiitos :-)

    ReplyDelete
  3. Oi tota ekaa kuvaa, alkaa kuola valua.. oikein paksua ja lusikoitavan näköstä herkkua! Mä yleensä käytän kans pelkkiä marjoja/hedelmiä. Basilikaa voiskin koittaa, yleensä tulee laitettua minttua, mut nyt sekin loppui pakkasesta jo.. pitää taas kiiruhtaa taimikaupoille ja pistää minttu ja basilika kasvamaan kun aurinko taas alkaa näyttäytymään:)

    hehee, sanavahvistus herbs:DD

    ReplyDelete
  4. Mmmm, basilikaa, pitääkin testata!! Tänks! :)

    ReplyDelete
  5. Smoothieiden tekeminen on mun mielestä kyllä vähän salatiedettä, sillä on nimittäin todellakin väliä, mitä sinne blenderiin iskee ja missä suhteessa :D Mun smoothieura ei siis ole vielä noussut siivilleen, mutta ehkä mäkin vielä jonain päivänä onnistun! Sun smoothiet näyttävät jokatapauksessa todella herkuilta, nam!:)

    ReplyDelete
  6. hei laitoin kommenttia sinne arkkitehdiksi osa 2 postaukseen, olisi kiva jos viitsisit vastata :)

    ReplyDelete
  7. Todellakin, mansikat ja basilika on aivan ihana yhdistelmä! :) Tai mansikat ja balsamico :P Itse teen useasti hedelmä/kasvismehuja mehustajalla tai juicerilla :S Oma lemppari on appelsiini, omena, kiivi, verigreippi, porkkana, ja sekaan kun heittää tuoretta inkivääriäkin, niin saa hyvän potkun. :)

    ReplyDelete
  8. indie by heart, lähes kalorittomia kyllä joo! ;) Ite oon nyt yrittänyt poistua sieltä mukavuusalueelta, ja vaihtaa hedelmiä enemmän muihin kasviksiin ja marjoihin. Punajuurta aattelin koittaa, katotaan mitä siitä tulee.. :P

    rene, sori mutta en edelleenkään myy niitä saappaita! Ovat jatkuvassa käytössä tollasella kuraloskakelillä, mikä nytkin on :)

    aini, kiits! Mun smoothiet on tosiaan aina lusikoitavia, ei niitä oikein voi juoda :D Mun on pitänyt koittaa minttua ikuisuuden! Ehkä nyt muistan. Yleensäkin vihreää salaattia kannattaa vissiin aina laittaa mukaan, siitä saa tärkeitä vitamiineja mitä ei hedelmissä/marjoissa välttämättä ole, eikä se lisäksi maistu siellä joukossa juuri miltään :)

    Dorit, suosittelen! :)

    Salka, niin on, monesti oon itekin mennyt ihan pieleen smoothieiden kanssa :D Toisaalta on sellasia perusaineksia, joilla ei voi mennä pieleen.. Kyllä säkin vielä onnistut! :) Laita vaikka avocado, kiivi, mansikoita ja mustikoita sekoittimeen, ei pitäisi olla pahaa :)

    Anonyymi, käynpä vastailemassa! :)

    Kazza, uu, mehutkin kuulostaa hyvältä! Just tänään mietin, että pitäisi laittaa smoothieen kyllä verigreippiä joskus, ja inkivääriä, ja.. :P Onneksi mulla on pari ohjekirjaa, välillä tuntuu ettei uskalla laittaa uusia aineksia, jos koko homma meneekin ihan piloille.

    ReplyDelete
  9. Nams! Mulle käy samoin, en ikinä muista mitä niihin laitan, kun fiiliksellä vaan kaikkea. :)Ja smoothieita vois aina vaan kuvailla, kun ne näyttää niin herkuilta! :D

    ReplyDelete
  10. Mä en ole ikinä tehnyt smoothieita kotona. :D Ei meillä ole edes mitään blenderiä ja sauvasekoitinta käytän kerran kaksi vuodessa jonkun vaniljakastikkeen vaahdottamiseen. Pitäisi vissiin kokeilla tätäkin ruokamuotoa joskus! Minusta vaan tuntuu, että joisin sen ihan liian nopeaa ja sitten olisi vain höh-olo.

    ReplyDelete
  11. Saija, just näin! ^___^

    Joa, sauvasekoitinta mäkin käytin, kunnes sain jouluna teharin :) Ja pitää vaan tehdä kerralla iso annos, niin että voi syödä puolet heti ja puolet vaikka myöhemmin päivällä tai seuraaavana aamuna. Mulla smoothiet on tosiaan syötäviä, ei juotavia..

    ReplyDelete