2011/03/02

Product of 1962


Rakastan teemajuhlia. Ra-kas-tan. Ideoita löytyy yleensä helposti, kunhan vähän pään sopukoita kaivelee, ja haluaisinkin panostaa teeman mukaiseen ulkonäköön huolella. Mutta jostain syystä silti aina varsinaista asua alkaa miettiä hiukkasen viime tingassa. Onneksi suurin osa vaatteista ja asusteista löytyy yleensä valmiiksi omasta kaapista, eivätkä bileet siis syö naista rahallisesti. Mutta nämä tekijät tuottavat yleensä teemaansa nähden sekasikiön, joka on napannut vaikutteita sieltä täältä, mutta joka ei edusta yhtäkään esikuvaa täydellisesti.

Otetaanpa esimerkiksi perjantaiset ihanan Nooruskan ja hänen ystävänsä syntymäpäiväbailut. Teemana oli 62, käsitti sen sitten miten tahansa. No, minähän käsitin helpoimmalla mahdollisella tavalla eli vuosilukuna. Arvonta 1960-luvun koulutytön (kauluspaita, skraga, punaruudullinen vekkihame, nirunarukengät, nahkainen olkalaukku), sihteerikön (kauluspaita, musta tulppaanihame, 60-luvun silmälasit) ja modin välillä päätyi viimeisen voittoon siitäkin huolimatta, että tajusin antaneeni parhaiten teemaan sopivan neulemekon juuri pois, ärrpurr. No, ei kait siinä, löytyihän minulta aito 60-luvun mymmelimekko (napit lisätty jälkikäteen), joka kelpasi loistavasti. Vaikka se ei juuri kenenkään vartaloa mallillaan imartele. Siksi päädyin lopulta kuromaan itselleni kuvitteellisen vyötärön leveällä vyöllä - A-linjainen mekko näyttää ihan hyvältä kyllä edestäpäin katsottuna, mutta sivuprofiili on muodoton säkki.


Tein ensimmäistä kertaa meikin ja hiukset 1960-luvun henkeen, ja vaikka itse sanoinkin, onnistuin mielestäni ihan hyvin. Etenkin, kun molemmat hoituivat tunnin sisään. Koska en tähän hätään saanut kuontalostani mod-henkistä, graafista polkkaa, päädyin tukan kanssa Brigitte Bardot -tyyliseen puolittaiseen beehiveen. Olen oikeasti surkea hiusten kanssa, joten ylipäätään tupeeraaminen oli aikamoinen suoritus :D Meikki on aika perus kuuskytlukulaista, vaaleat, lähes elottomat huulet ja tummat, raskaat silmät (todellisuudessa meikatummat, kuin miltä kuvissa näyttää).  Tekoripset olisivat olleet piste i'n päälle mutta totesin, etten vaan jaksa. Sen verran tuli vedettyä omatkin ripset överiksi.


Kaiken kaikkiaan kokonaisuus taisi vilahtaa enemmän 60-luvun lopun tai jopa 70-luvun puolelle kuin oli tarkoitus, eiväthän moditkaan varsinaisesti olleet pinnalla ennen kuin 1964. Mutta väliäkö hällä, pukeutuminen itsessään on kivaa, ja mikäpä sen parempi syy kuin juhlat kivojen ihmisten seurassa :)

Mekko, laukku, villatakki ja kaulahuivi second hand, vyö Pieces, rannekoru Secco, toppatakki Fjällräven. Vagabondin kengät kuvausrekvisiittaa, järkevänä tyttönä vaihdoin ulos mennessä saapikkaat.


p.s. Totesin, että ottamani juhlakuvat eivät ehkä olekaan niin julkaisukelpoisia kuin ajattelin, enkä niitä tänne jaksa laittaa. Tunnelmia siis enemmän Nooruskan tontilla.
p.p.s. Oli sitten pakko sählätä ja tehdä yksi gif, buah.


14 comments:

 1. Eih tukkasi väri! Se on aivan G-O-R-G-E-O-U-S! Millä värillä värjäät vai käytkö kampaamossa värjäyttämässä tukkasi? Juurikasvusikaan ei haittaa kun muuten tukkasi näyttää upealta :D

  ReplyDelete
 2. Ihana mekko. Mäkin rakastan teemabileitä!

  ReplyDelete
 3. Oon vihreänä kateudesta tosta sun villapaidasta! Mie oon etsinyt kunnollista norjalaishenkistä paitaa viimeiset kolme vuotta ja nyt nään sellaisen sun päällä!

  ReplyDelete
 4. Gotta love the gif.

  ReplyDelete
 5. Bubble, sun asu oli ihan mahtava ja mäkin r-a-k-a-s-t-a-n teemabileitä niit pitäis olla useammat. Opiskeluaikoina meil oli ihan huiput sairaalabileet, kyllä nauratti. Ja näissäkin bileissä vieraili itse Jackie Kennedy.

  Munkin kuvat olivat aika onnettomia, siinä valaistuksessa oli jotain vain todella oleellisesti pielessä.

  ReplyDelete
 6. Kiitos tunnustuksesta :)! Mahtava tuo gif :D

  ReplyDelete
 7. Mää oon siis ainoo joka niitä ei osaa tehä sitte :( giffejä!

  ReplyDelete
 8. Teemabileet ovat parhaita! Itselläkin on tulossa yhdet muutaman viikon päästä. :)

  ReplyDelete
 9. No ookko vähän nätti ja ihana!

  ReplyDelete
 10. Teemabileet on mahtavia! Ihanat hiukset ja meikki. :)

  ReplyDelete
 11. Timangy, kiitos! Voisihan toi tyvikasvu pahempikin olla ;) Värjään kampaajalla, sävy sekoitetaan kahdesta eri Organics-sarjan väristä (heidän väreissään ei ole ammoniakkia) ja itse pidän väriä yllä Davinesin sävyttävällä hoitoaineella, väri copper :)

  Chatrin, kiitos! Tai kiitos äidin täti, joka mekon on ommellut ;)

  Hannie, pitääköhän tähän nyt sanoa kiitos vai ei :D Mä oon myös etsinyt norjalaisvillapaitaa IKUISUUDEN, toi ei nyt oo malliltaan täydellisin (aika lyhyt), mutta kuvioltaan kyllä :)

  rraisa, hihi, kiits :)

  Nooruska, kiitos! Jackie Kennedy oli huippu, samoin sinä :) Ja mä oon sitä mieltä, että valaistuksessa on AINA jotain pielessä..

  Jenni, ole hyvä ja kiitos!

  Elsa, opetellaan! ;D

  Kazza, niin on! Toivottavasti teille tulee hyvät pippalot :)

  mari, no ookko ite!

  Riehu, nii on :) Tacks!

  ReplyDelete
 12. Musta sun asu oli varsin hyvin onnistunu ja olit söppänä :) Mä pidän välil muulloinkin tollasta puolibeehivee, mut ainakaan tona iltana se ei ollu mun osalta hirveen onnistunu, kun mun hiukset oli liian rasvaset pitääkseen sen tarpeeks kuohkeena :D

  ReplyDelete
 13. Äääää ihana giffi! :D <3

  ReplyDelete
 14. Peps, kiitos samoin! Ja hyvä oli sun beehive! Mä en kyllä jaksaisi ihan niin paljoa panostaa normaalina päivänä :D

  Henskis, hihi, kiits ;)

  ReplyDelete