2011/03/20

Gavin Rossdale

Muah, kiitos kommenttien, käsitykseni John Lennonista on nyt korjattu oikeanlaiseksi! Tässähän vallan sivistyy blogin pitämisen ohessa ;) Mutta yksi herra, josta 15 vuotta sitten muodostunut käsitykseni on hyvin, hyvin vaikeasti muutettavissa, huolimatta aviottomasta lapsesta, paljastuneesta vuosien takaisesta miessuhteesta ja parista musiikillisesta oharista, on tämän viikonlopun soundtrackista vastaava Gavin Rossdale.


Teininä oltiin menossa naimisiin milloin kenenkin rokkarin tai kuuman näyttelijän kanssa. Olisin vastannut myöntävästi myös Gavinin kosintaan, mutta valitettavasti toinen yläasteaikainen idolini (silloinen No Doubtin solisti) Gwen Stefani ehti väliin, lucky her. Muutenhan minulla olisi tietenkin ollut mahdollisuuksia ;) Pari tapasi jo vuonna 1995, eli he ovat julkkismittapuulla olleet yhdessä balttiarallaa tuhat vuotta. Perhe on sittemmin kasvanut kahdella pojalla, Kingstonilla ja Zumalla. Suhteensa pari pitää täysin poissa lehdistöstä, ja musiikkiasioitakaan he eivät hoida yhdessä, vaan kummallakin on oma uransa. Bushin hajoamisen jälkeen Gavin teki yhden, metalliin päin suuntautuneen levyn Institute-nimisen poppoon kanssa, sekä soololevyn, jolla kitaroita ei rääkätä samalla tavalla kuin aiemmassa tuotannossa. Myös muutama näyttelijänpesti on tullut tielle (esim. elokuvassa Constantine). Hän on kuitenkin sanonut kaipaavansa bändiympäristöä ja Bush onkin koottu kasaan uudelleen. Everything Always Now'n on määrä ilmestyä ensi syksynä. Sinänsä Distort Yourself (Insitute), Wanderlust (soololevy) ja Bushin uusi sinkku Afterlife ovat ihan meneviä, mutta eivät iske samalla tavalla kuin kymmenen vuoden takaiset tekeleet. Letting The Cables Sleepin tasolle on muutenkin vaikeaa päästä, saavathan jo kappaleen ensisävelet silmäni kostumaan. Uskon silti, että uudeltakin levyltä voi löytyä helmiä perusrockin joukosta.

Tummat rokkarinrentut vetoavat aina, sille ei vaan voi mitään. Mutta kun mukaan yhdistetään raadollisen tunteikas ääni, jota säestävät riipivät kitarat, lähtevät jalat alta. Mies, jonka elämän soundtrackille kuuluu David Bowien Heroes ja joka näyttää viittäkymppiä lähestyvänä harvinaisen hyvältä samuraihenkisessä ponnarissaan, ei vaan voi olla pahasta.


p.s. Tästäkin kollaboraatiosta joku olisi voinut kertoa minulle aiemmin, kun sekä Apocalyptica että Mr. Rossdale ovat tykkäyslistalla. Tokihan biisin olen kuullut monesti, en vain osannut yhdistää palasia!

16 comments:

 1. Oih puuh lääh ja nam, niin ja se ääni kanssa.
  Mustavalkokuvat tollasesta miehestä nyt ei vaan voi olla huonoja. Jooo. * kaihoisa huokaus * Kiitos Bubble, tästä tuli yksi poskien punastumisen aiheuttaja tänään. ^^

  Mulle kävi sama juttu tuon Apocalyptican&Gavinin biisin kanssa. Sen on kuullut sen tuhat ja yksi kertaa, muttei vain tullut mieleenkään että laulaja olisi HÄN, SE laulaja SEN mies. Ehkä johtuu juuri siitä ettei hän ole julkkisjuorujen kärkisijoista kamppaileva tähti.
  Mutta ehkä pitäisi sittenkin katsoa enemmän musiikkivideoita. :)

  Indie by Heart

  ReplyDelete
 2. Niiin ja en varmaan mitenkään pysty saamaan tulevista kommenteista viestiä s-postiini? ainakaan tässä ei ole sellaista ruudun ruksaus mahdollisuutta. Unohtuu joskus kurkkia siun vastaukset kommentteihimme ja sitten uusia juttujasi lukiessa vasta muistan että hetkonen ! ^^

  ReplyDelete
 3. hassua miten aina yhdistän tietyt artistit keskenään vaikkei ne täysin samantyyppisiä olisikaan. esim yhdistän bushin aina audioslaveen (rossdale vs. cornell). the nationalinkin yhdistän jostain syystä heti uuteen lemppariini john carrie and moor greeniin....

  ReplyDelete
 4. http://www.youtube.com/watch?v=wrldGksZsvw&feature=related

  ReplyDelete
 5. Reiska, niinpä, ihana Gavin<3

  indie by heart, nimenomaan, lääh ja puuh ;) Kivaa, jos kuvista oli iloa muilleki ku mulle! Mä oon tänään luukuttanu nyt tota Apocalypticaa aika huolella :D Ja niin, en edes hoksannut ettei mulla ole sitä vaihtoehtoa, ettei saa kommenttivastauksia sähköpostiin :/ On tossa joku 'tilaa sähköpostitse', eihän se oo se..? Yritin kyllä etsiä asiaa blogin asetuksista, mutten mistään löytänyt, höh. Joten jos joku tietää paremmin, vinkatkoon!

  Anonyymi, toi on kyllä hassua mutta niin totta, joskus artistit tai bändit menee iloisesti sekasin, tai sitten ne vaan mieltää muuten samanlaisiksi :) Kiitos vinkistä, vaikutti potentiaaliselta toi John Carrie & Moor Green!

  ReplyDelete
 6. No niin, mietinkin että miksi Gavin on niin tutun näköinen, meinasin jo rynnätä IMDB:hen tarkistamaan että onko herra todella sama tyyppi joka näyttelee ah niin mahtavasti Balthazaria yhdessä suosikkileffassani Constantinessa, mutta faktahan löytyikin tuolta tekstistäsi! Tokihan Gavin on tuttu nimi ollut jo pitkään mutta en kyllä ollut aiemmin yhdistänyt nimeä Constantinen leffarooliin.

  ReplyDelete
 7. Itse en ole koskaan kuunnellut miehen bändejä, enkä oikein tunnista häntä kuin muutamista elokuvista ja tietenkin, Gwenin siippana. :) Hyvännäköinen mies, siitä ei pääse mihinkään! :P

  ReplyDelete
 8. Hei mitä toi balttiarallaa tarkottaa? En kestä ku en tiiä sitä!!

  ReplyDelete
 9. Jenni, hihi :) Pitäisikin katsastaa Constantine uudestaan, edellisestä kerrasta on tuhosti aikaa. Ja pari muutakin Gavinin leffaa olis listalla! Gav on kyllä ihis.

  Kazza, kyllä, en ihan täysin ymmärrä mistä tonnäkösiä ihmisiä oikein tulee ;)

  Ihana Peps :D Balttiarallaa = noin, about.

  ReplyDelete
 10. Mulla on toi Gavinin soololevy, mutten ole tainnut kovin paljon kuunnella. Pitäiskin varmaan taas kaivaa esiin se. Muistaakseni siellä oli ainakin muutama ihan kiva kappale.

  ReplyDelete
 11. I'm Lacking, kyllä sieltä helmiä löytyy, vaikka onkin hivenen kliseisempi kuin Bushin lätyt :)

  ReplyDelete
 12. Ootko nähnyt sitä Crimal Mindsin jaksoa vitos kaudelta jossa on Gavin? Se esittää goottibändin solistia ja mukana on kaikkea vampyyrimeininkiä ja verenjuomista ja tietenkin sarjamurhaamista. Kannattaa ehdottomasti katsoa jos et oo vielä nähnyt.

  ReplyDelete
 13. Karoliina, en oo nähnyt, tämä jakso oli kyllä tiedossa, mutta ei tietysti tarpeeksi ajoissa ;) Toi jakso kun on Suomessa jo nähty. Mutta kaivoin sen netistä, joten pitää yrittää ehtiä tsekata tässä viikonlopun aikana!

  ReplyDelete
 14. Loman pehmentäneet aivoni sanovat vain että jaan ihastuksesi Gaviniin, palavasti..

  ReplyDelete
 15. Mikaela, tiesin että tykkäät ;) Gavin on ihana!

  ReplyDelete